Hei 2006, 2007 tai 2008 syntynyt nuori!

Alta löydät valikon, jonka kautta sinulla on mahdollista lukea juuri sinua kiinnostavasta aiheesta, kuten kesätyöseteli tai kesäyrittäjyys.  

Mikä on kesätyöseteli?

Kesätyöseteli on nuorille tarkoitettu avustus, jonka avulla voit saada helpommin kesätyön. Kesätyösetelin myöntää Rovaniemen kaupunki. 

Kaupunki maksaa setelin avulla 80 prosenttia bruttopalkastasi takaisin työnantajalle. Bruttopalkalla tarkoitetaan palkkaa, josta ei ole vähennetty veroja ja muita maksuja. Kesätyösetelin arvo on enintään 300 euroa. 

Kesätyösetelillä voit hakea kesätyötä esimerkiksi yrityksestä, yhdistyksestä, järjestöstä tai seurakunnasta. 

Työnantajan ei tarvitse olla rovaniemeläinen, mutta työpaikan tulee sijaita Suomessa. Työnantaja ei voi olla kaupunki, kunta, valtio, kunta- tai verotusyhtymä, yksityinen henkilö, kotitalous, tai kuolinpesä. 

Työnantajalla tulee olla voimassa oleva Y-tunnus. Se on numerosarja, jonka avulla yritykset ja yhteisöt voidaan erottaa toisistaan. 

Kesätyöseteliä käyttäessä, sinun pitää tehdä kesätyöt aikavälillä 1.5.–30.9..

Kesätyösetelin käytännöt vahvistetaan jokaisen vuoden lopussa seuraavalle vuodelle.

 

Kuka voi hakea kesätyöseteliä?

Voit hakea kesätyöseteliä, jos olet syntynyt vuonna 2006, 2007 tai 2008.

 

Näin käytät kesätyöseteliä

Voit käyttää setelin työpaikkaan, joka kiinnostaa sinua. Lisäksi voit käyttää setelin, jos 

 • haluat olla kesän aikana yrittäjä 
 • opiskelet ammattikoulussa ja haluat tehdä välioppisopimuksen. Silloin voit edistää opintoja samalla, kun käyt töissä. 

Hae kesätyöseteliä Kuntarekryn verkkosivuilta. Kun olet saanut kesätyösetelin, toimi näin: 

Jos sinulla ei ole vielä kesätyöpaikkaa 

 • Etsi mielenkiintoinen kesätyöpaikka. 
 • Ota yhteyttä työnantajaan. Kysy, voisitko päästä kesätöihin. Kerro heti aluksi, että sinulla on käytössäsi kesätyöseteli. Näin voit parantaa mahdollisuuksiasi saada työpaikka. 
 • Jos työnantaja lupaa sinulle kesätöitä, toimita kesätyöseteli työnantajallesi. Tee työnantajan kanssa kirjallinen työsopimus. 

Jos sinulla on jo kesätyöpaikka 

 • Lähetä tai vie kesätyöseteli ja sen mukana tulevat työnantajan ohjeet työnantajallesi. 
 • Tee työnantajan kanssa kirjallinen työsopimus.
Kesätyön pitää kestää vähintään 10 päivää. Kesätyötä täytyy tehdä yhteensä vähintään 60 tuntia.

 

Näin käytät kesätyöseteliä, kun opiskelet oppisopimuksella  

Välioppisopimuksessa työsopimuksen täytyy olla vähintään kuukauden mittainen. Omaohjaajasi pitää arvioida, sopiiko työpaikka oppimispaikaksi. Kysy lisätietoja oppisopimuksesta koululta omalta omaohjaajaltasi. Toimita kesätyöseteli työnantajalle, kenen luona suoritat välioppisopimuksen. 

 

Mitä on kesäyrittäjyys?

Kesätyösetelin  avulla voit toimia kesän ajan yrittäjänä. Setelillä maksetaan osa palkastasi. Rahan saat sitten, kun kesätyösi päättyy ja olet lähettänyt kaupungille tarvittavat tiedot. 

Setelin avulla voit toimia 4H-yrittäjänä, kevytyrittäjänä tai yrittäjänä.

 • 4H-yritys on turvallinen tapa kokeilla yrittäjänä olemista, koska saat yrittämiseen ohjausta. Lisätietoa löydät 4H:n verkkosivuilta. 
 • Kevytyrittäjä on yrittäjä, jolla ei ole omaa yritystä. Kevytyrittäjänä teet töitä omiin nimiisi. Maksat laskutuspalvelulle siitä, että se hoitaa osan paperitöistäsi.
 • Yrittäjänä työllistät itse itsesi. Vastaat myös kaikista yrittäjän velvollisuuksista.
 

