Media.rovaniemi.fi sisältää Rovaniemen kaupungin omistamaa mediamateriaalia, pääasiassa valokuvia.
Avaa kuvapankki

Viestinnän kuvapankin materiaalin käyttöehdot

Käyttäjä hyväksyy nämä toimitusehdot, mikäli lataa koneelleen tai kopioi materiaalia sähköisessä muodossa palvelun kautta. Rovaniemen kaupunki myöntää käyttäjälle käyttöoikeuden käyttää lataamiaan kuvatiedostoja näiden ehtojen mukaisesti kuitenkin noudattaen tekijänoikeuslakia ja muita säännöksiä. Mediamateriaali käsittää kuvat, videot ja esitteet.

 1. Mediapankista voidaan ladata web-laatuisia kuvia omaan käyttöön ilman aikarajaa. Painolaatuiseen materiaalin käyttö edellyttää  erillistä tilausta ja etukäteen sovittua käyttötapaa.  Tiedostot lisätään keräilykoriin ja klikataan "Tilaa"-painiketta.  Täytetään lomake ja lähetetään.
  Jatkuvaan painolaatuisten kuvien käyttöön tulee pyytää erilliset tunnukset  sähköisellä lomakkeella. Samalla lomakkeella ilmoitetaan myös materiaalin käyttämiseen liittyvät tiedot (ks. toimitusehdot kohta 7).   

 2. Media/kuvamateriaalit ovat käytettävissä, mikäli käyttötarkoitus palvelee kaupungin markkinointia suoraan tai välillisesti; Rovaniemellä järjestettävien tapahtumien tai tilaisuuksien esittely, yleiset esittely- ja hakuteokset tai tiedotusvälineissä uutis- ja ilmoituskäyttö.
  Kaupallinen käyttö on kielletty.
 3. Kuvia julkaistaessa on mainittava valokuvaajan nimi ja taho, jolle tekijänoikeudet kuuluvat kyseessä olevasta tiedostosta
  (© Rovaniemen kaupunki/kuvaajan nimi).
 4. Rovaniemen kaupungille on lähetettävä kaksi (2) maksutonta tekijänoikeuskappaletta julkaisusta, jossa kuvaa on käytetty. Osoite: Rovaniemen kaupunki, Viestintäyksikkö, PL 8216, 96101 Rovaniemi.
 5. Mediapankin tiedostot ovat tekijänoikeuslain alaisia. Tekijänoikeus säilyy oikeuden haltijalla/Rovaniemen kaupungilla. Käyttäjä saa ladattuun kuvaan tai muuhun sisältöön vain tämän sopimuksen mukaiset julkaisuoikeudet muiden oikeuksien säilyessä palveluntarjoajalla.
 6. Käyttäjä vastaa kuvien/videoiden käyttöyhteyden laillisuudesta. Kuvaa /videota ei saa käyttää hyvän tavan vastaisesti eli materiaalin käyttöä sellaisessa yhteydessä, joka on omiaan halventamaan kuvassa olevan henkilön tai valokuvaajan arvoa. Käyttäjä vastaa siitä, ettei kuvia käytettäessä loukata kuvissa olevien henkilöiden oikeuksia eikä muita kuviin mahdollisesti liittyviä oikeuksia (esim. tekijänoikeuksia tai tavaramerkkioikeuksia). Käyttäjä vastaa kaikista vahingoista ja kustannuksista, joita Rovaniemen kaupungille tai kolmansille osapuolille aiheutuu loukkaavan käytön johdosta.
 7. Julkaisuoikeuden myöntämistä varten asiakkaan on ilmoitettava kuvan käyttötapa, kuvan koko, painosmäärä, julkaisu tai mainosväline sekä lopullinen käyttäjä. Ilmoituksen voi tehdä sähköisellä lomakkeella. Myös uusinta- tai lisäkäytöstä on ilmoitettava Rovaniemen kaupungille. Käyttäjä sitoutuu hävittämään kuvatiedostot käytön jälkeen.
 8. Käyttäjä ei voi myydä eikä siirtää julkaisuoikeutta kolmannelle osapuolelle eikä tiedostoja saa jälleenmyydä, vuokrata tai luovuttaa kolmannelle osapuolelle.
 9. Materiaalia ei saa manipuloida lukuun ottamatta kuvan koon muuttamista käyttötarkoitukseen sopivaksi. Käyttäjällä ei ole oikeutta muokata kaupungin logoa eikä muita bränditunnuksia.
 10. Ilman rekisteröitymistä voidaan ladata vain nettilaatuisia kuvia. Nettilaatuisten kuvien julkaiseminen painotuotteissa on ehdottomasti kielletty. Internetissä julkaistavaa materiaalia ei saa esittää sellaisessa muodossa, että materiaalin voidaan käsittää olevan sivuilta vapaasti ladattavissa.
 11. Kuvien hyödyntäminen kaupalliseen käyttöön mobiilissa viihteessä (MMS,I-mode, WAP, jne), on myös kielletty.
 12. Rovaniemen kaupunki ei vastaa välillisestä tai kolmannelle osapuolelle aiheutetusta vahingosta.
 13. Rovaniemen kaupungilla on milloin tahansa oikeus muuttaa kuvapankkia, sen sisältöä, saatavilla oloa, tunnusten voimassaoloaikaa ja käyttöön tarvittaville laitteistoille asetettuja vaatimuksia.
 14. Rovaniemen kaupungilla on milloin tahansa oikeus muuttaa ehtoja ja purkaa sopimus (poistaa tunnukset), jos käyttäjä ei toimi näiden ehtojen mukaisesti.
Mikäli kyseessä on jatkuva tai pitempiaikainen painolaatuisten kuvien käyttötarve, haetaan kirjautumista varten erilliset tunnukset.

Ladatessasi materiaalia palvelusta, sitoudut noudattamaan käyttöehtoja.
Täytä tunnustilauslomake. Lähetettyäsi lomakkeen saat 1-2 työpäivän kuluessa sähköpostiisi käyttäjätunnuksen sekä salasanan.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä tiedotus@rovaniemi.fi
 

account_balanceViestintä- markkinointi- ja osallisuuspalvelut

Käyntiosoite:
Konsernihallinto, Metsäruusuntie 18, 96400 Rovaniemi
Postiosoite:
PL 8216 96101 Rovaniemi
Tehtävä:
Viestintä-, markkinointi- ja osallisuuspalvelujen vastuualuepäällikkönä toimii viestintä- ja markkinointijohtaja Heini-Tuuli Onnela

Henkilöt: