• Palvelut
 • Hakemisto
 • A
 • B
 • E
 • F
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • Y
 • Ä
Uutisointi
Uutisarkisto

Töitä tarjolla nuorille, joilla on kesätyöseteli

23.5.2013 11:00

Kesätyöntekijät kunnostamaan Rovaniemen kelkkareitistöjä

BRP Finland Oy on pistänyt liikkeelle projektin, jonka tarkoituksena on työllistää nuoria sekä kunnostaa tämän kesän aikana Rovaniemen kelkkareittejä. Rovaniemen Kehitys Oy:n koordinoimaan projektiin palkataan 15 Rovaniemen kaupungin kesätyösetelin omaavaa nuorta. Rekrytointi on nyt käynnistynyt.

Kesätyötä rovaniemeläisnuorille tarjoavassa projektissa parannetaan reittimerkistöjä ja -opasteita kaupungin alueella sijaitsevilla reiteillä, jotka ovat suosittuja etenkin matkailijoiden ja safariyritysten parissa. Samalla kartoitetaan reittien yleinen kunto ja suurempien peruskorjausten tarve.

Projektin takana on BRP Finland Oy ja sitä koordinoi Rovaniemen Kehitys Oy. Kelkkatehtaan henkilöstöjohtaja Asko Saastamoinen näkee monia hyviä syitä lähteä mukaan uuteen projektiin.

- Haluamme kantaa yhteiskuntavastuuta ja tarjota nuorillemme työtä, mutta myös Rovaniemen kelkkareitistöjen turvallisuus ja parempi kunto on merkittävä asia meille kelkkatehtaana ja Rovaniemelle kelkkailukaupunkina, Asko Saastamoinen toteaa.

Rovaniemen kaupunki osoittaa kunnostettavat reitit ja tarpeelliset korjauskohteet sekä tarjoaa välineet merkistöjen kunnostamiseen. Maastossa kesätyötä tekeviä nuoria on avustamassa Lapin Moottorikelkkailijat ry:n aktiivijäsenet, jotka osallistuvat projektiin vapaaehtoisvoimin.

Kesätyö alkaa 3.6.2013 ja jatkuu kesäkuun loppuun saakka. Kesätyöntekijöiden rekrytointi on käynnissä. Yhteydenotot: Rovaniemen Kehitys Oy, Jari Kunnari, puh. 040 1608774 jari.kunnari@rovaniemi.fi 

Varhaisiän taidekasvatuksen kevätnäyttely Ounasrinteen kirjastossa 29.4.-31.5.

23.5.2013 9:00

Näyttelyssä on Ounasrinteen alueen päivähoidon lasten tekemiä juttuja

Näyttelyissä on esillä mm. Satujen Rovaniemi –paketin satoa ja lasten tekemää grafiikkaa. Avajaiset ovat Ounasrinteen kirjastolla pe 3.5. klo10.
Ounasrinteen kirjasto sijaitsee osoitteessa Salmenperä 2

Saksalaisten sotilaiden hautausmaan 50-vuotismuistojuhla

22.5.2013 13:00

Volksbund Deutsche Kriegsgräberfursorge ja Rovaniemi-Napapiirin Rotaryklubi järjestävät hautausmaan 50-vuotismuistojuhlan 7.-9.6.2013. Tapahtumaan osallistuu vieraita Saksasta, Itävallasta, Venäjältä ja Suomesta.

Norvajärvellä Rovaniemellä sijaitsee saksalaisten sotilaiden hautausmaa. Hautausmaan mausoleumiin on haudattu 2683 toisessa maailmansodassa kaatunutta saksalaista. 
http://personal.inet.fi/atk/omega/NJsuomi.html

Lisätietoja: Rovaniemi-Napapiirin Rotaryklubi ry, Eero Pajula +358405371198 epajula@nettilinja.fi

Taustaa:

Suomen rintamilla kaatui toisen maailmansodan aikana n. 15000 saksalaista sotilasta. Suurin osa vainajista on haudattu nykyisen Venäjän alueelle, esim. Parkkina-Petsamoon (n. 5000 kaatunutta) ja vanhaan Sallaan (n. 7000 kaatunutta). Nykyisen Suomen alueelle kenttähautoihin haudatut saksalaiset koottiin suomalaisten poliisien ja eräiden vapaaehtoisten voimin yhteistyössä saksalaisten kanssa 1952-1959 - ja eräin osin sen jälkeenkin - ja siunattiin haudan lepoon Etelä-Suomessa Helsinki-Honkanummen ja Pohjois-Suomessa Norvajärven hautausmaille. Norvajärven hautausmaa vihittiin käyttöön 50 vuotta sitten 31.8.1963. Alueella vierailee vuosittain noin 10000 kävijää.

Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge on humanitäärinen organisaatio, joka hoitaa saksalaisiin sotavainajiin liittyviä asioita. Volksbund rakentaa ja hoitaa ulkomailla olevia sotilashautausmaita, tukee vainajien omaisia, toimii neuvoa-antavana elimenä, osallistuu kansainväliseen sotilashautausmaatoimintaan ja järjestää mm. nuorisotapahtumia ja -leirejä. Volksbundilla on noin 1,6 miljoonaa jäsentä. 

http://www.volksbund.de/volksbund.html 

Töitä ja tekemistä myös meidän kylälle – Monet kuntakokeilu

22.5.2013 11:00

Monet kuntakokeilu on Työ- ja elinkeinoministeriön, Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Suomen Kuntaliiton yhdessä valmistelema hallitusohjelmaan sisältyvä hanke. Hanke rakentaa sopivia työpaikkoja pitkään työttömänä olleille henkilöille.


 MonetPerunkajärvi130522-.jpg


 

Taalerintehtaan Tuulitehdas I ky:n Posion Murtotuulen tuulivoimapuistoa koskeva ympäristövaikutusten arviointiselostus nähtävänä Lappi-osastolla

21.5.2013 9:00

Ely-keskuksen toimittama arviointiselostus on nähtävinä ma-to klo 9-20, pe klo 9-18, la klo 11-16, su klo 11-16 2.6. saakka. - 3.6. kesäaukioloaikana ma-to klo 9-19, pe klo 9-17, la klo 11-15 ja su klo 11-15.

Kulku pääkirjastoon pääovesta kattoremontin vuoksi

21.5.2013 9:00

Pääkirjaston kattoremontin jatkuu 3. vaiheessa kirjaston kaupungintalon puoleisen osan remontilla. Teltta peittä nyt itäisen osan kirjastosta, Työmaa-alue ulottuu kirjaston pihan puolelle ja osittain Jorma Eton tien puolelle sekä vielä länsipuolelle, toiselle puolelle Lappia-talon ja kirjaston välistä tietä. Kulku kirjastoon on vain pääoven kautta. Jorma Eton tie on vapaasti kuljettavissa.

Pe 5.4. alkoi remontin 2. vaihe teltan siirrolla kirjaston eteläisen osan päälle.

Pääoven luona olevan katoksen korjaus on valmis 17.4.2013.

Ke 2.1. alkoi kattoremontin 1. vaihe ja aluksi katolle pystytettiin kattoikkunoiden alueen peittävää teltta. Työmaa-alue käsittää toisen puolen Lappia -talon ja kirjaston välistä kulkevasta tiestä.

Pääkirjaston täydellinen kattoremontti, vesikaton ja yläpohjan korjaus, tehdään Rovaniemen kaupungin tilaliikelaitoksen tilaamana. Urakoitsijana toimii rakennusliike P. Jokelainen Kattoremontti tehdään kolmessa vaiheessa .

Remontista koituu kirjaston sisällä ajoittaista melua. Pahoittelemme remontista asiakkaille mahdollisesti koituvaa haittaa.

Kirjasto näkyy kaupungin webkamerassa.


27.5. Peräpohjolan sukututkijoiden neuvontatilaisuus pääkirjastossa klo 14-18

21.5.2013 9:00

Neuvomme ja opastamme miten pääset alkuun sukusi tutkimisessa. Ota olemassa olevat tietosi mukaan niin pääset alkuun

Avoimet neuvontatilaisuudet kaikille sukunsa tutkimisesta kiinnostuneille kuukauden viimeisenä maanantai na klo 14 - 18. Rovaniemen kaupungin pääkirjaston tutkijatilat - alakerrassa.

http://suvut.genealogia.fi/perapohjola/

SuomiMies seikkailee jälleen Rovaniemellä

21.5.2013 8:00

Suomimies -rekkakiertuetapahtuma Rovaniemellä ma 3.6.2013, klo 13–19, paikkana Keskuskenttä

suomimiesseikkailee2013.jpg


SuomiMies seikkailee -kampanja kannustaa suomalaisia miehiä terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan pariin.
Kampanjaa toteuttaa valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelmayhteistyökumppaneineen. Kampanjan pääyhteistyökumppani on Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Etera.

Pääsymaksuttomassa ulkoilmatapahtumassa teemoina ovat SuomiMiehen terveys, ravinto ja liikunta.

Tapahtumaan saapuva testirekka tarjoaa miehille maksutta helposti ja hikoilematta tehtävät kuntotestit:

Polar-kuntotesti: Mittaa leposykkeen vaihteluvälin kautta kestävyyskuntoa

Puristusvoima: Kertoo yläkropan lihasvoimasta

InBody 720 -kehonkoostumusanalyysi:
Mittaa rasvan ja lihasten määrää, lihastasapainoa ja sisäelinten ympärillä olevaa rasvaa.

Tapahtumassa on myös terveysjärjestöjen tarjoamia terveyteen liittyviä mittauksia ja testauksia. Lisäksi rutkasti tietoa liikunnasta ja terveydestä rennolla otteella, arvostavasti ja asiantuntevasti.

Katso lisää tästä valtakunnallisesta SuomiMies –kampanjasta ja rekkakiertueesta- http://www.suomimies.fi/

Tapahtumaan voi tulla koko perheellä.


Lisätietoja:
Arto Piuva
terveysliikunnan aluekehittäjä
Lapin Liikunta ry
040 8329 321
arto.piuva@lapli.inet.fi

Tapahtuman tuottamisessa mukana: Kunnossa kaiken ikää –ohjelma, Lapin Liikunta ry, Rovaniemen kaupungin liikuntapalvelut, Rovaniemen ammattikorkeakoulu, Rovaniemen alueen terveys- ja harrastejärjestöt. 

Rovaniemen, Ranuan ja Pellon jätehuoltomääräykset

21.5.2013 8:00

KUULUTUS


Rovaniemen, Ranuan ja Pellon jätehuoltomääräykset

Rovaniemen teknisen lautakunnan jätehuoltojaosto on aloittanut jätelain 91 §:n mukaisten jätehuoltomääräysten päivittämistyön ja kuuluttaa ehdotuksen nähtäville. Päivittämisprosessin tavoitteena on ollut jätehuoltomääräysten muuttaminen vastaamaan nykyisen jätelainsäädännön tavoitteita ja vaatimuksia sekä varmistaa jätehuollon toimintaympäristön kehittymisen edellytykset jatkossa, niin kierrätyksen lisäämisen kuin hyötykäytön edistämisen näkökulmasta.

Jaoston toimialueella Rovaniemen kaupungissa sekä Pellon ja Ranuan kunnissa on tällä hetkellä jokaisessa kunnassa voimassa omat jätehuoltomääräyksensä. Tämän uudistuksen yhteydessä on tavoitteena saattaa voimaan koko toimialueen yhteiset jätehuoltomääräykset. Muutoksella edistettäisiin merkittävästi jätehuollon asiakkaiden yhdenvertaisuutta, parannetaan jätehuollon eri viranomaisten valvontaedellytyksiä sekä kehitetään jätehuollon operatiivisen toiminnan yhdenmukaisuutta toimialueella.

Jätehuoltomääräysten valmisteluun on mahdollista vaikuttaa esittämällä mielipiteitä. Jätehuoltomääräysten luonnos on nähtävänä Rovaniemen kaupungintalolla sekä Pellon ja Ranuan kunnantaloilla 21.5. – 20.6.2013.

Lisäksi luonnos on nähtävillä jätehuoltojaoston internet -sivuilla osoitteessa www.rovaniemi.fi/jatehuoltojaosto.

Mahdolliset muistutukset ja mielipiteet jätehuoltomääräysten ehdotuksesta pyydetään toimittamaan kirjallisesti 20.6.2013 mennessä Rovaniemen teknisen lautakunnan jätehuoltojaostolle osoitteeseen: Hallituskatu 7, PL 8216, 96101 Rovaniemi.

Lisätietoja asiasta antaa jätehuoltojaoston esittelijä, kaupungininsinööri Olli Peuraniemi, Hallituskatu 7, PL 8216, 96101 Rovaniemi, puh. 040 536 1071, etunimi.sukunimi@rovaniemi.fi.

Rovaniemen teknisen lautakunnan jätehuoltojaosto


Rovaniemellä pohditaan millaista on ihmisten hyvinvointi nyt ja tulevaisuudessa

20.5.2013 12:46

Rovaniemen kaupungin uuden ajan sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämishanke järjestää yleisötilaisuuden Lapin yliopiston Fellman-salissa maanantaina 20.5.2013 klo 15.30 - 17.30 aiheesta ”Ihmisten hyvinvointi nyt ja tulevaisuudessa”.

Tilaisuudessa ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja pohtii mistä syntyy ja vahvistuu ihmisten hyvinvointi ja kuinka asukkaat, päättäjät ja ammattilaiset eli koko kunta voi olla yhteistä hyvinvointia rakentamassa. Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen puolestaan kertoo hyvinvointipalvelujen ja palvelurakenteiden näkymistä lähivuosina.
 
Luentotilaisuutta voi seurata etänä:
http://proconne.ulapland.fi/sote-hanke/

Osallistujat kirjautuvat seuraavasti:
- valitaan ”Enter as a guest”
- Name-kohtaan oma tai ryhmän nimi


Lisätietoja: Sosiaali- ja terveysjohtaja Markus Hemmilä puh. 050 577 6409

"Korjausrakentaminen - rakentava ratkaisu Rovaniemelle" -tilaisuus keskiviikkona 22.5. klo 18 kirjaston Lapponica-salissa

20.5.2013 10:24

Mikä on Rovaniemen kaupungin ilme? Vaaramaisemat ja kahden suuren joen risteyskohta. Jokirantojen asumuksista, kauppa- ja markkinapaikoista on kehittynyt nykyaikainen koulutuskaupunki. Sodan hävityksestä jäi vain vähän jäljelle, toisaalta jälleenrakennuskauden arkkitehtuurin tunnettujen nimien, Aallon, Järven ja Salokankaan työn jälki näkyy vielä Rovaniemellä.