Mitä tehdä jos haluat käyttää kesätyösetelin yrittäjyyteen?

Kun olet päättänyt, että käytät kesätyösetelin yrittäjänä, sinun pitää lähettää kaupungille hakemus. Voit lähettää hakemuksen verkossa. Hakemuslomakkeen löydät alta kohdasta Verkkoasiointi.

Lisäksi sinun pitää lähettää kaupungille kaksi dokumenttia: 

 • Liiketoimintasuunnitelma. Suunnitelmassa sinun pitää kertoa, millainen liikeidea sinulla on ja miten aiot saada asiakkaita. Ohjeita liiketoimintasuunnitelman laatimiseen löydät täältä: Liiketoimintasuunnitelma_kesäyritys.pdf
 • Todistus siitä, että olet käynyt yritysvalmennuksen.
  • Suorita yritysvalmennus ennen työn aloittamista. Valmennuksia järjestää 4H. Jos olet aikaisemmin suorittanut yritysvalmennuksen, sinun ei tarvitse tehdä sitä uudelleen. 

Lähetä dokumentit sähköpostilla osoitteeseen kesatyot@rovaniemi.fi.

 

Mitä muuta sinun pitää kesäyrittäjän huomioida? 

 • Sinun pitää tehdä työtä vähintään 60 tuntia ajalla 1.5.–30.9.2024.
 • Yrityksesi tuloksen pitää olla vähintään sata euroa plussalla setelin käytön aikana.
 • Olet itse vastuussa kaikista yrittäjän velvollisuuksista ja maksuista. Jos sinulla on kysyttävää näistä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen kesatyot@rovaniemi.fi.
 • Jos olet 4H-yrittäjä, ota huomioon myös 4H-yhdistyksen omat vaatimukset 4H-yrittäjälle. Vaatimuksista saat lisätietoa osoitteesta 4h.fi.
 

Mitä sinun pitää tehdä kun kesätyö loppuu?

Kesätyön jälkeen sinun pitää lähettää kaupungille seuraavat dokumentit viimeistään 31.10.2024: 

 • Kesätyöseteli täytettynä (jos palautat dokumentit sähköisesti, muista lähettää kuva setelin molemmista puolista)
 • Loppuraportti. Se sisältää toimintakertomuksen, talousraportin ja itsearvioinnin. Ohjeita loppuraportin laatimiseen löydät täältä: Loppuraportti & itsearviointi_kesäyritys.pdf

Voit toimittaa dokumentit postitse, turvasähköpostilla osoitteeseen kesatyot@rovaniemi.fi tai tuomalla ne Rovaniemen Ohjaamolle.

 

Yrityskoulutukset

Rovaniemen 4H järjestää yrityskoulutusta. Koulutus on tarkoitettu 13-28-vuotiaille nuorille, joita kiinnostaa 4H-yrittäjyys. Koulutus kestää kaksi iltaa. Oppitunteja on yhteensä kahdeksan.  

Lisätietoja yrityskoulutuksesta voit lukea 4H-nettisivuilta.

 

Jäikö kysyttävää?

Voit olla yhteydessä joko sähköpostitse osoitteeseen kesatyot@rovaniemi.fi.

Mitä on kesätyö kaupungin yksikössä?

Rovaniemen kaupunki tarjoaa nuorille kesätöitä kaupungin omissa yksiköissä. Voit tehdä kesätöitä esimerkiksi päiväkodissa, päiväkodin keittiössä tai musiikki- ja tanssiopistolla. 

Kesätyö yksikössä kestää joko kaksi tai neljä viikkoa.
Kahden viikon kesätyöjakson palkka on 400,06 € ja neljän viikon kesätyöjakson palkka on 800,12 €.

 

Miten hakea kesätöihin kaupungin yksikköön?

Voit hakea kaupungin yksikön kesätyöpaikkaa, jos olet syntynyt vuonna 2006, 2007 tai 2008, etkä ole edellisenä vuonna ollut kaupungilla kesätöissä.

Hae kesätyöpaikkaa kaupungin yksikössä Kuntarekryn verkkosivuilta.

Listauksen ja lyhyen kuvauksen yksiköiden paikoista löydät osiosta “Rovaniemen kaupungin avoimet kesätyöpaikat”. Kesätyöpaikat on myös eritelty Kuntarekryn hakemuksessa.

