Etusivu>Ajankohtaista>Hiihtoladuilla kelkkailu ja käveleminen vaarantavat hiihtäjien turvallisuuden
Ajankohtaista

Hiihtoladuilla kelkkailu ja käveleminen vaarantavat hiihtäjien turvallisuuden

3.1.2018 7:00

Kaupunki haluaa muistuttaa, että moottorikelkkailu, kävely ja koirien ulkoiluttaminen hiihtoladulla on ehdottomasti kielletty.

latu_verkkoon.jpg

Rovaniemeläiset hiihdon harrastajat ovat päässeet tänä vuonna käynnistämään hiihtokauden poikkeuksellisen varhain. Kohtalaisen runsaiden lumisateiden vuoksi Rovaniemen latuja on saatu hiihtokuntoon tavallista aiemmin. Pohjaamattomat ja epätasaiset reittipohjat vaativat huomattavasti runsaamman lumikerroksen, jotta ladut saadaan hiihdettävään kuntoon. Talven ja lumisateiden myötä niihinkin saadaan parannusta.

Kaupunki haluaa muistuttaa, että moottorikelkkailu, kävely ja koirien ulkoiluttaminen hiihtoladulla on ehdottomasti kielletty.

Edellä mainitut latujen käyttäjät uhkaavat hiihtäjien turvallisuutta. Moottorikelkkailijat vahingoittavat latu-uraa ja aiheuttavat hiihtäjille vaaratilanteita ja jopa onnettomuuksia. Myös laduilla kävelijät, koiranulkoiluttajat ja heidän jättämänsä jäljet ovat turvallisuusriski etenkin vauhdikkaasti kulkeville hiihtäjille. Häiriköinti hiihtoladulla kohdistuu valitettavasti myös ladun kunnossapitäjiin.

Kelkoille ja kävelijöille on olemassa omat väylänsä luvallista liikkumista varten. Huolilta välttyäksemme kulkekaamme eri liikkumistavoin niille osoitetuilla paikoilla. Ohjatkaamme kohteliaasti kanssakulkijoita tarvittaessa oikeille väylille.

Näin toimien teemme talvikauden harrastuksista nautittavan niin hiihtoladuilla, moottorikelkkareiteillä kuin kevyen liikenteen väylillä. Olkaamme kohteliaita ja kunnioittakaamme toinen toisiamme, myös latujen tekijöitä. Liikunnan iloa kaikille!