Nyt vanhojen rakennusten säilyttämisestä ja korjaamisesta käydään keskustelua. Jos sotien jälkeen oli varaa eturivin arkkitehteihin, niin miten nyt ei ole varaa korjata? Mutta miten ja miksi korjata? Vaatiiko viihtyisä kaupunkikuva ajallisia kerrostumia, jotta paikkakuntaa voi sanoa kaupungiksi?

Rovaniemen 1. kaupunginosan asukasyhdistys on esittänyt korjausrakentamisen opetus- ja mallirakentamiskohteeksi Ounaskosken sillan itäpuolella Katajarannalla olevaa historiallista, sodalta säästynyttä hirsirakennusta.

Jotta keskustelu jatkuisi asukasyhdistys järjestää paneelikeskustelun, jossa kuullaan puheenvuoroja korjausrakentamisesta ja keskustellaan sen merkityksestä.

Vanhan kauppalantalon korjausrakentamisesta vastannut toimitusjohtaja Mikael Gröhn kertoo miksi koki tärkeäksi kunnostaa Ferdinand Salokankaan suunnitteleman, 1940-luvun lopulla valmistuneen kauppalantoimitalon.

Miten korjataan vanhoja rakennuksia? Metsämuseon rakennusten kunnostamisesta vastanneet projektipäällikkö Tuija Alariesto ja restaurointikisälli Marko Korkeasalo kertovat korjaushankkeesta.

Kaupungin kaavoitusarkkitehti Kaisu Kuusela kertoo esimerkkejä Tampereen korjaushankkeista osana kaupunkikulttuuria.

Tilaisuus
Rovaniemen kirjaston Lapponica-salissa keskiviikkona 22.5. klo 18 alkaen.

Paneelikeskustelun jälkeen Rovaniemen 1. kaupunginosan asukasyhdistyksen vuosikokous.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Rovaniemen, Ranuan ja Pellon jätehuoltomääräykset päivitetään

20.5.2013 9:00

Rovaniemen teknisen lautakunnan jätehuoltojaosto on aloittanut jätelain 91 §:n mukaisten jätehuoltomääräysten päivittämistyön ja kuuluttaa ehdotuksen nähtäville. Päivittämisprosessin tavoitteena on ollut jätehuoltomääräysten muuttaminen vastaamaan nykyisen jätelainsäädännön tavoitteita ja vaatimuksia sekä varmistaa jätehuollon toimintaympäristön kehittymisen edellytykset jatkossa, niin kierrätyksen lisäämisen kuin hyötykäytön edistämisen näkökulmasta.

Jaoston toimialueella Rovaniemen kaupungissa sekä Pellon ja Ranuan kunnissa on tällä hetkellä jokaisessa kunnassa voimassa omat jätehuoltomääräyksensä. Tämän uudistuksen yhteydessä on tavoitteena saattaa voimaan koko toimialueen yhteiset jätehuoltomääräykset. Muutoksella edistettäisiin merkittävästi jätehuollon asiakkaiden yhdenvertaisuutta, parannetaan jätehuollon eri viranomaisten valvontaedellytyksiä sekä kehitetään jätehuollon operatiivisen toiminnan yhdenmukaisuutta toimialueella.

Jätehuoltomääräysten valmisteluun on mahdollista vaikuttaa esittämällä mielipiteitä. Jätehuoltomääräysten luonnos on nähtävänä Rovaniemen kaupungintaloilla sekä Pellon ja Ranuan kunnantaloilla 21.5. – 20.6.2013.

Lisäksi luonnos on nähtävillä jätehuoltojaoston internet -sivuilla osoitteessa www.rovaniemi.fi/jatehuoltojaosto.

Mahdolliset muistutukset ja mielipiteet jätehuoltomääräysten ehdotuksesta pyydetään toimittamaan kirjallisesti 20.6.2013 mennessä Rovaniemen teknisen lautakunnan jätehuoltojaostolle osoitteeseen Hallituskatu 7 PL 8216, 96101 Rovaniemi.

Lisätietoja asiasta antaa jätehuoltojaoston esittelijä, kaupungininsinööri Olli Peuraniemi Hallituskatu 7, PL 8216, 96101 Rovaniemi, puh. 040 536 1071, etunimi.sukunimi@rovaniemi.fi

Rovaniemen teknisen lautakunnan jätehuoltojaosto

KUULUTUS

20.5.2013 8:00

MRL 133 §:n ja MRA 65 §:n mukaisesti ilmoitetaan, että Rovaniemen kaupungin Tekniset palvelut on jättänyt MRL 128 §:n mukaisen maisematyölupahakemuksen.

Maisematyölupahakemus koskee taajamametsien hoitokohteita v. 2013 Rovaniemen kaupungissa:

4.Kaupunginosa Kortteleihin 451, 455 ja 459 rajoittuva Taljapuiston määräala.

4. Kaupunginosa Kortteleihin 458 ja RM-kaavamerkinnällä varattu matkailu- ja majoitusalueeseen rajoittuva viheralueen määräala.

8.Kaupunginosa Korkalovaara. Kortteleihin 8026, 8027, 8028, 8037, 8038, 8040, 8042, 8043, 8046 ja 8047 Ahopuiston määräala.

8.Kaupunginosa Jääskeläisen Teollisuusalue. Kortteleissa 8155, 8158, 8196, 8198, 8200, 8206, 8209, 8210, 8211, 8214 olevien tonttien odotushakkuu.

8.Kaupunginosa Korkalovaara. Kortteleihin 8150, 8192, 8193 rajoittuvan Ojnavarsipuisto viheralueen määräala.

11.Kaupunginosa Pöykkölä . Kortteleihin 11079 ja 11080, rajoittuva Leveranssiaukion viheralueen määräala.

13.Kaupunginosa Ylikylä. Kortteleihin 178,183,185 ja 186 viheralueen määräala

13. Kaupunginosa Ylikylä. Kortteleihin 131, 132, 133, 134, 138, 140 ja 140

15. Kaupunginosa Saarenkylä. Kortteleihin 1175 ja 1177 rajoittuva kiinteistön
698–409-169-179 viheralueen määräala.

16. Kaupunginosa Syväsenvaara. Kortteleihin 4017, 4061, 4066, 4071, 4314, 4315, 4316,
4348 ja 4349 rajoittuva viheralueen määräala.

Nivakylä Kiinteistön 698-401-38-109 määräala.

Nivankylä Kiinteistön 698-401-37-74 määräala

Hanketta koskevat suunnitelmat ovat nähtävänä Rovaniemen kaupungin ympäristövalvonnassa, Hallituskatu 7, 96100 Rovaniemi, jonne osalliset voivat jättää huomautuksensa hakemuksesta 10.6.2013 klo 15.00 mennessä.

Hakemukseen liittyviä tarkempia tietoja saa metsätalousinsinööri Kari Lukkariselta puh. 0400-695 012 tai valvontainsinööriltä puh. 0400-839 914 ja 040-583 4672.

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA
Rovaniemellä 16.5.2013

19.5. klo 12.00 Kuraattorin kierros Polku-näyttelyyn

Pathway_opastus.jpg
19.5.2013 12:00

Tervetuloa kuuntelemaan kuraattori Riitta Kuusikon opastus POLKU - Vuoropuhelu pohjoisesta -näyttelyyn. Polku esittelee laajasti pohjoisuuteen liittyviä teemoja ympäristökysymyksistä pohjoisiin myytteihin. Mukana on yksitoista nykytaiteilijaa Grönlannista, Islannista, Norjasta, Ruotsista, Venäjältä ja Suomesta. Kierrokselle näyttelylipun hinnalla tai kausikortilla.

18.5. Kansainvälinen museopäivä - vapaa pääsy näyttelyihin

Pathway_Polku_15.jpg
18.5.2013 10:00

Korundin näyttelyissä nyt Polku / Pathway ja Valos ja vedos. Polku esittelee laajasti pohjoisuuteen liittyviä teemoja ympäristökysymyksistä pohjoisiin myytteihin. Mukana on yksitoista nykytaiteilijaa Grönlannista, Islannista, Norjasta, Ruotsista, Venäjältä ja Suomesta. Valos ja vedos -näyttelyssä nähdään taidemuseon oman kokoelman grafiikkaa ja veistoksia eturivin suomalaisilta taiteilijoilta. VAPAA PÄÄSY KANSAINVÄLISENÄ MUSEOPÄVIÄNÄ 18.5.

Leikkiä kosken kanssa -elokuva to 23.5. klo 18 pääkirjaston kokoushuoneessa

17.5.2013 9:00

Eeva Snellman on kirjastossa käydessään miettinyt sitä, että nykyisinkin eletään muutoksen aikaa niin kuin elokuvassa. Ollaan lainapeitteen alla. Elokuvan voi katsoa myös lasten kanssa .

Eeva Snellman on käsikirjoittanut ja ohjannut elokuvan. Elokuvan on tuottanut Forest Camp Entertainment / forestcamp.fi . Kuvaus: Panu Pohjola, leikkaus ja äänitys: Jani Johansén

http://ric.fi

'''''''''''
Seuraava esitys alakerran kokoushuoneessa ma 3.6. klo 18.

Talkoillaan yhessä – Oukku puhtaaksi!

17.5.2013 7:00

Oukku puhtaaksi –talkoot järjestetään Rovaniemen Ounasvaaralla torstaina 23.5.2013. Toivotamme kaikki vapaaehtoiset tervetulleiksi roskiensiivoustalkoisiin klo 10-14 ja 17-20 välisenä aikana!

Kokoonnumme 23.5. klo 10 ja 17 alkaen Urheiluopiston ja Ounashallin väliselle parkkipaikalle, Hiihtomajantie 2. Hiihtokeskuksen talkoisiin kokoonnutaan klo 10 alkaen, Taunontie 14. Talkoisiin ehtii mukaan myös aloitusajan jälkeen ja roskia voi kerätä vartin, tunnin tai useamman!

Talkoiden järjestäjinä toimivat yhteistyössä Pidä Lappi Siistinä ry, kansainvälinen Let’s Do It World Clean Up –liike, Napapiirin Residuum, Santasport Urheiluopisto ja Ounasvaaran hiihtokeskus.

Jätesäkit ja roskankeruukepit tarjoaa Pidä Lappi Siistinä ry ja Rovaniemen kaupunki.
Santasport Urheiluopisto tarjoaa talkoolaisille pullakahvit pihakodallaan klo 12 ja 19. Ounasvaaran hiihtokeskus tarjoaa rinnealueiden siivoajille liput kesäkelkkaradalle.

Talkoisiin osallistuu järjestäjien lisäksi myös joukko Urheiluopiston oppilaita. Lisäksi lähialueen koulut siivoavat lähiympäristöään, Steiner-koulu 23.5. ja Ounasvaaran yläaste 30.5.

Muistutamme kaikkia talkoolaisia noudattamaan erityistä varovaisuutta tienvarsilla,
roskia tulee kerätä aina vain yhtä puolta kerrallaan, välttäen isoja valtateitä ja tienylityksiä. Talkoolaiset toimivat omalla vastuulla, koululaiset koulun vastuulla. Kehotamme varustautumaan säänmukaisesti, huomioliivein tai värikkäin vaattein, suojahanskoin ja iloisin mielin!

Keväisten talkootempausten tavoitteena on paitsi pitää ympäristömme siistinä, myös kannustaa ihmisiä oma-aloitteiseen toimintaan ja yhteishenkeä vahvistavaan talkoiluun.
Useat kyläyhdistykset ja muut tahot järjestävät talkoita monin paikoin Lapissa - seuraa paikallista ilmoittelua!

Lisätietoja: http://www.pidalappisiistina.com/index.php?tid=58
Löydä tai ilmoita talkoot myös Facebookissa: www.facebook.com/talkoillaanyhessa 

pidetään-lappisiistinä.jpg

Hiv-teemailta: Hiv ei näy päälle päin

15.5.2013 8:00

Rovaniemen kaupungin Terveyspalvelukeskus järjestää yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL),Hiv-säätiön ja lääkeyritys MSD Oy:n kanssa yleisötilaisuuden keskiviikkona 29.5.2013 klo 18–20 Hotelli Santa Claus, monitoimitila Kirnu, Korkalonkatu 29

Tilaisuudessa kerrotaan hiv:n esiintyvyydestä Suomessa ja Suomen lähialueilla, hiv-tartunnan riskitekijöistä ja toteamismahdollisuuksista sekä hiv-taudin hoidosta ja merkittävästi parantuneesta ennusteesta.

Yleisötilaisuuden puheenjohtajana on infektioylilääkäri Markku Broas Lapin keskussairaalasta ja
puhujina tutkimuspäällikkö Henrikki Brummer-Korvenkontio Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, infektioylilääkäri Markku Broas sekä
toiminnanjohtaja Irma Pahlman Hiv-säätiöstä.


Alussa kahvitarjoilu. Tilaisuus on maksuton

logot_hiv.jpg14.5. klo 18.00 Lapin kamariorkesterin Musiikkituokiot

Orkeasteri_sali_01[1].jpg
14.5.2013 18:00

Lapin kamariorkesterin muusikot esiintyvät. Vapaa pääsy.

Usko Meriläinen                 Suvisoitto                                                 Heli Haapala

Béla Kovács                      Deux Hommages                                      Pekka Niskanen
                                                à C. Debussy
                                                à B. Bartok

Vincent Persichetti             Pastoral op. 21                                          Heli Haapala
                                                                                                             Markku Moilanen
                                                                                                             Pekka Niskanen
                                                                                                             Ilkka Puputti
                                                                                                             Antal Mojzer

14.5. klo 16.30 Lapin kamariorkesterin Musiikkituokiot

Orkeasteri_sali_01[1].jpg
14.5.2013 16:30

Lapin kamariorkesterin muusikot esiintyvät. Vapaa pääsy.

J.S. Bach                            Sellosarja nro 1, G-duuri (BWV 100/)      Lauri Angervo
                                                        Preldue
                                                        Sarabande
                                                         Menuet I, II

Felix Mendelssohn             Jousikvartetto op 13. no 2                        Reetta Kataja
                                                        II Adagio non lento                       Riikka Silvonen
                                                        IV Presto                                     Taru Lehto
                                                                                                            Lauri Angervo

14.5. klo 15.00 Lapin kamariorkesterin Musiikkituokiot

Orkeasteri_sali_01[1].jpg
14.5.2013 15:00

Lapin kamariorkesterin muusikot esiintyvät. Vapaa pääsy.

