Kaupungin tiedotteet MM-rallista
  Lisää uutisia
  Koko maailman katseet kääntyivät Rovaniemelle
  Arctic Rally Finland oli talven 2020-2021 rallimaailman ykköstapahtuma. Tapahtuma televisioitiin useina päivinä kymmeniin maihin ympäri maapalloa. Rovaniemi oli tapahtuman virallinen yhteistyökumppani ja kotikaupunki.

  Tapahtumalla oli merkittävät aluetaloudelliset vaikutukset siitäkin huolimatta, että tapahtumapaikalle ei tullut yleisöä.

  MM-rallin myötä Rovaniemelle kymmenien miljoonien tv-yleisö

  Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina 1.2., että Rovaniemen kaupunki tekee 300 000 euron arvoisen yhteistyösopimuksen AKK Sports Oy:n kanssa. Sopimus on Rovaniemelle ainutlaatuinen tilaisuus tehdä Rovaniemeä tunnetuksi kotimaassa ja ennen kaikkea kansainvälisesti.

  Lue lisää
  150Median edustajaa ympäri maailman
  1 000Innokasta vapaaehtoista oli mukana järjestelyissä
  56 Autoa, joissa kuski ja kartturi
  251,08 kmKilpailureitin kokonaispituus
  noin 700 hlöäKolmessa tehdastiimissä
  Terveysturvallisuus huomioitiin tarkasti – kisoja seurattiin kotoa käsin
  Tapahtuma järjestettiin koronarajoitusten vuoksi ilman paikan päällä olevaa yleisöä. Kulku reittien varsille oli siis estetty, mutta erikoiskokeita ja kisatunnelmaa pystyi seuraamaan televisiolähetysten ja sosiaalisenmedian kautta ympäri maailman.

  Tapahtuma järjestettiin tiiviissä yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa. Kilpailun osallistujat saapuivat Rovaniemelle vasta negatiivisen koronatestin jälkeen ja heidät testattiin paikan päällä vielä kahdesti. Osallistujia velvoitettiin pysymään oman ryhmänsä kesken kuplassa tapahtuman ajan, jotta mahdolliset tartunnat eivät leviäisi.

  Turvallisuus – kaikkien yhteinen asia!

  MM-rallitapahtuma oli yleisötön - Terveysturvallisuudesta huolehtiminen oli kaikkien yhteinen asia, kun Rovaniemi sai ensimmäisen kerran järjestettäväkseen rallin MM-osakilpailun.

  Lue lisää
  Rovaniemi valikoitui MM-rallien pitopaikaksi, koska täällä on vahva talvirallien järjestämiskulttuuri, hyvä maine kansainvälisenä tapahtumakaupunkina sekä paljon innostuneita ja osaavia rallintekijöitä.

  Myös kuskeilta vaadittiin erityistä arktista osaamista: ajotaitojen lisäksi jokaiselta autokunnalta edellytettiin erityistä arktista selviytymispakkausta, jonka oli oltava autossa mukana jokaisella erikoiskokeella. Pakkaukseen kuului muun muassa lapio ja lämmintä vaatetta.
  Rallisome