Etusivu>Palvelut>Kuntainfo>Ruoka- ja puhtauspalvelu>Ruoan valmistuksessa käytettävät raaka-aineet
  • Palvelut
  • Hakemisto
  • A
  • B
  • E
  • F
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • V
  • Y
  • Ä
Kuntainfo

RUOAN VALMISTUKSESSA KÄYTETTÄVÄT ELINTARVIKKEET

Käytämme monipuolisesti korkeatasoisia raaka-aineita ja otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon sesonkituotteet ruokalistasuunnittelussamme.

 

Elintarvikehankinnoissa noudatetaan julkisia hankintoja koskevaa lainsäädäntöä. Valintakriteereinä ovat mm. elintarvikkeen laatutekijät, toimitusvarmuus ja -aika, ympäristövaikutukset sekä kokonaistaloudellinen edullisuus.

 

Vuosina 2017-2018 perunoiden, juuresten ja vihannesten ostopaikkana toimii Lapin Krassi Oy

Uusi hankintakausi alkaa 1.11.2017. Sopimuskaudella kumppaneinamme muiden elintarvikkeiden osalta toimivat

Maito ja maitotaloustuotteet, Arla Oy ja Valio Oy

Liha-, lihavalmisteet ja valmisruoka sekä pakasteet, Atria Oyj ja Hk Scan
Muut tukkutuotteet, Wihuri-Aarnio

Leipätuotteet ostetaan

 

Elintarvikkeiden kotimaisuusaste:

 

Nestemäiset maitovalmisteet, lihat ja lihajalosteet ovat 100 prosenttisesti suomalaisia.

Samoin leipä ja leipätuotteet sekä perunat ja juurekset tulevat Suomesta.

Kuiva-aineet, säilykkeet ja pakasteet ns. tukkutuotteet ovat valmistusmaan perusteella suurimmalta osalta suomalaisia. Ulkomailta tulevat mm. kahvi, teet, mausteet sekä tuoreet ja säilykehedelmät.

Kalatuotteiden osalta haemme enenevässä määrin kotimaisia vaihtoehtoja.

 

Tuoreita marjoja hankimme paikallisilta poimijoilta n. 3 kg:n pusseihin valmiiksi pussitettuina.

_08P1597.jpg 

Kuva Kaisa Sirén