Usko Meriläinen                 Isoisä Bennon iltasoitto                             Ilkka Puputti

Ross Edwards                  Ecstatic Dance                                           Reetta Kataja
                                                                                                             Nina Ronkainen

Gustav Holst                      Terzetto                                                     Heli Haapala
                                             I Allegretto                                               Markku Moilanen
                                                                                                             Taru Lehto

W. A. Mozart                     Duettoja                                                     Taru Lehto    
                                                                                                             Ilkka Puputti

Erwin Schulhoff                 Concertino, ¨                                             Heli Haapala
                                                    I Andante con moto                          Taru Lehto
                                                                                                             Jukka Rotola-Pukkila

Portti maailmaan -dokumentin esitys 15.5. klo 14 kirjaston Lapponica-salissa

14.5.2013 13:00

Portti maailmaan – Gateway to the World, Tuomas Lipposen dokumentti sijoittuu Namibian pääkaupunkiin, Windhoekiin Katuturan kaupunginosaan. Ohjelmassa seurataan kahta nuorta köyhällä Greenwell Matongon alueella, jossa slummiin perustettu kirjasto toimii ihmisten porttina parempaan elämään. Dokumentin esittelee Marjatta Lahti Kirjasto ja kehitys-hankkeesta. Englanninkielinen, tekstitys suomeksi. Kesto 29 min.

Trevelin (20v.) ei läpäissyt 10. luokkaa ja päätyi koulupudokkaaksi. Kaverin houkuttelemana hän löysi tiensä läheiseen kirjastoon, innostui opiskelemaan tietokoneiden käyttöä ja opettaa nykyään kirjastossa vapaaehtoisena alueen ihmisille tietokoneen käytön perusteita. Anna (13v.) käy koulua Olof Palmen ala-asteella. Koulun jälkeen hän suuntaa päivittäin Greenwellin kirjastoon. Anna on yksi kirjaston "prefekteistä", eli hän auttaa muita koululaisia läksyjen kanssa, neuvoo tietokoneiden käytössä ja leikkii kirjastossa lasten kanssa, joille kirjasto on yksi harvoista turvallisista paikoista viettää aikaa. Kirjastossa vietetty aika näkyy myös Annan koulumenestyksessä, ja hän aikookin jatkaa opiskelua ja kouluttautua insinööriksi.

Kirjasto perustettiin alun perin Windhoekin ja Vantaan kaupunkien yhteistyöohjelman puitteissa vuonna 2005. Tarkoituksena oli viedä kirjastopalvelut ruohonjuuritasolle asti, ja tänään voidaan nähdä, että tavoitteet saavutettiin jopa yli odotusten. Yhteisö on ottanut kirjaston omakseen, ja sitä käytetään niin vilkkaasti, että tila ei tahdo enää riittää. Greenwell Matongon kirjasto onkin ollut esimerkkinä Suomen Kirjastoseuran hallinnoimalle Kirjastot ja kehitys -hankkeelle, joka aloitettiin vuonna 2012 ja jossa on mukana 20 kirjastoa Namibiasta ja kaksi Tansaniasta. Greenwellissä opittua ollaan hankkeen myötä levittämässä laajemmalle ja konseptia on sovellettu suurella menestyksellä myös näissä muissa kirjastoissa.

Kirjastokaistan kuvausryhmä vieraili syksyllä 2012 Suomen kirjastoseuran mukana Namibian pääkaupungissa Windhoekissa. Matkalla kuvattiin Greenwell Matongon kirjastosta kertova Portti maailmaan -dokumentti.

Kesto: 29 minuuttia.
Kieli: englanti
Tekstitys: suomi
Ohjaus, käsikirjoitus: Tuomas Lipponen
Kuvaaja: Panu Somerma
Leikkaaja: Petri Mäkitalo
Äänen jälkikäsittely: Jukka Putkinen
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2013

Nelipäiväinen OC1-festivaali katetaan keskelle kävelykatua

14.5.2013 13:00

Oliver´s Corner täyttää kesäkuun alussa yhden vuoden. Juhlan kunniaksi Rovaniemen ainoa irkkubaari järjestää 5.–8. kesäkuuta omat festivaalit. Kävelykadulle nousee 30 metriä pitkä teltta, jossa neljänä iltana festaritunnelmaa kohottaa yhdeksän eri bändiä, muun muassa listahiteistään tunnettu Elokuu, joka vierailee Rovaniemellä ensimmäistä kertaa.


Suuressa festivaaliteltassa on 300 asiakaspaikkaa. Telttaan tulee esiintymislava, tanssilattia, pitkä baaritiski ja erillinen ruokapuoli, jonka tarjoiluista vastaa rovaniemeläisen Lounaskahvila Toivon keittiö. Koko festivaalialue on samaa anniskelualuetta juhlivan Oliverin kanssa.

Oliver´s Cornerin yrittäjä Mona Rytilahti ja paikan ravintolatoimenjohtaja Pasi Hiukka ovat paiskineet helmikuusta lähtien hartiavoimin töitä festivaalin onnistumiseksi. Parivaljakko uskoo tapahtuma vetävän teltan täydeltä aikuista juhlakansaa, jolle Rovaniemen alkukesässä ei juurikaan ole tapahtumatarjontaa. Sama asiakaskunta on löytänyt myös irkkubaarin ja sen yökerhon. 
Mona-Rytilahti-ja-Pasi-Hiukkapik.jpg

Oliver´s Cornerin yrittäjä Mona Rytilahti ja paikan ravintolatoimenjohtaja Pasi Hiukka uskovat,
että aikuiselle juhlakansalle suunnattu, alkukesää piristävä festivaali löytää yleisönsä.


- Mietimme Oliverin onnistuneen ensimmäisen vuoden kunniaksi kävelykadulle jotakin happeningia ja päädyimme tällaiseen vähän isompaan panostukseen, jossa jokaiselle neljälle illalle luodaan erilainen teema ja tunnelma, kertoo Pasi Hiukka.

Rovaniemen omien bilebändien ja iloisen irlantilaisen soitannan ohella festarin odotetuimpia bändejä on Elokuu. Rovaniemellä perjantaina 7. kesäkuuta lavalle nouseva Elokuu kohosi heti tulokasvuonnaan ensimmäiselle sijalle muuan muassa Spotifyssa, iTunesissa ja virallisella radiosoittolistalla. "Soutaa huopaa" vietti 12 viikkoa Suomen virallisen singelistan Top10:ssä. Yhtyeen videoita on katsottu jo yli viisi miljoonaa kertaa. Toukokuun 25. päivänä julkaistavan toisen albumin sinkkulohkaisu ”Tänään lähtee” on soinut tiuhaan jääkiekon MM-kisalähetyksissä. 
Elokuupik.jpg

OC1-festareiden perjantai-iltaa tähdittävä Elokuu on hip hopia ja iskelmää yhdistelevä yhtye, jonka muodostavat
reggaeartisti Nopsajalka, rap-artisti Juno ja tuottaja Jonas W. Karlsson. Ensimmäistä kertaa Rovaniemellä
esiintyvä yhtye kutsuu musiikkiaan cityhumpaksi


- Myös lauantaina teltassa esiintyvä Kuningasidea tunnetaan hiteistään, kuten ”Enemmän duoo kuin sooloo”. Pidämme silti festarilippujen hinnat kohtuullisina. Haluamme, että kynnys tulla mukaan on mahdollisimman matala, Mona Rytilahti sanoo.

Rovaniemen omista bändeistä voi nostaa esille esimerkiksi Uoma Soundin avajaisillalta, jolloin liikuntaa harrastavat rovaniemeläiset pääsevät tuttujen jumppareittensa keikalle. Bändissä musisoi nimittäin liikuntakeskus Kunnon Paikan sporttiammattilaisia.

- Itse odotan lauantaista Mighty Wingsin vetoa. Naapurissamme toimivan R-kioskin yrittäjät, Laura ja Marko Ruohomäki vetävät bändeineen kuulemma huikeaa kasarimeininkiä, Pasi Hiukka paljastaa.

Irkkumusiikin ystävät tuntevat perjantai-illan Jarie & Jhary’s Irish Bandin, joka kuuluu tinapilleineen, viuluineen ja mandoliineineen Suomen johtavien irkkubändien joukkoon. Bändin kolme veijaria ovat niittäneet mainetta muun muassa esiintymällä pelkissä kilteissään.

OC1 -festivaali, Olivers Corner–Rovakatu (kävelykatu)
Ke 5.6. klo 18–02 Joku Paikallinen bändi, Uoma Sound
To 6.6. klo 18–02 Aki Mikkonen Band, Mari Pallari
Pe 7.6. klo 17–02 Elokuu, Jarie & Jhary´s Irish Band, Narrow Neck
La 8.6. klo 12–02 Kuningasidea, Mighty Wings, Milestone Band, Duisigh

Festivaalin lippujen hinnat:
Keskiviikko 8 € Torstai 8 €
Perjantai 12 € Lauantai 12 €
Festariranneke (ke-la) 35 € Viikonloppuranneke (pe-la) 20 €

VIP-lippu ke-to (pääsylippu, ruoka, kaksi juomaa) 35 €
VIP-lippu pe-la (pääsylippu, ruoka, kaksi juomaa) 39 €

LISÄTIETOJA JA LIPPUVARAUKSET:
Olivers Corner / Pasi Hiukka, puh. 040 717 1988
pasi.hiukka@oliverscorner.fi
www.oliverscorner.fi

Kävelykadun tapahtumat
Rovaniemen Kehitys Oy / Risto Saukkoriipi,
puh. 040-572 0523 risto.saukkoriipi@rovaniemi.fi

KUULUTUS

14.5.2013 11:00

Teknisen lautakunnan jätehuoltojaoston alaisen kaupungininsinöörin viranhaltijapäätös 19.3.2013 § 81 pidetään yleisesti nähtävänä 16.5.2013 teknisen osaston kirjaamossa os. Hallituskatu 7, II-kerros, virka-aikana.

Teknisen lautakunnan jätehuoltojaosto

Rovaniemellä 14.5.2013

Lordin aukion ympäristötaiteen teos ”Kosketa” korjattavaksi

14.5.2013 8:00

Vastikään Rovaniemen Lordin aukiolle pystytetty vuoden 2012 ympäristötaiteen kilpailun voittajateos, Maija Virtaalan suunnittelema ”Kosketa”-teos joutuu heti tuoreeltaan korjattavaksi. Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa teoksessa on ilmennyt valmistusvika, joka korjataan valmistajan toimesta pikaisesti.

- Teoksen valmistanut yritys on selvitellyt syytä vikaan ja näyttää siltä, että teoksen työstövaiheessa teoksessa käytetty ruostumaton teräs on päässyt kosketuksiin tavallisen teräksen kanssa ja siitä kiinnittyneet partikkelit reagoivat ilman hapen kanssa, jolloin teokseen syntyy ruostetta, selvittää Rovaniemen kulttuurijohtaja Marja Widenius teoksessa ilmenneen ongelman syitä.

Teoksen valmistaja Lapin Vesileikkaus Oy noutaa teoksen Lordin aukiolta uudelleenkäsiteltäväksi torstaina 16.5. ja tuo sen takaisin paikalleen tiistaina 21.5.

- Valmistaja hioo ja pintakäsittelee teoksen uudelleen. Uudelleenkäsittelystä ei aiheudu kustannuksia Rovaniemen kaupungille vaan valmistaja korjaa teoksen takuutyönä, Widenius kertoo.

Lisätietoja: Kulttuurijohtaja Marja Widenius puh. 040 553 9894

Kaupunginhallituksen päätökset 13.5.2013

13.5.2013 15:46

Kokouksen KH: 13.5.2013 14:00:00 päätökset:

§

Liitteet

Otsikko

-1

-

Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)

Poissa: Kaupunginhallituksen jäsen Marjo Rundgren, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto ja kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Liisa Ansala. Paikalla: Kaupunginhallituksen varajäsen Iiris Satamo. Liisa Ansala saapui kokoukseen klo 14.19 ja Heikki Autto klo 14.36.

183

-

Lauta- ja johtokuntien pöytäkirjat, viranhaltijapäätökset

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti merkitä pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset tiedoksi.

184

-

Ilmoitusasiat

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti merkitä ilmoitusasiat tiedoksi.

185

-

Kaupunginvaltuuston 18.3.2013 täytäntöönpano

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

186

4 kpl

Lausunnon antaminen Alpo Isomäen valitukseen Sinetän osayleiskaavasta

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

187

1 kpl

Valtuustoaloite tonttien hinnoittelusta

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

188

1 kpl

Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma/kannanottopyyntö

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

189

5 kpl

Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä osakeyhtiön perustaminen

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

190

2 kpl

Luovutusehdot tontille 4-446-2 / Pallarintie 41

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

191

2 kpl

Tontin vuokraaminen Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymälle / Hangaspisto

Maarit Airaksinen ja Reijo Sulasalmi esteellisiä, eivät läsnä. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

192

4 kpl

Maa-alueen vuokraaminen Napapiiriltä Husky Travels Oy

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

193

2 kpl

Kiinteistö Oy Oma Kämppä Roissa osakkeiden myynti Rovaniemen Nuorisoasunnot ry:lle

Iiris Satamo esteellinen, ei läsnä. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

194

-

Kaupunginhallituksen pöytäkirjan tarkastaminen

Kaupunginhallitus tarkastaa pöytäkirjan välittömästi kokouksessa niiden pykälien osalta, jotka päätetään yksimielisesti esityksen tai muutetun esityksen mukaisina. Muilta osin pöytäkirjan tarkastajat tarkastavat pöytäkirjan sen valmistuttua.

Kokouksessa tarkastettujen pykälien osalta pöytäkirja asetetaan nähtäville 15.5.2013. Päätökset ovat nähtävillä kaupunginkanslian kirjaamossa, Hallituskatu 7, 2, kerros.


Lisätietoja: Kaupunginsihteeri Kaisa Laitinen puh. 040 730 3384

Korundi 2 vuotta tiistaina 14.5.2013

13.5.2013 8:00

14.5. klo 15–20 juhlistamme Korundin kaksivuotista taivalta avoimin ovin. Luvassa mm. musiikkituokioita ja opastettuja näyttelykierroksia.

 

korundi3.jpg

 

 Naisten kymppi 18.5.2013

13.5.2013 8:00

Tapahtuma alkaa 18.5.2013 klo 13 Lordin aukiolla. Juokse, kävele, hölkkää tai sauvakävele oman kunnon ja fiiliksen mukaan!

