tytöt.png

Rovaniemen kaupunki tarjoaa kesätöitä nuorille

#kesäduuni #omaarahaa #töitäkaupungilta #kesä2017 

Rovaniemen kaupunki tarjoaa vuosittain 16–17 vuotiaille nuorille kuukaudeksi kesätöitä kaupungin omissa yksiköissä sekä tukee nuorten oma-aloitteista kesätyönhakua kesätyösetelillä. Kesätyötukeen on oikeutettu aina kaksi ikäluokkaa kerrallaan (yhdeksäsluokkalaiset ja toisen asteen ensimmäisellä luokalla olevat). Vuonna 2016 kaupungin kesätöiden hakijoiksi olivat oikeutettuja vuonna 1999–2000 syntyneet ja vuonna 2017 hakijoiksi ovat oikeutettuja vuosina 2000–2001 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret.

Kesätyötukimuotoja on kaksi, työllistyminen kaupungin yksikköön tai kesätyöseteli muulle työnantajalle. Mikäli nuori on kesätyöhaussa ensisijaisesti hakenut kesätyötä kaupungin yksiköstä mutta ei sitä saa, myönnetään hänelle automaattisesti kesätyöseteli. Työttömyysturvaan oikeutetulle nuorelle ei voida myöntää kaupungin kesätyötukea.

Kaupungin kesätöiden haku on päättynyt.

Kesätyöinfo Rovaniemen kaupungille työllistyville keskiviikkona 24.5.2017 klo 16-18 Kaupungintalolla, Hallituskatu 7.

 

 Tilastoja hakijoista:

2016: 674 haki ensisijaisesti kaupungin kesätyöpaikkaa ja 340 ensisijaisesti kesätyöseteliä. Kesätyöseteli lähetettiin siten yhteensä 814 nuorelle, joista setelillä työllistyi 512. Rovaniemen kaupungin yksiköihin työllistettiin 200 nuorta.

2017: 554 haki ensisijaisesti kaupungin kesätyöpaikkaa ja 435 ensisijaisesti kesätyöseteliä, jälkihaussa kesätyöseteleitä haettiin noin 80 kpl. Kaupungin yksiköiden paikan saaneille on ilmoitettu.  Jälkihaussa hakeneiden kesätyösetelit lähtevät postitukseen mahdollisimman pian.

 Nuorten työllistymisen edesauttaminen:

Nuorten Ohjaamolla on pidetty helmikuussa kaksi kesätyön hakuun liittyvää infotilaisuutta ja kesätöitä on esitelty pop up – Ohjaamoissa eri puolilla kaupunkia.

Myöhemmin kevään aikana kesätyöt ovat esillä mm. Ohjaamon jalkautuessa oppilaitoksiin Pop Uppien yhteydessä. Edellä mainittujen lisäksi Ohjaamossa on järjestetty työnantajatreffejä, joissa on ollut tarjolla myös kesätyöpaikkoja.

Lisää tietoa Ohjaamon tapahtumista löydät some-kanaviltamme: 

Facebook: Ohjaamo Rovaniemi
Instagram
: @ohjaamorovaniemi
Twitter: @OhjaamoRoi