Voit hakea vain yhteen avoimeen yksikön kesätyöpaikkaan.

 

Mistä tietää onko saanut kesätyöpaikan yksikössä?

Kesätöihin pääsevät nuoret valitaan joko yksikön omalla rekrytoinnilla, tai arpomalla paikkaa hakeneiden kesken.

Kesätyöpaikasta ilmoitetaan sinulle sähköpostilla ja tekstiviestillä.

Jos et pääse hakemaasi kesätyöpaikkaan kaupungilla, sinulle lähetetään kesätyöseteli postissa.

 

Avoimet kesätyöpaikat Rovaniemellä 

Jos haluat saada ilmoituksenne avoimesta kesätyöpaikasta tälle sivustolle, voit ilmoittaa avoimia paikkoja kaupungin työllisyyspalveluille osoitteeseen kesatyot@rovaniemi.fi. 

Arctic Career / Lapin Materiaalikierrätys Oy

apin Materiaalikierrätys Oy on vastuullinen kierrätysalan toimija, joka huolehtii metalliromun vastaanotosta sekä purkutöistä Rovaniemellä ja muualla Lapin alueella. Työtehtävät edellyttävät reipasta mieltä, et pelkää liata käsiäsi ja haluat oppia uusia asioita. Kesätyösetelinuorten kesätyöt kestävät 2 viikkoa. Työt sijoittuvat kesä- ja heinäkuun ajalle. Perehdytämme sinut huolellisesti työtehtävääsi.  Työsuhteen aloitus on sovittavissa. Hakuaika päättyy 17.5. klo 23:59. 

Lisätietoja antaa Arctic Careerin rekrytoija Tuire Eilittä, tuire.eilitta@career.fi puh.+358 40 512 7483. Hakemuksen ja CV:n pystyt lähettämään klikkaamalla tästä.

Lapin yliopisto

Arktisen puutarhan ylläpito- ja huoltotyöt käynnistyvät jälleen kesällä ja kesätöitä on tarjolla reippaille ja innokkaille, raikkaasta ulkoilmasta pitäville kesäseteliläisille. Työtehtäviin kuuluu puutarhurin ja ympäristönhoitajan avustavat tehtävät kuten haravointi, rikkakasvien kitkentä, niittäminen, nurmenleikkuu yms ympäristönhoitotyöt Arktisessa puutarhassa.

Kesätöitä on tarjolla seuraavasti:
- Viikot 26-27 (24.6. - 5.7.2024)
- Viikot 28-29 (8.7. - 19.7.2024)
- Viikot 30-31 ( 22.7. - 2.8.2024)

Jokaiselle kahden viikon jaksolle haemme useampaa kesätyöntekijää.
Vapaamuotoinen kesätyöhakemus lähetetään hanne.alajoutsijarvi@ulapland.fi

Työhakemuksessa voisi olla esimerkiksi:

- pieni kertomus itsestä
- miksi haluat kesätöihin
- miksi sinua kiinnostaa tämä kesätyöpaikka
- mille ajalle haluaisit töihin
 

Eezy Lappi

Eezyn Kesäduuni-kesätyökampanjassa emme odota sinulta aiempaa työkokemusta. Sen sijaan arvostamme reipasta asennetta työtä kohtaan! Toivomme sinun olevan reipas ja motivoitunut työntekoon. Työllistyäksesi Eezyn Kesäduuni-kesätyökampanjaan sinun tulee olla vuonna 2006, 2007 tai 2008 syntynyt Rovaniemeläinen nuori. Lisäksi sinulla tulee olla kesätyöseteli.

Kesäduuni -kesätyönkampanjan työ on kahden viikon eli kymmenen työpäivän mittainen. Maksamme Kesäduuni -kesätyöharjoitteluohjelman suorittamisesta työehtosopimuksen mukaisen palkan. Palkka siis vaihtelee työehtosopimuksen mukaan, ja on minimissään 360€/60h. Työsuhteet sijoittuvat kesälle 1.5. - 30.9.2024 väliin.

 

Hosted by Hoisko Oy

Hosted by Hoisko Oy on majoitusyritys. Työtehtävinä nuorilla olisi siivoustöitä ja muita avustavia tehtäviä. Yrityksemme tekee myös ulkomaalauksia, joten siltäkin puolelta löytyy tehtäviä nuorille. Hakemukset voi lähettää Lauralle osoitteeseen hoiskolaura@gmail.com. 