12.5. klo 12.00 Opastettu kierros Korundin näyttelyihin

Pathway_opastus.jpg
12.5.2013 12:00

Korundin näyttelyissä nyt Polku / Pathway ja Valos ja vedos. Polku esittelee laajasti pohjoisuuteen liittyviä teemoja ympäristökysymyksistä pohjoisiin myytteihin. Mukana on yksitoista nykytaiteilijaa Grönlannista, Islannista, Norjasta, Ruotsista, Venäjältä ja Suomesta. Valos ja vedos -näyttelyssä nähdään taidemuseon oman kokoelman grafiikkaa ja veistoksia eturivin suomalaisilta taiteilijoilta. Kierrokselle pääsymaksun hinnalla tai kausikortilla. Tervetuloa!

Varhaisiän taidekasvatuksen kevätnäyttely Saarenkylän kirjastossa 13.-26.5.

10.5.2013 9:00

Saarenkylän alueen päivähoidon taiteilijoden töitä pääsee katsomaan ma-to klo 9-19, pe klo 9-17, la klo 9-15

9.5. klo 19.00 Lapin kamariorkesteri: Kamarikonsertti II ’Barokkia, mestarivierailijan ohjastuksessa’

KraemerNicholas.jpg
9.5.2013 19:00

Nicholas Kraemer, johtaja ja cembalo

Lapin kamariorkesterin Kamarikonsertti ’Barokkia, mestarivierailijan ohjastuksessa’ on torstaina 9.5.
klo 19.00 Korundissa ja perjantaina 10.5. klo 19.00 Kemijärven kirkossa.

Konsertin johtaa vanhemman musiikin saralla suuria tehnyt ja saavuttanut brittiläinen maestro
Nicholas Kraemer. Hän aloitti uransa continuo cembalistina, mutta siirtyi pian johtamaan
orkestereita cembalon takaa. Hän on Manchester Cameratan, Chigagon Music of Baroquen ja Kristiansandin sinfoniaorkesterin päävierailija.
Lisäksi hän konsertoi ympäri Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa ja Japania.

Konsertissa jatkuu Lapin kamariorkesterin kaikkien Händelin Concerto Grossojen –sarja. Nyt kuullaan
B-duuri op. 3 no 2 ja F-duuri op.3 no 4. Georg Muffatin sonaattikokoelmasta Armanico Tributo kuullaan Passacaglia viidennestä sonaatista.
Carl Heinrich Graunin Triossa ex D tutustutaan barokin teoksessa harvinaiseen käyrätorvi, viulu ja continuo –kokoonpanoon. Sekä Telemannin että Bachin lukuisien teosten joukosta illan konserttiin on valikoitunut orkesterisarja alkusoittoineen ja tanssiosineen.

Konsertissa kuullaan ensimmäistä kertaa orkesterin cembaloa. Cembalon on rakentanut Jukka Ollikka.
Soitin on Jenny ja Antti Wihurin rahaston lahjoitus Lapin kamariorkesterille.

Kemijärven konsertti toteutetaan yhdessä Kemijärven Musiikkiyhdistyksen kanssa.

Liput: 16/13/7 €

Lippujen ennakkomyynti *Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4, puh. +358 16 322 2822
Lippupiste, lippu.fi ,
Osviitta-palvelupiste, kaupungintalo Hallituskatu 7, puh. +358 16 322 6511

Tiekatko Jokiväylällä

kiertotie.jpgKiertotie
8.5.2013 14:00

Vesijohdon saneeraustyön vuoksi läpiajo Jokiväylällä katkeaa Jokiväylä 40:n kohdalta. Pihoihin ajo on sallittu Rantavitikantien kautta.


Myös kevyen liikenteen läpimeno katkeaa kyseiseltä kohtaa tietä. Paikallisbussiliikenne kulkee poikkeavaa reittiä tiekatkon ajan. Bussiliikenne kulkee Yliopistonkadulta Rantavitikantielle ja siitä takaisin Jokiväylälle.Alla olevassa kartassa katkokohta on merkitty rastilla ja bussiliikenteen kiertotiet nuoliviivoin.

Katkon ajankohta: maanantai 13.5.2013 klo 8.30 alkaen

Työ kestää arviolta perjantaihin 17.5.2013 saakka.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoja:
Napapiirin Vesi päivystyspuhelin 0400 299 243

Tiedostot

Lukupiirissä Ulla-Leena Lundbergin Jää to 16.5. klo 18 pääkirjastossa

8.5.2013 9:00

Lukupiiriin ei tarvitse ilmoittautua, vapaa pääsy!

Kirjoja voi kysyä lainaksi Aalto-salista puh. 050-315 1485

Valtatien 4 parantaminen Rovaniemen kohdalla välillä Oijustie - Erottaja, tiesuunnitelma

8.5.2013 8:00

Valtatien 4 parantaminen Rovaniemen kohdalla välillä Oijustie - Erottaja, tiesuunnitelma

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualue on laatinut tie-suunnitelman Valtatien 4 parantaminen Rovaniemen kohdalla välillä Oijustie – Erottaja tiejärjestelyjen rakentamiseksi Rovaniemen kaupungissa.

Suunnitelma pidetään yleisesti nähtävillä 8.5. – 7.6.2013 palvelukeskus Osviitassa Rovaniemen kaupun-gintalolla, osoitteessa Hallituskatu 7 sen aukioloaikoina, ma – pe klo 9.00 – 16.00 (helatorstaina 9.5. sul-jettu). Suunnitelmaa koskevat muistutukset on osoitettava Lapin ELY -keskukselle ja ne on toimitettava 7.6.2013 klo 15.00 mennessä osoitteeseen: Rovaniemen kaupunki, kaupunginkanslian kirjaamoon, Halli-tuskatu 7, PL 8216, 96100 ROVANIEMI.

Saamelaiskirjailija Rauni Magga Lukkarin kirjanjulkistamistilaisuus pääkirjaston Lapponica-salissa pe 10.5. klo 15

7.5.2013 13:32

Käännetyimpiin suomalaislähtöisiin saamelaiskirjailijoihin kuuluva Rauni Magga Lukkari julkaisee palkitun runokokoelmansa äitienpäivän alla suomeksi

Utsjoella vuonna 1943 syntynyt Rauni Magga Lukkari kirjoittaa pohjoissaameksi. Äitejä, tyttäriä - Árbeeadni -runokokoelma on hänen ensimmäinen suomeksi käännetty kaunokirjallisuuden teoksensa. Runot ovat teoksessa rinnakkain suomeksi ja saameksi.

Kirjanjulkistamistilaisuus pidetään Rovaniemellä pääkirjaston Lapponica-salissa perjantaina 10.5.2013 klo 15 alkaen. Tilaisuudessa Rauni Magga Lukkari ja kääntäjä Kaija Anttonen lukevat otteita teoksestaan ja keskustelevat mielellään yleisön kanssa. Tervetuloa – Bures boahtin!

18.5. klo 13.00 Suomalais-irlantilaisen Viiksi muusikkoryhmän konsertti

7.5.2013 13:00

Suomalaisista ja irlantilaisista muusikoista koostuva ryhmä Viiksi esiintyy Lähteentien Pirtillä lauantaina 18.5.2013 klo 13. Konsertti kestää n. 35 min. Vapaa pääsy!

 

 Viiksi kuva.JPG

Viiksi-ryhmä yhdistelee irlantilaista, englantilaista ja skandinaavista kansanmusiikkia melodisiksi makupaloiksi. Ryhmän jäsenillä on erilaiset musiikilliset taustat ja monien vuosien kokemus erilaisista musiikkityyleistä. Suurin osa ryhmästä opiskelee musiikki-ilmaisua ja musiikkikasvatusta päätoimisesti. Ryhmä tapasi toisensa vuonna 2011 Galway:ssa. Yhteinen kiinnostus nuorekkaaseen ja moderniin kansanmusiikkiin sekä halu oppia toisiltansa sai heidät perustamaan yhtyeen. Viiksi yhdistää Irlantilaisia ja Skandinaavisia perinteitä ja tekniikoita ja muokkaa vanhat sävelet uusiksi eloisiksi sovituksiksi.

Yhtyeessä soittaa tällä hetkellä:
Ivan Kenny - Kitara
Adam Guinane - Bodhran, Cajon, laulu ja muut hilavitkuttimet
Alyson Barber - Irlantilainen huilu, tinapilli ja viulu
Katri Suominen - Laulu, huilu ja tinapilli

Tapahtuman järjestää yhteistyössä Lähteentien Pirtti ja Rovaniemen kulttuuritoimisto
Tervetuloa!

Runokokoelman julkistus pe 10.5. ja kirjailijatapaaminen la 11.5. pääkirjastolla

7.5.2013 9:00

Tule tutustumaan Rauni Magga Lukkarin runokokoelmaan ja Katri Rauanjoen ja Maria Siliämaan esikoisteoksiin!

Rauni Magga Lukkarin palkittu runokokoelma ilmestyy suomeksi. Äitejä, tyttäriä – Árbeeadni
julkistetaan pe 10.5. klo 15 Rovaniemen kirjaston Lappionica-salissa

Kirjailijat Katri Rauanjoki ja Mari Siliämaa pääkirjaston lainausosastolla la 11.5.2013 klo 14.00. Katri Rauanjoki on julkaissut kirjan Muuri ja Mari Siliämaa kirjan Napanuoralla viime vuonna Tornin kustantamana.
Katri Rauanjoki ja Mari Siliämaa ovat molemmat esikoiskirjailijoita, joiden juuret ovat Rovaniemellä.

Kaupunginvaltuuston päätökset 6.5.2013

7.5.2013 7:00

 Lisätietoja kaupunginsihteeri Kaisa Laitinen

Rovaniemen kaupunginvaltuuston päätökset 6.5.2013

Kokouksen KV:6.5.2013 16:00:00 esityslista:

§

Liitteet

Otsikko

-1

-

Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)

Poissa olivat Maarit Airaksinen, Liisa Ansala, Vesa Puuronen, Juha-Pekka Mikkola, Terhi Suoraniemi, Kai Väistö, Mikko Rapo. Varajäsenistä olivat paikalla Heikki Haapala, Vesa Haapala, Jaakko Portti, Erkki Talvensaari, Sulo Paksuniemi, Hilpi Ahola. Mikko Rapo saapui klo 16.40.

71

-

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

72

-

Pöytäkirjantarkastajien valinta

Esko-Juhani Tennilä ja Riku Tapio.

Mikko Rapo saapui tämän asian käsittelyn jälkeen klo 16.40.

73

1 kpl

Rovaniemen hallinto-oikeuden päätös Mervi Auttin ym. valitukseen kaupunginvaltuuston päätöksestä 19.3.2012, 23 §, koskien asemakaavan muuttamista

Maarit Simoska poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (Hallintolaki 28 § 7 kohta).

Valtuusto päätti yksimielisesti merkitä asian tiedoksi.

74

1 kpl

Rovaniemen hallinto-oikeuden päätös kaupunginvaltuuston päätöksestä 11.6.2012, 67 §, koskien asemakaavan muutosta korttelissa 1155 sekä osassa sekä o

Valtuusto päätti yksimielisesti merkitä asian tiedoksi.

75

1 kpl

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös kaupunginhallituksen valitukseen Rovaniemen hallintooikeuden päätöksestä 4.8.2011 koskien korttelin 34 tonttia 12

Martti Anttila poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (Hallintolaki 28 § kohta 1).

Valtuusto päätti yksimielisesti merkitä asian tiedoksi.

76

1 kpl

Lappia-talon peruskorjaushankkeen suunnittelun erityinen tarkastus

Matti Ansala poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (Hallintolaki 28 § 5 kohta).

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja esitteli asiaa valtuustolle.

Ryhmäpuheenvuoron käyttivät:

Leena Jääskeläinen (Kok.), Matti Torvinen (PS), Reijo Sulasalmi (SDP), Esko-Juhani Tennilä (Vas.) ja Päivi Salminen (Vihreät).

Valtuusto päätti merkitä raportin tiedoksi.

Valtuusto piti tauon tämän asian käsittelyn jälkeen klo 18.10 – 18.30.

77

-

Eroaminen Rovaniemen kaupungin luottamustoimista / Ari-Pekka Jakonen

Valtuusto päätti yksimielisesti kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti ja valitsi koulutuslautakuntaan uudeksi varajäseneksi Jari Simolan.

78

1 kpl

Rovaniemen kaupungin poikkeusolojen johtosääntö

Valtuusto päätti yksimielisesti kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

79

1 kpl

Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2012

Kaupunginvaltuusto kuuli asiassa tarkastuspäällikkö Tarja Saarelaista.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Antti Paananen esitteli laaditun arviointikertomuksen.

Ryhmäpuheenvuoron käyttivät: Leena Harju-Autti (Kok.), Matti Torvinen (PS), Sulo Paksuniemi (SDP), Jaakko Portti (Vas.), Sari Hänninen (Vihreät).

Valtuusto päätti pyytää kaupunginhallitukselta selvitykset

arviointikertomuksessa esitettyihin johtopäätöksiin ja kysymyksiin 1. - 5. niin, että ne voidaan käsitellä 16.9.2013 pidettävässä valtuuston kokouksessa.

Vesa Haapala poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo 19.03 ja Marjo Rundgren klo 19.05., Johanna Ojala-Niemelä klo 19.30, Antti Liikkanen klo 20.05.

.

80

18 kpl

Asemakaavan muutos korttelissa 306, Rajavartioston alue

Kaupunginvaltuusto kuuli asiassa kaavoituspäällikkö Tarja Outilaa.

Ryhmäpuheenvuoron käyttivät: Maarit Simoska (Kesk.), Kalervo Björkbacka (PS) sekä Jorma Kuisito (Vihreät).

Valtuusto päätti yksimielisesti kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

Marketta Tuisku poistui tämän asian käsittelyn aikana klo 20.25 ja Susanna Junttila klo 20.25, Liisa Mariapori klo 20.30, Micke Kari klo 20.40

81

-

Kokouksessa jätettävät valtuustoaloitteet

Puheenjohtajalle jätettiin seuraavat valtuustoaloitteet:

 1. Valtuustoaloite henkilöstöstrategian esityksen kiirehtimisestä/ Reino Rissanen ym.
 2. Valtuustoaloite kaupunki käynnistää kokeilun ”nimettömästä työnhausta” rekrytoinneissaan / Jaakko Portti ym.
 3. Valtuustoaloite Rovaniemi – matkailukaupunki / Liisa Helin ym.
 4. Valtuustoaloite hallinto- ja johtosäännön kokonaisremontti / Leena Jääskeläinen ym.
 5. Valtuustoaloite ruokahävikin pienentäminen / Leena Jääskeläinen ym.
 6. Valtuustoaloite Vikajärven tonteista ja vesihuollosta / Jaakko Huttunen ym.
 7. Valtuustoaloite hallinto- ja johtosäännön tarkentaminen / Pirita Nenonen ym.
 8. Valtuustoaloite Rovaniemen kaupungin osallistumisesta Earth Hour –tapahtumaan
 9. Valtuustoaloite kiekollisten pysäköintipaikkojen saaminen Angry Birds puiston läheisyyteen / Sanna Karhu

10.  Valtuustoaloite rakentamisen kilpailuttaminen Rovaniemellä / Matti Henttunen ym.

 

Mukka-lukupiirissä luetaan Kyyhky ja unikko 14.5. klo 18-20 Rovaniemen pääkirjastossa

7.5.2013 6:00

Lukupiiri on avoin kaikille. Ilmoittautumista ei tarvita. Kirjasto tarjoaa kahvin.

