tytöt.png

Rovaniemen kaupunki tarjoaa kesätöitä nuorille

#kesäduuni #omaarahaa #töitäkaupungilta #kesä2017

Hae kesätyöseteliä https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikka/135964

Rovaniemen kaupunki tarjoaa vuosittain 16–17 vuotiaille nuorille kuukaudeksi kesätöitä kaupungin omissa yksiköissä sekä tukee nuorten oma-aloitteista kesätyönhakua kesätyösetelillä. Kesätyötukeen on oikeutettu aina kaksi ikäluokkaa kerrallaan (yhdeksäsluokkalaiset ja toisen asteen ensimmäisellä luokalla olevat). Vuonna 2016 kaupungin kesätöiden hakijoiksi olivat oikeutettuja vuonna 1999–2000 syntyneet ja vuonna 2017 hakijoiksi ovat oikeutettuja vuosina 2000–2001 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret.

Kesätyötukimuotoja on kaksi, työllistyminen kaupungin yksikköön tai kesätyöseteli muulle työnantajalle. Mikäli nuori on kesätyöhaussa ensisijaisesti hakenut kesätyötä kaupungin yksiköstä mutta ei sitä saa, myönnetään hänelle automaattisesti kesätyöseteli. Työttömyysturvaan oikeutetulle nuorelle ei voida myöntää kaupungin kesätyötukea.

Kaupungin kesätöiden haku on päättynyt helmikuun lopussa. Järjestämme vielä mattimyöhäsille kesätyöseteleiden jälkihaun huhtikuun kahdella viimeisellä viikolla 17–30.4. Kesätyöseteliä haetaan jälkihaussa samalla tavalla kuin varsinaisessa haussa.

Lomake löytyy  https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikka/135964

 Tilastoja hakijoista:

2016: 674 haki ensisijaisesti kaupungin kesätyöpaikkaa ja 340 ensisijaisesti kesätyöseteliä. Kesätyöseteli lähetettiin siten yhteensä 814 nuorelle, joista setelillä työllistyi 512. Rovaniemen kaupungin yksiköihin työllistettiin 200 nuorta.

2017: 554 haki ensisijaisesti kaupungin kesätyöpaikkaa ja 435 ensisijaisesti kesätyöseteliä. Kaupungin yksiköiden paikkojen jakamisprosessi on vielä kesken. Kaupungin paikkaan valituille ilmoitetaan paikan saamisesta lähiviikkoina, sijoitusyksikkö selviää myöhemmin keväällä. Kesätyösetelit lähtevät postitukseen viikolla 14–15.

 Nuorten työllistymisen edesauttaminen:

Nuorten Ohjaamolla on pidetty helmikuussa kaksi kesätyön hakuun liittyvää infotilaisuutta ja kesätöitä on esitelty pop up – Ohjaamoissa eri puolilla kaupunkia.

Myöhemmin kevään aikana kesätyöt ovat esillä mm. Ohjaamon jalkautuessa oppilaitoksiin Pop Uppien yhteydessä. Edellä mainittujen lisäksi Ohjaamossa on järjestetty työnantajatreffejä, joissa on ollut tarjolla myös kesätyöpaikkoja, näitä tilaisuuksia järjestetään viikoittain kevään ajan.

Tulevia kesätyö – ja rekrytapahtumia:

  • Ke 5.4, sinustako henkilökohtainen avustaja? Infotilaisuudet Ohjaamolla: työnhakijoille klo 11:30–13:30, opiskelijoille 14:00–16:00
  • Ke12.4. Klo 13–16, minustako yrittäjä? Yrittäjyysvalmentaja paikalla pallottelemassa ideoita ja antamassa neuvoja yrittäjyyttä suunnitteleville.
  • Ke 19.4 Klo 13–15, työnantajatreffit ohjaamolla VMP:n kanssa. Tarjolla hotelli- ja ravintola-alan tehtäviä, pesulatyötä, siivoustehtäviä, metalli- ja rakennusalan tehtäviä.
  • Ke 26.4. klo 14–18, KESÄTYÖREKRY JA TYÖELÄMÄINFO OHJAAMOLLA

tietoa kesätyöpaikkojen hausta ja työelämän pelisäännöistä. Erityisesti tarjolla tietoa kesätyösetelillä työllistymiseen.

Ohjaamosta saat aina jeesiä työnhakuun ja autamme myös työnhakuasiakirjojen päivittämisessä. Meille voi tulla arkisin klo 12–16 ilman ajanvarausta.

  • Kaupungille työllistyville pidetään infotilaisuus toukokuussa.
  • To 27.4 Klo 14–16, kuljetusalan rekrytointitapahtuma kaupungintalolla, tarjolla monenlaisia kuljetusalan työpaikkoja
  • Ke 10.5 klo 14–16, kaupan-, matkailun- ja palvelualojen rekrytointitapahtuma kaupungintalolla, tarjolla monenlaisia työpaikkoja

Lisää tietoa Ohjaamon tapahtumista löytyy:

https://www.facebook.com/OhjaamoRovaniemi/?fref=ts

Instagram: @ohjaamorovaniemi