Mikä kesätyöseteli on?

Kesätyöseteli on Rovaniemen kaupungin myöntämä tuki, joka kattaa osan kesätyöntekijän palkkakustannuksista. Työnantajalle maksettava määrä on 80% kesätyöntekijälle maksetusta bruttopalkasta, kuitenkin enintään 300€.

Miten kesätyöseteli toimii?

Nuori hakee kesätyöseteliä Rovaniemen kaupungilta. Kaikille setelin kriteerit täyttäville nuorille lähetetään kesätyöseteli kevään aikana. Nuori toimittaa saamansa setelin työnantajalle. Kun nuorelle on maksettu palkka hänen tekemästään kesätyöstä, työnantaja palauttaa täytetyn setelin ja tarvittavat liitteet Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluille. Tämän jälkeen työnantajalle maksetaan hänelle kuuluva osa.

Työnantajan kriteerit

- Työnantaja voi olla muun muassa yritys/yrittäjä, yhdistys, järjestö, taloyhtiö, seura, säätiö, seurakunta, maatila, tai osuuskunta.
- Työnantaja ei voi olla kaupungin tai kunnan yksikkö, valtion yksikkö, kunta- tai verotusyhtymä, yksityinen henkilö, kotitalous, tai kuolinpesä. 
- Työnantajalla tulee olla voimassa oleva Y-tunnus.
- Työnantajan ei tarvitse olla rovaniemeläinen, mutta työpaikan tulee sijaita Suomessa.

Tuen ehdot

- Työnantaja ja kesätyöntekijä ovat solmineet kirjallisen työsopimuksen.
- Kesätyö sijoittuu ajalle 1.5.-30.9.2024.
- Työsuhteen kesto on vähintään 10 työpäivää ja työtä on tehty vähintään 60 tuntia.
- Palkka on maksettu pankin kautta.
- Bruttopalkan lisäksi työnantaja maksaa mahdolliset lisät, työmatkatuet, majoitus- ja ateriakorvaukset sekä lomakorvaukset.
- Työnantaja vastaa kaikista hänelle kuuluvista velvoitteista kuten palkan sivukuluista ja lakisääteisistä vakuutuksista.
- Työnantaja noudattaa lakia nuorista työntekijöistä (998/1993).
- Täytetty kesätyöseteli ja liitteet on palautettu Rovaniemen kaupungille 31.10.2024 mennessä.

Kesätyösetelin palauttaminen

Kesätyösetelin liitteeksi vaaditaan kopio työsopimuksesta ja palkanmaksutosite (tositteeksi ei kelpaa itse tehdyt eikä käteiskuitit). 
Hox! Työn keskeytyessä liitteeksi vaaditaan myös kirjallinen selvitys keskeytymisen syystä.

Työnantaja voi toimittaa kesätyösetelin ja liitteet postitse, sähköisesti turvasähköpostilla, tai tuomalla ne Rovaniemen Ohjaamolle.

 

Palvelupaikat

Ohjaamo Rovaniemi

Ohjaamo Rovaniemi antaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta alle 30-vuotiaille nuorille työnhakuun, koulutukseen sekä arjen ja elämän asioihin liittyen.

Valtakatu 16, 96200 ROVANIEMI,
Ohjaamo sijaitsee rakennuksen 2 kerroksessa. Ohjaamo on auki arkisin klo 12-15, muuten ajanvarauksella.

Aukioloajat

Ma - Pe: 12:00 - 15:00

Kaikki tiedot
Tauriainen Henriikka
Työnsuunnittelija
phone0401734155
Rasmussen Anne
Kesätyökoordinaattori
phone0406541286

Neppari-hanke

Neppari-hanke tarjoaa tukea ja apua nuorille, joilla on nepsyhaasteita, kuten keskittymisen pulmaa, tarkkaavaisuuden häiriöitä, sosiaalisten tilanteiden pelkoa, impulsiivisuutta tai aistiherkkyyksiä. Voimme olla apuna työpaikan etsimisessä, vahvuuksien kartoittamisessa, työhaastatteluun valmistautumisessa tai mukana ensimmäisinä työpäivinä. Pystymme räätälöimään tuen yksilöllisesti toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tukea on saatavilla myös työnantajille, jotka haluavat tietoa nepsykirjosta ja kuinka toimia neuroepätyypillisten nuorten kanssa.

Meihin voi olla yhteydessä puhelimitse: Sini Springare 0449880875 / Trista Ramberg 0449880825 tai sähköisesti nepparihanke@gmail.com.