Kevään mittaan jatketaan Timo K. Mukan tuotannon lukemista ilmestymisjärjestyksessä, nyt viimeisenä
14.5. Kyyhky ja unikko

MUKKA-blogi
Lukupiirivetäjät kirjoittavat Mukka-lukupiirin blogiin Lapin Kansan uudistetulla blogisivulla osoitteessa http://www.lapinkansa.fi/Blogit. Blogi on avoin kommenteille, myös muiden kuin lukupiiriläisten ja myös muutoin Mukkaan liittyen kuin vain juuri käsiteltyihin teoksiin. Blogi tarjoaa myös tilaisuuden jatkaa keskustelua kokoontumisen jälkeen. Kaikkea ei varmaan tullut sanotuksi, ja toisten tulkinnat virittävät lisää ajatuksia. Blogi on avoin kommenteille, myös teidän jotka ette olleet mukana!


Peräkonttikirppis aloittaa Rovaniemen Kauppatorin kesän

6.5.2013 14:00

Rovaniemen Kauppatorin tapahtumakesä käynnistetään sunnuntaina 19. toukokuuta Entisten Nuorten Rovaniemi – EnR ry:n peräkonttikirppiksellä. Nyt toista kertaa järjestettävä erikoinen kirppistapahtuma onnistui jo ensimmäisenä kesänään yli odotusten ja myyntipaikat varattiin yhdessä päivässä. Tänä vuonna tarjolle on saatu parikymmentä autopaikkaa lisää.

peräkonttikirppis-kesä-2012p.jpg 
Sunnuntaina 19.5. kello 10–16 torilla käydään kauppaa autojen peräkonteista. Myyntipaikka maksaa 15 euroa per auto. Kauppatorille mahtuu noin 100 autoa, joten kannattaa varata paikat ajoissa.

- Viime kesänä myyntipaikat menivät yhdessä päivässä. Sain saman ilmoittautumispäivän aikana yli 60 puhelua, kertoo Maarit Vento Entisten Nuorten Rovaniemi ry:stä.

Aktiivinen joukko entisiä rovaniemeläisnuoria avaa myös kesäkahvilan Lordin aukiolle. Heinäkuun alusta elokuulle saakka Sampokeskuksen edustalla palveleva kahvila tarjoilee kahvia, pullaa ja mehua sekä teemapäiviä muun muassa yhteislaulujen ja lättyjen paiston merkeissä. Myynnissä on myös EnR ry:n tuotteita.

Kokoontumisajoja ja järjestysmiespalvelua

Viime kesänä itsensä läpilyöneet EnR-kokoontumisajot järjestetään jälleen Valdemarissa 6.–7. heinäkuuta. Kaksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan satoja entisiä nuoria ja lukuisia bändejä. Viikonloppuun osallistujien ei tarvitse olla Rovaniemellä nuoruuttaan viettäneitä, vaan tapahtuma on tarkoitettu kaikille kesänviettäjille läheltä ja kaukaa.

Entisten Nuorten Rovaniemi -yhdistykselle järjestetään järjestysmieskurssi juhannuksen jälkeisellä viikolla, jonka jälkeen yhdistyksestä voi tilata ryhmän järjestyksen pitoon erilaisiin tapahtumiin.

- Toiminta on vapaaehtoistyötä. Työstä ei makseta kenellekään järjestyksenvalvontaan osallistuneille, vaan saadun varat ohjataan yhdistyksen kautta hyväntekeväisyyteen, Vento muistuttaa.

Myös kaikki peräkonttikirppiksen myyntipaikoista ja makkaramyynnistä sekä Valdemarin kokoontumisajoista ja Lordin aukion kesäkahvilasta saadut tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Samoin jäsenten toiminta EnR ry:n tapahtumissa on vapaaehtoistyötä. 
 

Lisätietoja:
Kauppatorin käyttömahdollisuuksista:
Risto Saukkoriipi, Rovaniemen Kehitys Oy
Puh. 040 572 0523

19.5. peräkonttikirppiksestä
1.7. avattavasta Lordin aukion kesäkahvilasta
6.-7.7. Valdemarin kokoontumisajosta:
Entisten Nuorten Rovaniemi ry
Maarit Vento, puh. 040 759 4166
maarit.vento@pp5.inet.fi

Euroopan kansalaisuus ja tulevaisuusnäkymät

6.5.2013 13:00

Ajatuksia kansalaisten Euroopan teemavuodesta aamukahvilla keskiviikkona 8.5.2013 klo 9-10 Sampokeskuksessa


Ohjelma:

Tilaisuuden avaus, prof. Seppo Aho (Eurooppalainen Suomi ry:n varapuheenjohtaja)

Musiikkia. Ben Block, Lyseonpuiston lukion vaihto-oppilas Saksasta.

Kansainväliset opiskelijat Rovaniemellä. Opiskelija Kastriot Hasani (RAMK) selvittää, mitä kv. tutkintoja suorittavat opiskelijat ovat mieltä Rovaniemelle jäämisestä opintojen jälkeen. Mitä nuoret odottavat kaupungin palveluilta ja yrityselämältä? Onko kaupungissa tasavertaista kohtelua uusille tulijoille?

Eurooppa-kahvit: Kahvila Pregossa kahvit tarjoaa Eurooppa-tiedotus.

Järjestäjät: Eurooppalainen Lappi ry, Eurooppatiedotus

Vuoden 2013 jätteiden keräyskierrokset käynnistyvät

6.5.2013 13:00

Napapiirin Residuum Oy järjestää toimialueellaan Pellossa, Ranualla ja Rovaniemellä vuosittain kolmea erillistä jätteiden keräyskierrosta, vaarallisten jätteiden- ja jäteöljyjen- sekä kiertävän jätteenkeräyksen keräyskierrokset.

Keräysten aikatauluja ja reittejä pyritään muuttamaan vuosittain, jotta palvelut saavuttaisivat mahdollisimman monia kuntalaisia ja mökkiläisiä. Keräykset tuotetaan ekomaksuvaroin.

Aikataulut ja tiedot keräyksestä löytyvät Napapiirin Residuumin nettisivuilta www.residuum.fi sekä kaikkiin Residuumin toimialueen postilaatikoihin ja – luukkuihin jaetusta KomPosti – asiakaslehdestä. Veloituksettomasta jäteneuvontanumerosta saa tilata itselleen aikatauluja tai tiedustella oman alueen pysähdyspaikkoja. Myös kunnilta saatujen kyläseurojen ja – toimikuntien yhteystietoihin on lähetetty aikatauluja ja tiedote keräyksistä.

"Risut ja ruusut" ovat tervetulleita. Palautteiden kautta jäteyhtiö voi kehittää palvelujaan asiakkaiden haluamaan suuntaan.

Keräyskierrokset Pellon kunnassa
Vaarallisten jätteiden keräyskierros 27.–28.5.2013
Jäteöljyjen keräys 3.6.2013
Kiertävä jätteenkeräys 26.–31.8.2013

Keräyskierrokset Ranualla
Kiertävä jätteenkeräys 24.5.–30.8.2013
Vaarallisten jätteiden keräyskierros 30.5.2013
Jäteöljyjen keräys 5.6.2013

Keräyskierrokset Rovaniemellä
Jäteöljyjen keräys 21.–23.5.2013
Vaarallisten jätteiden keräyskierros 3.-10.6.2013
Kiertävä jätteenkeräys 6.6.–28.9.2013


Lisätietoja:
Veloitukseton jäteneuvonta, puh. 0800 120 230 (arkisin klo 9-15),
email: neuvonta@residuum.fi, www.residuum.fi 

Tiedostot

Kirjailijat Katri Rauanjoki ja Mari Siliämaa pääkirjastossa lauantaina 11.5.2013 klo 14.00

6.5.2013 11:00

Katri Rauanjoki ja Mari Siliämaa ovat molemmat esikoiskirjailijoita, joiden juuret ovat Rovaniemellä.

Katri Rauanjoki on julkaissut kirjan Muuri ja Mari Siliämaa kirjan Napanuoralla viime vuonna Tornin kustantamana.
Esikoiskirjalijat kertovat kirjoistaan ja niiden synnystä pääkirjaston lainausosastolla lauantaina 11.5.2013 klo 14.00.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Digitarinailta erityisesti nuorille aikuisille pe 17.5. klo 18-22 pääkirjastossa

6.5.2013 9:00

Sinun tarinasi on tärkeä - tule ja anna tarinasi elää! Mitä on mielelläsi? Tuulettele pihalle, kerro ääneen ja tallenna tarinasi draaman kaareen.

Perjantaina 17.5. klo 18–22 järjestetään Rovaniemen kaupunginkirjastolla erityisesti nuorille aikuisille suunnattu digitarinailta.
 
Aloitamme harjoitellen ja tutustuen tekniikkaan. Illan aikana jokainen pääsee nikkaroimaan oman tarinansa kuntoon.
Otapa oma kamera ja kannettava mukaan.

Pientä tarjoilua luvassa!

Ilmoittautuminen: Kati Vuontisjärvelle kati.vuontisjarvi at rovaniemi.fi

YHTEYS - Yhdessä tekemisen yhteisöt
www.yhdessätekemsien yhteisöt.blogspot.com

Yhdyskuntatekniikka, nähtävillä olevat suunnitelmaehdotukset

6.5.2013 8:00

TEKNISET PALVELUT TIEDOTTAA

Yhdyskuntatekniikka, nähtävillä olevat suunnitelmaehdotukset

Seuraavat suunnitelmaehdotukset ovat yleisesti nähtävillä 6.5. - 20.5.2013 palvelukeskus Osviitassa, osoitteessa Hallituskatu 7, sen aukioloaikoina ma – pe klo 8.00 – 16.00:

- Lohiliete, katusuunnitelma (V-kaupunginosa)
- Jokiväylä välillä Lohiliete – Korvanranta, katusuunnitelma (V-kaupunginosa)
- Keskuskoulunpuisto, puistosuunnitelma (III-kaupunginosa)

Mahdolliset muistutukset ehdotuksista tulee toimittaa viimeistään 20.5.2013 klo 15.00 mennessä kaupunginkanslian kirjaamoon, Hallituskatu 7, PL 8216, 96100 ROVANIEMI.

Asukkaiden osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia kehitetään Rovaniemellä

3.5.2013 10:15

Rovaniemen kaupungin asukkaiden osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien kehittämisohjelma vuosille 2013-2016 on valmistunut lausuntovaiheeseen. Ohjelma linjaa Rovaniemen tavan toimia asukkaiden osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien edistämisessä, luo toiminnalle rakenteen sekä esittää keskeiset kehittämistoimenpiteet.

-   Ohjelma on valmisteltu asukkaiden, päättäjien sekä kaupungin johdon ja työntekijöiden yhdessä tekemisenä. Päättäjät ovat antaneet kehittämistyön linjaukset ja johdon sekä asiantuntijoiden kanssa on käyty keskustelut asukkaiden osallisuuden ja vaikuttamisen kehittämistarpeista. Osallisuutta sekä vaikutusmahdollisuuksien kehittämistä on pohdittu ja työstetty myös noin 30 erityyppisessä asukastilaisuudessa eri kaupunginosissa ja kylillä sekä kyselyllä, kertoo Toimivat lähipalvelut lähidemokratian avulla -hankkeen projektipäällikkö Maarit Alikoski.

Muutokset ihmisten arjessa, palvelujen tuottamisessa, osallistumistarpeissa ja -käyttäytymisessä, sähköisissä mahdollisuuksissa sekä monikulttuurisuudessa edellyttävät asukkaiden osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien aktiivista kehittämistä. Vuoropuhelua ja suoraa osallistumista yhteisten asioiden päätöksentekoon kehitetään Suomessa parhaillaan sekä valtionhallinnon että kuntien toimesta. 

-   Suomalaista demokratiaa halutaan kehittää kohti aidosti vuorovaikutteista päätöksentekokulttuuria, jossa kaikki väestöryhmät voivat halutessaan osallistua yhteisistä asioista käytävään keskusteluun ja päätöksentekoon. Rovaniemen kaupunki on tässä uudistamisessa vahvasti mukana, Alikoski selvittää.

Osallisuuden ja vaikuttamisen kehittämisohjelma kokoaa lasten, nuorten ja opiskelijoiden osallisuuden, asukas- ja kylätoiminnan, vapaaehtoistoiminnan, ikäihmisten osallisuuden ja vaikuttamisen, vammaisten osallisuuden ja vaikuttamisen sekä kuuden aluelautakunnan toiminnan kokonaisuudeksi.

-   Yhteisenä tavoitteena on kehittää käyttäjälähtöisiä palveluja, vahvistaa asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä sekä kehittää viihtyisiä ja arjessa turvallisia asuinalueita. Rovaniemen kaupunkikonserni noudattaa toiminnassaan periaatetta, jossa asukkaat ovat osallisia palveluiden suunnittelussa, valmistelussa ja toteutuksessa. Asukkaiden osallisuus ja vaikuttaminen on osa kaupungin vuosittain toteutettavaa perustoimintaa, projektipäällikkö Maarit Alikoski toteaa.

 Rovaniemen kaupungin asukkailla on mahdollisuus tutustua ohjelmaan ja antaa siitä palautetta 6.-19.5.2013 välisenä aikana kaupungin internetsivuilla www.rovaniemi.fi ja sieltä linkki otakantaa.fi tai kaupungintalolla palvelupiste Osviitassa. Tämän jälkeen ohjelma siirtyy Rovaniemen kaupungin luottamuselinten käsittelyyn.


Lisätietoja: Projektipäällikkö Maarit Alikoski puh. 050 374  8495

Grafiikkaa ja maalauksia Rantsulta pääkirjaston aulassa 5.5. saakka

3.5.2013 9:00

Rantavitikan koulun kahdeksannen luokan ja muutamen 9 luokan oppilaiden akryylimaalauksia ja kuivaneulagrafiikkaa. Oppilaat kävivät syksyllä katsomassa Reidar Särestöniemen näyttelyn taidemuseossa.

Rantavitikan koulun oppilaiden opettajana on Kristiina Tikkala. Hän kertoo, että kaikki tekivät akryylimaalauksia Särestöniemi -teeman mukaan ja melkein kaikki myös grafiikkaa.

Tule tutustumaan e-kirjoihin ma 13.5. klo 11-18 pääkirjastoon

3.5.2013 9:00

Rovaniemen kirjasto muiden Lapin kirjastojen kanssa on hankkinut e-kirjoja lainattavaksi. Kati Vuontisjärvi esittelee E-kirjoja ja opastaa lukuohjelmien lataukseen ma 13-5- klo 11-18 pääkirjastossa. Tule tutustumaan!

Kirjojen lainaamiseen tarvitaan lukuohjelma, jonka lataamisohjeita saa kirjastosta . Lukuohjelman voi ladata verkosta myös  yhdessä Kati Vuontisjärven kanssa.

Kirjaston e-kirjasivulta lisää kirjasto -kimpan e-kirjoista

16.5. klo 19 .00 Aurinko juo kermaa - Iman runokonsertti Wiljamissa

3.5.2013 9:00

Aurinko juo kermaa” kuljettaa kesästä kevääseen. Ima Aikio- Arianaick ja Miro Mantere kiertävät toukokuussa runokonserttikiertueella Rovaniemeltä Utsjoelle. Ima lausuu uutta ja vanhaa tuotantoaan saameksi ja Miro pukee osan teksteistä suomenkielisiksi lauluiksi luoden samalla äänimaiseman, joka vie matkalle kesästä kevääseen. Vapaa pääsy!

Ima Aikio-Arianaickin ja Miro Mantereen yhteistyö alkoi kolme vuotta sitten, jolloin Ima etsi lastenlevylleen sovittajaa ja tuottajaa. Todettuaan ettei halua mitään tavanomaista hän päätti kysyä tehtävään äänitaiteilija/muusikko Manteretta. Ima hutkosat-levyn jälkeen yhteistyö on jatkunut.

Miro sävelsi musiikin Iman dokumenttielokuvaan Suomi-saame-suomi, jonka ensi-ilta oli Inarissa Skábmagovat -filmifestivaaleilla helmikuussa. YLE esittää elokuvan myöhemmin. Kolmas yhteinen projekti on ”Aurinko juo kermaa”-runomusiikkiteos, josta osa nähdään tulevalla kiertueella.
 
Runo on musiikkia ”Aurinko juo kermaa” sai alkunsa vajaa kaksi vuotta sitten, kun Miro pyysi Imaa kirjoittamaan lyhyitä, haikumaisia runoja sävelteoksensa ytimeksi. Vuodessa syntyi melkein 200 runoa, joista pieni osa valikoitui ”Aurinko juo kermaa”-teokseen. Runot vievät kesästä kevääseen. Vuodenaikojen vaihtuminen kuuluu väkevänä niin sanoissa kuin musiikissakin.

Miro luo Iman runojen inspiroimana ja äänimaisemilla lausunnan ja musiikin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Hänelle runo on musiikkia ja äänimaisemat vuoropuhelua runojen ja luonnon kanssa. Hän antaa niiden ilmentää itseään vapaasti oman itsensä kautta. Soitinten ja Miron nauhoittamien luontoäänien lisäksi mukana on ite-soittimia, foundsound ja analoginen ääniteknologia.

lähteen reunalla
jokihelmisimpukka
soittaa kuplia virtaan

Runoilija ja äänitaiteilija Runoilija Ima Aikio-Arianaick on julkaissut saameksi viisi runokirjaa, joista Suonat-kirja ilmestyy norjaksi tänä keväänä. Aikaisemmin se on käännetty myös suomeksi, englanniksi, unkariksi ja saksaksi. Hän on kirjoittanut kaksi lastenkirjaa ja sanoittanut kaksi levyllistä lastenlauluja. Sen lisäksi pulmankijärveläinen Ima tekee elokuvia ja musiikkivideoita.
 
Porvoolaisen äänitaiteilija ja muusikko Miro Mantereen musiikkia on vaikea luokitella mihinkään kategoriaan. Perinteisten soittimien lisäksi hän tekee musiikkia vaikka kakkuvuoalla ja vessanharjalla. Hän luo livenä ääniä, joita äänittää saman tien ja toistaa ne kerroksittain, mistä tulee musiikkiesitys. Hän on tällaisen live-looping menetelmän uranuurtaja Suomessa. Taiteelliseen työhönsä pohjautuvia musiikkityöpajoja hän on vetänyt mm. elinkautisvangeille ja päihdekuntoutujille. Työpajojen kantavana ideana on, että kaikki osaavat soittaa ja tehdä musiikkia.

Perinteisellä kädentaitotekniikalla toteutettua luovaa nypläystä pääkirjaston vitriinissä 18.5. saakka

3.5.2013 9:00

Rovaniemen kansalaisopiston (Rovala) pitsinnypläysryhmän taitajien töitä esillä vitriinissä Aalto-salissa. Aalto-sali on avoinna ma-to 9-20, pe 9-18, la 11-16.

Mm. tauluja, koruja, pikkuliinoja, lautasliinarenkaita ym.

Nypläysryhmien opettajana Soile Ylitulkkila

Aattopäivänä 8.5. kirjastoilla lyhyempi aukioloaika, Helatorstaina 9.5. suljettu

3.5.2013 9:00

Aattopäivänä ke 8.5. kirjastot ova avoinna seuraavasti: pääkirjasto klo 9-18, Saarenkylä klo 9-17, Ounasrinne klo 9-16, Korkalovaara klo 10-15, Muurola klo 10-16. Kirjastoautot eivät aja iltareittejä. Helatorstaina kaikki kirjastot ovat kiinni.

Kirjastojen aukioloajat löytyvät täältä

Varhaisiän taidekasvatuksen kevätnäyttely pääkirjaston aulassa 6.-17.5.

3.5.2013 9:00

Keskustan alueen päivähoidon tekijöiden töitä pääsee katsomaan ma-to klo 9-20, pe klo 9-18, la klo 9-16, su klo 11-15. Keskustan alueen päivähoidon lasten tekemiä teoksia

Olli Mustonen, piano 4.5. klo 19.00

3.5.2013 8:00

Valoa Kamariin ry tuo säkenöivän muusikon ja yhden valovoimaisimmista pianisteistamme soittamaan Prokofievin pianosonaatteja Lapin kirkkaaseen kevääseen.


omustonen.jpg 
Olli Mustosen pianoresitaali

Sergei Prokofiev: Pianosonaatit op.14, 29, 82 ja 103

La 4.5. Klo 19
Su 5.5. Klo 15

konsertin jälkeen Valoa Kamariin ry järjestää taiteilijatapaamisen Korundin kahvilassa.

Lämpimästi tervetuloa!

Liput:

16,00 € peruslippu
13,00 € eläkeläiset
7,00 € lapset alle 16 v., opiskelijat, työttömät

Henkilökohtaiset avustajat veloituksetta (varaukset Korundin lippukassalta)

Pyörätuolipaikat Korundin lippukassalta. p. 016-322 2822, info@korundi.fi

Lipunmyynti Korundista 016-3222822, info@korundi.fi sekä  www.lippu.fi

Satutunti Saarenkylän kirjastossa ti 7.5. klo 9.30

2.5.2013 9:00

1.5. klo 14.00 Lapin kamariorkesteri: Vappukonsertti ’Uuden tradition alku?’

Anna Laakso.jpg
1.5.2013 14:00

Erkki Lasonpalo, johtaja & viulu sekä Anna Laakso, laulu ja piano

Kevyen keväinen kavalkadi

Liput: 16/13/7 €

Lippujen ennakkomyynti:
Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4, puh. +358 16 322 2822
Lippupiste, lippu.fi ,
Osviitta-palvelupiste, kaupungintalo Hallituskatu 7, puh. +358 16 322 6511 )

1.5. klo 12.00 Lapin kamariorkesteri: Vappukonsertti ’Uuden tradition alku?’

Anna Laakso.jpg
1.5.2013 12:00

Erkki Lasonpalo, johtaja & viulu sekä Anna Laakso, laulu ja piano

Kevyen keväinen kavalkadi

Liput: 16/13/7 €

Lippujen ennakkomyynti:
Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4, puh. +358 16 322 2822
Lippupiste, lippu.fi ,
Osviitta-palvelupiste, kaupungintalo Hallituskatu 7, puh. +358 16 322 6511

Kaupunginvaltuuston esityslista II 6.5.2013

30.4.2013 9:00

Lisätietoja Kaupunginsihteeri Kaisa Laitinen puh 040 730 3384
 
Kokouksen esityslista II ja esityslistan liitteet ovat luettavissa myös koostetiedostona kohdasta Kokouksen oheismateriaali

 

79

1 kpl

Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2012

80

18 kpl

Asemakaavan muutos korttelissa 306, Rajavartioston alue

81

-

Kokouksessa jätettävät valtuustoaloitteet

Kaupunginhallituksen päätökset 29.4.2013

29.4.2013 18:12

Kokouksen KH: 29.4.2013 17:00:00 päätökset:

§

Liitteet

Otsikko

-1

-

Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)

Poissa: Kaupunginhallituksen jäsen Maarit Airaksinen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto, kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Liisa Ansala ja apulaiskaupunginjohtaja Matti Ansala. Paikalla: Kaupunginhallituksen varajäsen Leena Harju-Autti.

177

-

Lauta- ja johtokuntien pöytäkirjat, viranhaltijapäätökset

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti merkitä pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset tiedoksi.

178

-

Menestyneiden urheilijoiden huomioiminen

Kaupunginhallituksen jäsen Aatos Nätynki esitti, että kaupunginhallituksen palkitsemissääntöihin tehdään lisäys kohtaan 6 niin, että palkitseminen koskee myös veteraaniurheilijoita. Nätyngin esitys raukesi kannattamattomana. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

179

3 kpl

Maankäyttösopimus ja esisopimus maa-alueiden luovuttamisesta / Rajavartioston alue

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

180

18 kpl

Asemakaavan muutos korttelissa 306, Rajavartioston alue

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

181

2 kpl

Luovutusehdot Y-tontille / Poropolku 1

Kaupunginhallituksen jäsen Maarit Simoska esteellinen, ei läsnä. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.

182

-

Kaupunginhallituksen pöytäkirjan tarkastaminen

Kaupunginhallitus tarkastaa pöytäkirjan välittömästi kokouksessa niiden pykälien osalta, jotka päätetään yksimielisesti esityksen tai muutetun esityksen mukaisina. Muilta osin pöytäkirjan tarkastajat tarkastavat pöytäkirjan sen valmistuttua.

Kokouksessa tarkastettujen pykälien osalta pöytäkirja asetetaan nähtäville 2.5.2013. Päätökset ovat nähtävillä kaupunginkanslian kirjaamossa, Hallituskatu 7, 2, kerros.


Lisätietoja: Kaupunginsihteeri Kaisa Laitinen puh. 040 730 3384

Nurinkurin Kruupin esitys nimeltään Von Wuff 5.5. klo 15 ja 7.5. klo 17 Lappia-talolla

29.4.2013 16:00

Koko perheelle suunnattu sirkusesitys ensi-illassa Nurinkurin Kruupin esitys nimeltään Von Wuff saa ensi-iltansa Taidekaruselli lastentapahtumassa Lappia-talolla 5.5. klo15. Toinen rovaniemeläisille avoin esitys on Lappia- talolla tiistaina 7.5. klo 17.

Asialla ovat suosiota saaneen Artturin pitkä käsi -esityksellä kiertäneet rovaniemeläiset taiteilijat Marjo Ylikorva, Irene Tikka ja Mette Ylikorva. Esitys sijoittuu kreivitär Von Wuffin sirkukseen, jossa vuorottelevat eri sirkusesiintyjät numeroineen. Vauhdikkaassa esityksessä nähdään klovneriaa, käsilläseisontaa, vanteita, taikatemppuja ja eläinnumeroita.

Esitys kestää noin 45minuuttia ja se soveltuu koko perheelle.

Esityksen tekemisen ovat mahdollistaneet Monitaideyhdistys Piste ja Lapin taidetoimikunta.

Liput:
5.5. Taidekarusellissa: 10€/ 7€, ennakkoon Osviitasta, 30minuuttia ennen ovelta
7.5. Taidevaarassa: 10/ 7€, tuntia ennen ovelta


Yhteyshenkilö:
Mette Ylikorva 040-5738864
Yhteysviranomaisen lausunto Gold Fields Artic Platinum Oy:n 220 kV:n voimajohtonhanketta Petäjäskoski- Konttijärvi koskevasta YVA-ohjelmasta nähtävillä Rovaniemen kirjaston Lappi-osastolla

29.4.2013 9:00

Yhteysviranomaisen lausunto Golden Fields Artic Platinum Oy:n 220 kV:n voimajohtonhanketta Petäjäskloski- Konttijärvi koskevasta YVA-ohjelmasta nähtävillä koko arviointimenettelyn ajan Rovaniemen kaupunginkirjaston Lappi-osastolla

Yhteysviranomaisen lausunnon YVA-ohjelmasta on asettanut nähtäville Lapin ELY-keskus.

Yhteysviranomaisen lausunto Gold Fields Arctic Platinum Oy:n Suhangon kaivoshankkeen laajennusta koskevasta YVA-ohjelmasta nähtävillä Rovaniemen kirjaston Lappi-osastolla

29.4.2013 9:00

Lausunto ja liite 1. Lappi-osasto on avoinna ma-to 9-20, pe 9-18, la-su 11-16

Yhteysviranomainen on Lapin ELY-keskus

Vappuaattona 30.4. kirjastoilla lyhyempi aukioloaika, vappuna suljettu

29.4.2013 9:00

Vappuaattona 30.4. pääkirjasto, Ounasrinteen kirjasto ja Saarenkylän kirjasto ovat avoinna 9-16, Korkalovaaran kirjasto 10-15 ja Muurolan kirjasto 10-16. Kirjastoautot eivät aja iltareittejä. Vappupäivänä kirjastot ovat kiinni.

Kirjaston aukioloajat löytyvät  täältä

ma 29.4.2013 klo 14-18 Peräpohjolan sukututkijoiden neuvontatilaisuus pääkirjastossa

29.4.2013 9:00

Neuvomme ja opastamme miten pääset alkuun sukusi tutkimisessa. Ota olemassa olevat tietosi mukaan niin pääset alkuun!

Avoimet neuvontatilaisuudet kaikille sukunsa tutkimisesta kiinnostuneille kuukauden viimeisenä maanantai na klo 14 - 18.  Rovaniemen kaupungin pääkirjaston tutkijatilat - alakerrassa. 

http://suvut.genealogia.fi/perapohjola/

Korkalovaaran asukasyhdistyksenVappumyyjäiset Korkalovaaran kirjastossa vappuaattona ti 30.4. klo 11–15.

29.4.2013 9:00

Mukana myös Korkalovaaran asukasyhdistyksen keväistä ohjelmaa.

MYYTÄVÄNÄ KAHVIA, SIMAA JA MUNKKEJA 
SEKÄ KUKKIEN TAIMIA

TERVETULOA!

Koko perheen vappurieha 1.5.2013 klo 11-18, Angry Birds -puisto

29.4.2013 8:30

RolloVappu on rovaniemeläisille perheille ilmainen päihteetön tapahtuma, jossa on vappukarnevaali ja -piknik tunnelmaa.

Lapset ja aikuiset saavat nauttia karusellista, pomppulinnoista, popcorn- ja hattarakoneista, potkutraktoreista ja karkkitykeistä.
 
Maikkarin Aulis pöllö vierailee tapahtumassa klo 12 -14
 Nunnutonttu.png
SantaParkin Nunnu-tonttu on paikalla klo 11-12


Lämpimästi tervetuloa viihtymään! 

Vapunjuhlijat haastetaan roskienkeruuseen Rovaniemellä

29.4.2013 8:00

Roskaamattomuuteen kannustaakseen Pidä Lappi Siistinä ry yhteistyössä Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ja Lassila & Tikanojan kanssa haastaa kaikki vapunjuhlijat keräämään roskansa.

Roskienkeruu on tehty helpoksi, sillä vapunaattona 30.4. Jätkänpatsaan puistoon tuodaan ylimääräisiä jäteastioita ja ylioppilaskunnan ympäristöjaoston aktiivit ovat paikalla näyttämässä esimerkkiä.

Järjestäjät jatkavat viime vappuna aloitettua haasteperinnettä, jotta vappuroskista ei tulisi samanlaista ongelmaa Rovaniemellä kuin etelän suuremmissa kaupungeissa. Kyse on nimenomaan asenteista ja huomion kiinnittämisestä siihen, että pienellä vaivalla vapunkin viettäminen siistissä ympäristössä on mahdollista. Asia on ajankohtainen muutenkin kuin vapun vuoksi. Myös sulavan lumen alta paljastuvat muut roskat kannattaa kerätä pois ja valmistautua vastaanottamaan kesää!

Opiskelijat juhlivat vappua jopa viikon ajan, ja yhdistys haluaakin muistuttaa, että roskat huolehdittaisiin kaupunkiroskiksiin myös muina aikoina. Jokainen voi toimia esimerkkinä ja tehdä oman osansa puhtaan ja viihtyisän ympäristön puolesta!

Yhdistyksen Facebook-sivuilla www.facebook.com/pidalappisiistina voi osallistua Kerää vappuroskat! –tapahtumaan. Liity mukaan viettämään siistiä vappua ja kutsu kaverisikin!

Lisätietoja:
--
Emmi Keskiaho

Viestintäpäällikkö
Pidä Lappi Siistinä ry.

Communications Manager
Keep Lapland Tidy Association

Urheilukatu 4 A 6
96100 ROVANIEMI
+358 44 7689 145
emmi.keskiaho@pidalappisiistina.fi

28.4. klo 12.00 Opastettu kierros Korundin näyttelyihin

Pathway_opastus.jpg
28.4.2013 12:00

Korundin näyttelyissä nyt Polku / Pathway ja Valos ja vedos. Polku esittelee laajasti pohjoisuuteen liittyviä teemoja ympäristökysymyksistä pohjoisiin myytteihin. Mukana on yksitoista nykytaiteilijaa Grönlannista, Islannista, Norjasta, Ruotsista, Venäjältä ja Suomesta. Valos ja vedos -näyttelyssä nähdään taidemuseon oman kokoelman grafiikkaa ja veistoksia eturivin suomalaisilta taiteilijoilta. Kierrokselle pääsymaksun hinnalla tai kausikortilla. Tervetuloa!

Kutsu arktisen alueen yhteistyöseminaariin

26.4.2013 10:00

Rovaniemen kaupunki, Arktinen keskus ja Lapin yliopisto järjestävät 2.- 4. joulukuuta 2013 arktisen alueen yhteistyöseminaarin Rovaniemi prosessin hengessä.


in-teh-spirit.jpg
In The Spirit of Rovaniemi Process – konferenssi kokoaa arktisen alueen kaupungit ja tiedeyhteisöt pohtimaan prosessin jatkoa.
Konferenssin tavoitteena on esitellä uusinta arktista tutkimusta ja globaaleja prosesseja. Vaikka konferenssi on tieteellisesti suuntautunut, se pyrkii yhdistämään tieteen ja tiedon teoiksi tuomalla huippututkijoita jakamaan tutkimustuloksia, ja järjestämään yhteisiä keskusteluja arktisten kaupunkien johtajien kanssa.

Konferenssi koostuu itsenäisistä tieteellisistä luennoista ja paneelikeskusteluista. Konferenssi sisältää erityisen paneelin "Arktiset kaupungit Rovaniemi-prosessin hengessä"

Lisätietoja: rovaniemi.process@ulapland.fi

"Vappu Rovaniemellä 1973" dokumentin ensiesitys

26.4.2013 9:24

Lyhytdokumentin VAPPU 1973 julkinen ensiesitys vapunpäivänä 1.5.2013 klo 14 Lapin maakuntakirjaston Lapponica-salissa, Jorma Eton tie 6.

Dokumentin on kuvannut kaitafilmille vuonna 1973 Esa Tulkki, työväenmusiikin transkriptiot Esa Tikkala (2013) ja dokumentin tekninen toteutus Jaakko Hirvioja (2013). Dokumentin tekijät ovat läsnä tilaisuudessa. Samoissa tiloissa voi tutustua Rovaniemen kuvataideseuran näyttelyyn.

Tervetuloa tilaisuuteen katsomaan Rovaniemen lähihistoriaa!

Vuoden 2012 ympäristötaiteen voittajateos julkistettiin

26.4.2013 8:00

Vuoden 2012 ympäristötaiteen kilpailun voittajateos Kosketa julkistettiin Lordin aukiolla keskiviikkona 24.4.2014.


 Voittajateos-Ympäristötaide-2012p.jpg
Vuoden 2012 ympäristötaiteen kilpailun voitti rovaniemeläinen teollinen muotoilija Maija Virtaala. Kosketa-teos sijaitsee Sampokeskuksen Lordin aukiolla ja osoittaa suunnan ja etäisyyden kuuteen merkittävään kohteeseen, Rovaniemen kirkkoon, Aalto-keskukseen, Korundiin, Arktikumiin, Ounasvaaralle sekä Napapiirille.

Kilpailussa etsittiin visuaalisia opasteita kulttuurisesti ja rakennustaiteellisesti merkittäviin kohteisiin.

- Voittajateos nostaa hienolla tavalla esille rovaniemeläisiä merkittäviä arkkitehtuurisia kohteita ja rakennusten erityispiirteet on huomioitu oivallisesti opasteissa. Opasteet ovat visuaalisesti onnistuneita ja informatiivisia. Kokonaisuus on tyylikäs ja graafisesti onnistunut, palkintolautakunta toteaa.

Palkintolautakunnan puheenjohtaja Liisa Halonen-Laiti onnitteli julkistamistilaisuudessa suunnittelijaa, Sampokeskusta ja koko kaupunkia onnistuneesta, pro arte utili-henkisestä, hyödyllisestä taideteoksesta. 

Kuulutus

25.4.2013 15:00

K U U L U T U S

Seuraavat tonttijakoehdotukset pidetään yleisesti nähtävänä 26.4 – 6.5.2013 Osviitan palvelupisteessä, osoitteessa: Hallituskatu 7.

– 13. Kaupunginosan korttelin 18 tonttien 1-3 tonttijako
– 15. Kaupunginosan korttelin 2209 tonttien 1-3 tonttijako
– 15. Kaupunginosan korttelin 1139 tonttien 1-3 tonttijako
– 15. Kaupunginosan korttelin 2191 tonttien 1-7 tonttijako
– 16. Kaupunginosan korttelin 3030 tonttien 1-8 tonttijako


Muistutukset ehdotuksista on toimitettava ennen nähtävänäoloajan päättymistä kaupungingeodeetille, osoite Hallituskatu 7, 96100 Rovaniemi.

Rovaniemi 25.4.2013


MAANKÄYTTÖ

Suvi Oikarinen vuoden 2012 rovaniemeläiseksi urheilijaksi

25.4.2013 9:00

Vapaa-ajanlautakunta valitsi vuoden rovaniemeläiseksi urheilijaksi hiihtosuunnistuksessa menestystä vuonna 2012 niittäneen Suvi Oikarisen.

Vapaa-ajanlautakunta päätti keskiviikon kokouksessaan vuoden 2012 rovaniemeläinen urheilija – valinnasta. Valitun urheilijan tulee kriteerien mukaan olla kirjoilla Rovaniemellä. 
 
Ounasvaaran Hiihtoseuran Oikarinen voitti 2012 mm. hiihtosuunnistuksen Euroopan mestaruuden keskimatkalla 17-vuotiaiden sarjassa. EM-kisat käytiin Ukrainan Sumyssa.
- Lautakunta halusi valinnallaan tuoda esiin nuoren urheilijan tuoman hyvän esimerkin muille nuorille ja arvostaa Rovaniemeläisen pitkän suunnistuskasvatuksen tuottamaa tulosta sekä korostaa luonnossa liikkumisen tärkeyttä, vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Matti Torvinen toteaa.


Vuoden seuratoimitsija 2012 ja vuoden urheiluteko 2012

Keskiviikon kokouksessa päätettiin myös vuoden 2012 seuratoimitsija ja urheiluteko.
Vuoden seuratoimitsija esitykset tekivät rovaniemeläiset urheiluseurat ja vuoden urheiluteko esityksen teki Lapin Urheilutoimittajienkerhon hallitus.

Vapaa-ajanlautakunta valitsi vuoden seuratoimitsijaksi Ounaksen Pyöräpoikien Kalevi Mikkosen ja vuoden urheiluteoksi Woman Volleyn nousun Lentopalloliigaan.

Vapaa-ajanlautakunnan päätöstä vuoden seuratoimitsija 2012 valinnasta kiteyttää liikunta- ja nuorisojohtaja Sari Laakkonen:

- Kalevi Mikkonen on opastanut ja kannustanut terveellisten elämäntapojen ja yhteisten harrastusten pariin vuosikymmenten aikana satoja eri-ikäisiä harrastajia. Mikkonen on myös tehnyt yli puolivuosisataisen Ounaksen Pyörä-Poikien historiikin.

Lapin Urheilutoimittajienkerhon hallituksen esitys Vuoden urheiluteoksi perusteina olivat lentopalloseura Woman Volleyn tekemä yhteistyö Lapin Urheiluakatemian kanssa sekä pitkäjänteinen oma pelaajakasvatustoiminta.

- Vuoden 2012 rovaniemeläisen urheilijan, seuratoimitsijan ja urheiluteon palkitseminen tapahtuu 7.5 Rovaniemen kaupungin järjestämän liikuntaseminaarin yhteydessä kaupungin valtuustosalissa, jossa nautitaan urheilijoiden ja urheilutoimijoiden kanssa kakkukahvit kaikkien rovaniemeläisten 2012 ja tänä keväänä menestyneiden urheilijoiden kunniaksi, liikunta- ja nuorisojohtaja Laakkonen kutsuna toteaa. 

Lisätietoja: Vapaa-ajanlautakunta puheenjohtaja Matti Torvinen

Veteraanipäivä 27.4.2013 Rovaniemellä

25.4.2013 7:00

Kansallista veteraanipäivää vietetään tänä vuonna 27. kertaa ja valtakunnallisena päätapahtumapaikkana on Jyväskylän kaupunki. ”Veljeä ei jätetä, nuoria ei unohdeta! – Kamraten lämnas ej, ungdomen glöms inte!” -teeman mukaisesti

”Veljeä ei jätetä, nuoria ei unohdeta! – Kamraten lämnas ej, ungdomen glöms inte!” 

 veteraanipäivä.jpg
 
Veteraanipäivän päätoimikunta toivoo päivän järjestelyissä otettavan huomioon veteraanien itsensä lisäksi erityisesti nuoret ikäluokat. Sotiemme veteraaneja on keskuudessamme tällä hetkellä vielä n. 38 000, mutta 2020-luvulle tultaessa ovat viimeisetkin siteet ja aito kosketus veteraanisukupolven edustajiin katkenneet.

Neljästä eri veteraanijärjestöstä v. 2003 muodostettu Tammenlehvän Perinneliitto, joka vaalii Suomen vuosina 1939–1945 käymien sotien ja niiden veteraanien perinteitä, haluaa löytää uusia, veteraaneja kunnioittavia, mutta samalla myös yhä nuorempiin veteraanien jälkeisiin sukupolviin vetoavia muotoja. Samalla halutaan varmistaa perinteiden jatkuvuutta ylläpitävät voimat ja siksi veteraanipäivän 27.4. sijaan ollaan kehittelemässä uutta suomalaista kansanjuhlaa, kiitospäivää. Mikäli veteraaniteemaa ja sen juhlistamista pystytään uudistamaan nykyajan vaatimusten mukaiseksi, myös nuoria saadaan enemmän mukaan. Lisätietoja Tammenlehvän Perinneliitosta löytyy nettisivuilta: www.tammenlehva.fi

Laajemmin kansallisen veteraanipäivän taustoista ja vietosta kerrotaan Markku Honkasalon kirjoittamassa ja Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen päätoimikunnan vuonna 2007 julkaisemassa kirjassa ”Sotiemme veteraanien päivä”. Sotiemme veteraanien päivä (.pdf)


Aamupäivän juhlallisuudet Rovaniemellä

Kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet alkavat Rovaniemellä lauantaina 27.4. klo 8.00 juhlallisella lipunnostolla ja kenttähartaudella Someroharjun Ilmapuolustusmuistomerkillä. Ohjelma jatkuu Rovaniemen kirkossa sanajumalanpalveluksella klo 10.00, liturgina Sari Kuirinlahti, saarnaa Tuomo Korteniemi ja kuorona Lapin Lauluveikot. Kuoro esiintyy myös sankarihaudoilla. Jumalanpalveluksen kolehti kerätään sotaveteraanien keskuudessa tehtävään hengelliseen työhön.

Jumalanpalveluksen jälkeen seuraa seppeltenlasku Talvi- ja Jatkosodan ja Vapaussodan sankarihaudoille. Haudoilla on mukana kunniavartiosto Rovaniemen varuskunnasta. Seppeltenlaskun yhteydessä puhuu Rovaniemen Rintamaveteraanit ry:n puheenjohtaja, yliluutnantti Petri Keihäskoski. Rovaniemen kirkon parkkipaikalta/sankarihautausmaalta on klo 11.00–12.00 välisenä aikana jatkuva kuljetus tilataksilla Kulttuuritalo Korundiin. Varusmiehet avustavat tarvittaessa sekä kirkon parkkipaikalla/sankarihautausmaalla että Korundissa.


Päiväjuhla Kulttuuritalo Korundissa

Kaikille avoin Kansallisen veteraanipäivän juhlan ohjelma alkaa Korundi-salissa klo 12.30. Asu: tumma puku ja kunniamerkit. Ennen ohjelman alkua klo 11.00 alkaen juhlavierailla on mahdollisuus tutustua museon näyttelyihin ja nauttia kakkukahvit Korundin ravintolassa. Korundi-saliin mahtuu istumaan n. 320 henkilöä, sillä salin alaosasta poistetaan yksi penkkirivi ja vapautuva tila varataan pyörätuolia käyttäville henkilöille. Varusmiehet auttavat pyörätuolien siirrossa salin ala-osaan. Juhlan ohjelmaa voi myös seurata suorana Korundin ravintolaan rakennettavalta isolta näytöltä.

Revontulitanssijoiden junioripari, 16-vuotiaat Enna Karppinen ja Ville-Veikko Mikkonen, Lapin Lauluveikot -kuoro ja Lapin Sotilassoittokunta solisteineen vastaavat juhlan ohjelmallisesta osuudesta. Perinteiseen tapaan ohjelma sisältää myös puheita ja tervehdyksiä. Tervehdyssanat lausuu kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto, juhlapuheen pitää Lapin ilmatorjuntarykmentin komentaja, everstiluutnantti Arto Ikonen ja nuoren puheenvuoron Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Ira Hietanen. Tilaisuuden juontaa Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen Hilkka Kemppi


Auttissa ja Yläkemijoella

Veteraanipäivän jumalanpalvelus Auttin kappelissa alkaa klo 11.00. Jumalanpalveluksen toimittaa Mirja-Liisa Lindström ja tilaisuudessa esiintyy Seurakuntakuoro johtajanaan Mauri Miettunen. Seppeleet lasketaan Auttin hautausmaalle klo 12.30 ja Viirin hautausmaalle klo 13.15. Molemmilla sankarihaudoilla on Rovaniemen varuskunnan kunniavartio ja puheen pitää Irma Komulainen. 
 
logo.jpg
 
Kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet Rovaniemellä järjestävät yhteistyössä Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen seurakunta, Rovaniemen varuskunta ja Rovaniemen seudun veteraanijärjestöt. 
 
Lämpimästi tervetuloa eri tilaisuuksiin!

Lisätietoja: Rovaniemen kaupunki / Kulttuuritoimisto, puh. (016) 322 6555 / 0400 518 235

Reissupeukku työpajat Tapion kylätalolla

24.4.2013 14:39

Lapin käsi- ja taideteollisuus ry Taito Lappi järjestää yhteistyössä kaupungin kulttuuripalvelukeskuksen kanssa kolme Reissupeukku-työpajaa.

 
Paikka:               Tapion Kylätalo, Tapionmutka 36,  Rovaniemi 
Ryhmän koko:    min. 6 hlöä ja max. 15 hlöä,
– jos ryhmässä kaikki alle 12-vuotiaita max. 8 hlöä


Ruusutaulu äitienpäivälahjaksi
    - lauantaina 4.5.2013 klo 10.00 – 15.00
    - Ilmoittautuminen viimeistään 2.5.2013

Huovutettu avaimen perä 
    - tiistaina 14.5.2013 klo 18.00 – 20.00 
    - Ilmoittautuminen viimeistään 10.5.2013

Virkattu pikkukori 
    - tiistaina 21.5.2013 klo klo 17.30 – 20.30 
    - Ilmoittautuminen viimeistään 17.5.2013

Ilmoittautumiset kaikkiin työpajoihin marjo.hettula@rovaniemi.fi tai 016 – 322 6055

Lisätietoja työpajojen sisällöstä liitteenä.

Tiedostot

Rovaniemen liikennetutkimus 2012

24.4.2013 13:00

Rovaniemen liikennetutkimus 2012 toteutettiin syyskuu 2012 – tammikuu 2013 välisenä aikana. Edellinen laaja-alainen liikennetutkimus tehtiin 1990 -luvun alussa.

Tutkimus koostui useista osatutkimuksista, joiden käytännön toteutuksen suunnittelu ja valmistelu aloitettiin elokuussa 2012. Tutkimusalue kattoi koko Rovaniemen kaupungin alueen. Työn tilaajina toimivat Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä Rovaniemen kaupunki. Konsultteina hankkeessa toimivat Ramboll Finland Oy, Carement Oy ja Nevia Oy.

Liikennetutkimuksen haastatteluihin ja kyselyihin osallistui kaiken kaikkiaan yli 6000 rovaniemeläistä. Matkapäiväkirjatutkimukseen osallistui noin 1600 henkilö. Joukkoliikennetutkimuksessa tavoitettiin myös 1600 joukkoliikenteen käyttäjää. Ajoneuvoliikenteen määräpaikkatutkimukseen osallistui noin 2200 henkilöä ja työ- ja opiskelupaikkojen liikkumiskyselyyn noin 715 henkilöä. Tutkimuksesta on koottu yhteenvetoraportti Rovaniemen liikennetutkimus 2012 ja lisäksi on laadittu seuraavat tutkimusraportit kustakin tutkimuksesta:

• Matkapäiväkirjatutkimus
• Työ- ja opiskelupaikkojen liikkumiskysely
• Joukkoliikennetutkimukset (matkustajahaastattelut ja matkustajamäärälaskennat)
• Ajoneuvoliikenteen tienvarsihaastattelut
• Liikennelaskennat
• Kevyen liikenteen tutkimus

Lisätietoja:
 
Aku Raappana, puh. 040 8252536, aku.raappana@rovaniemi.fi
Suunnittelupäällikkö, Rovaniemen kaupunki

Ulla Alapeteri, puh. 0295 037 216, ulla.alapeteri@ely-keskus.fi
Suunnitteluinsinööri, Lapin ELY-keskus

Vesa Verronen, puh. 040 7420806, vesa.verronen@ramboll.fi
Projektipäällikkö, Ramboll Finland Oy

Liitteenä lisätietoa tutkimuksesta sekä yhteenveto tutkimustuloksista

Tiedostot

Kaavoitus tiedottaa

24.4.2013 12:00


KAAVOITUS TIEDOTTAA

Vireille tulevat asemakaavat

Seuraaviin kaavamuutoksiin ja niihin liittyviin osallistumis- ja arviointisuunnitelmiin voi tutustua 26.4. – 10.5.2013 välisenä aikana Rovaniemen kaupungin palvelupiste Osviitassa, Hallituskatu 7.

3.kaupunginosa kortteli 119 sekä katu- ja pysäköintialue, Pohjolankatu 19-21, asemakaavan muutos
Yhdyshenkilö Kaisu Kuusela puh 016 322 6025
5.kaupunginosa kortteli 516 tontti 22, Yliopistonkatu 23, yleiskaavan muutos
Yhdyshenkilö Taneli Heikkilä puh. 016 322 8303
18.kaupunginosa korttelit 7002-7007, Joulupukintie, asemakaavan muutos
Yhdyshenkilö Petteri Lampi puh. 016 322 8918

Kuulemisen aikana on mahdollisuus esittää suullisia tai kirjallisia mielipiteitä asiasta. Mielipiteet on jätettävä viimeistään 10.5.2013 kaupunginhallitukselle osoitteella: Rovaniemen kaupungin kirjaamo, PL 8216, 96101 Rovaniemi.

Luonnosvaiheen kuuleminen

Seuraava asemakaavan muutosluonnokset pidetään yleisesti nähtävillä 26.4. - 10.5.2013 välisenä aikana Rovaniemen kaupungin palvelupiste Osviitassa, Hallituskatu 7.

15. kaupunginosa urheilu- ja virkistyspalveluiden alue, Saarenkylän jäähalli
Yhdyshenkilö Timo Hätönen puh. 016 322 8914

Kuulemisen aikana on mahdollisuus esittää suullisia ja kirjallisia mielipiteitä asiasta. Mielipiteet on jätettävä viimeistään 10.5.2013 kaupunginhallitukselle osoitteella: Rovaniemen kaupungin kirjaamo, PL 8216, 96101 Rovaniemi

Luonnosvaiheen kuuleminen

Seuraavat kaavaluonnokset pidetään yleisesti nähtävillä 2. - 24.5.2013 välisenä aikana Rovaniemen kaupungin palvelupiste Osviitassa, Hallituskatu 7.

Kivitaipaleen osayleiskaava
Yhdyshenkilö Petteri Lampi puh. 016 322 8918
11.kaupunginosa Pöykkölän asemakaavan laajennus
Yhdyshenkilö Petteri Lampi puh. 016 322 8918


Kuulemisen aikana on mahdollisuus esittää suullisia ja kirjallisia mielipiteitä asiasta. Mielipiteet on jätettävä viimeistään 24.5.2013 kaupunginhallitukselle osoitteella: Rovaniemen kaupungin kirjaamo, PL 8216, 96101 Rovaniemi

Ehdotusvaiheen kuuleminen

Seuraava ranta-asemakaavaehdotus pidetään julkisesti nähtävillä
26.4. – 27.5.2013 Rovaniemen kaupungin palvelupiste Osviitassa, Hallituskatu 7

Viiksjärven ranta-asemakaava, tilat RN:o 40:59,40:113 ja 40:141
Yhdyshenkilöt Timo Hätönen puh. 016 322 8914 ja
Seitap Oy/Tapani Honkanen puh. 016 313365

Kuulemisen aikana on mahdollisuus jättää kirjallinen muistutus asiasta. Muistutus on jätettävä viimeistään 27.5.2013 kaupunginhallitukselle osoitteella: Rovaniemen kaupungin kirjaamo, PL 8216, 96101 Rovaniemi.

Voimaan kuulutettava asemakaava:

Rovaniemen kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 18.3.2013 seuraavan asemakaava-asian:

66 § 4.kaupunginosan kortteli 211 tontti 7, Ounasvaarantie 15

Kaavoja koskevia päätöksiä tiedoksi:

Korkein hallinto-oikeus on 4.4.2013, 2013:55 hylännyt kaupunginhallituksen valituksen koskien Rovaniemen hallinto-oikeuden päätöstä asemakaavan muuttamisesta 1.kaupunginosan korttelin 34 tontilla 12. Rovaniemen kaupunginvaltuuston 11.10.2010, §100 hyväksymä asemakaavanmuutos on näin ollen kumottu.

Rovaniemen hallinto-oikeus on 12.3.2013, 13/0115/1 kumonnut Rovaniemen kaupunginvaltuuston 19.3.2012, §23 hyväksymän asemakaavan muutoksen 4.kaupunginosan korttelissa 210 sekä viereisellä virkistysalueella, Poropolku.

Päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Kaupunginhallitus on päättänyt 27.3.2013 (§ 124) hakea muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta Rovaniemen hallinto-oikeuden välipäätökseen 4.3.2013, jolla se on kieltänyt Rovaniemen keskustan osayleiskaavan hyväksymistä koskevan päätöksen täytäntöönpanon.

Asukastilaisuus:
Kivitaipaleen osayleiskaavan asukastilaisuus pidetään tiistaina 7.5.2013 klo 17.30 Kivitaipaleen koulun ruokasalissa.

Kaavoihin voi tutustua Rovaniemen kaupungin Internet-sivuilla osoitteessa www.rovaniemi.fi/kaavatori

Rovaniemi 25.4.2013
Kaupunginhallitus

Runkovesijohto rikkoutunut Koskenkyläntiellä

24.4.2013 11:00

Koskenkyläntie 673 kohdalla on runkovesijohto rikkoutunut. Korjaustyöt on aloitettu.


Korjaustyö on valmis arviolta keskiviikkoiltaan klo 18.00 mennessä.

Vesikatkon jälkeen vedessä voi esiintyä värjäymiä, mutta ne eivät ole terveydelle haitallisia. Vettä laskettaessa värjäymät häviävät vedestä.

Napapiirin Vesi pahoittelee tilanteesta aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoja:
Päivystyspuhelin, Napapiirin Vesi 0400 299 243
Vesihuoltoteknikko Hannu Teppo 0400 282 441

Ritva-Liisa Harjumaan proosakokoelman Valetotuudet oljenkorsina julkistamistilaisuus to 25.4. klo 18 Lappi-osastolla

24.4.2013 9:00

Ritva-Liisa Harjumaan uuden proosakokoelman Valetotuudet oljenkorsina julkistamistilaisuus on Rovaniemen kaupunginkirjaston Lappi-osastolla torstaina 25.4.2013 klo 18.00. Elävä ja sähäkkä tilaisuus kestää noin tunnin. Kaikki tervetulleita.

Valetotuuksia ja musiikkia : Kirjan tekijä tarinoi ja selostaa kirjan sisältöä lukemalla näytteitä satiirisista mietteistä. Ritva-Liisa soittaa myös tunnelmamusiikkia pianolla ja Toivo Koivula laulaa.

Pääkirjaston lukupiirissä Aki Ollikaisen Nälkävuosi to 25.4. klo 18

24.4.2013 9:00

Anja Grönholmin kirjallisuuspiiriin on vapaa pääsy, ei tarviste ilmoittautua.

Kirjoja voi kysyä lainaksi Aalto-salista puh. 050-315 1485

Lisätietoja erikoiskirjastonhoitaja Helena Kokko puh 050-315 1495

Nuorisopalveluiden lasten kesäleireillä vielä muutamia vapaita paikkoja!

24.4.2013 9:00

Hae pikaisesti mukaan!

Nuorisopalveluiden lasten kesäleireillä on muutamia vapaita paikkoja jäljellä seuraavilla leireillä:

10.-13.6. Usvametsän salaisuus (2004-2006)

24.-27.6. Lapinvelhon jalanjäljillä (2001-2003)

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse ilmoittautumisjärjestyksessä: hanne.ojuva@rovaniemi.fi
Ilmoita lapsen nimi, leiri johon haetaan, osoite, hetu, allergiat, vanhempien yhteystiedot. 

Lisätietoja: Hanne Ojuva 040-5511361

Yst.terv: Hanne Ojuva

 
Edellinen 1 2 3 ... 7 8 9Seuraava