Hei 2005, 2006 ja 2007 syntynyt nuori!

Alta löydät valikon, jonka kautta sinulla on mahdollista lukea juuri sinua kiinnostavasta aiheesta, kuten kesätyöseteli tai kesäyrittäjyys.

Mikä?

Rovaniemen kaupunki tukee nuorten oma-aloitteista kesätyönhakua kesätyösetelillä. Kesätyösetelin tavoitteena on kannustaa työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin. Kesätyösetelin arvo on 80 % nuorelle maksetusta bruttopalkasta, enintään kuitenkin 300 € ja se on tarkoitettu korvaamaan työnantajalle osa nuoren palkkakustannuksista. 

Nuori voi hakea kesätyöseteliä, vaikka hänellä ei vielä olisi tiedossa kesätyöpaikkaa. Kesätyösetelillä voi työllistyä esimerkiksi yritykseen, yhdistykseen, järjestöön tai seurakuntaan. Työnantajalla tulee olla voimassa oleva y-tunnus.

Tiesitkö myös, jos opiskelet ammatillisessa oppilaitoksessa, voit hyödyntää kesätyösetelin myös välioppisopimuksessa, jonka seurauksena töiden lomassa myös opintosi edistyvät. Välioppisopimuksessa työsopimuksen tulee olla vähintään kuukauden mittainen ja omaohjaajasi tulee arvioida työpaikan edellytykset toimia oppimisympäristönä. Pääset tutustumaan eri oppisopimuksiin tästä ja kysymään lisätietoja koululta omalta omaohjaajaltasi. 

Kenelle?

Vuonna 2023 kesätyöseteliä pystyy hakemaan 2005, 2006 ja 2007 syntyneet nuoret. 

Miten?

Nuori hakee kesätyöseteliä Kuntarekryn kautta. Kesätyösetelin saatuaan hän toimittaa sen työnantajalleen. Työnantajan tulee työllistää nuori vähintään 10 työpäiväksi ja 60 tunniksi. Nuoren tulee solmia työnantajan kanssa kirjallinen työsopimus ja työnantajan tulee toimittaa kesätyön jälkeen täytetty kesätyöseteli, kopio tästä työsopimuksesta sekä palkkalaskelma kaupungille. Kesätyöseteli maksetaan työnantajalle jälkikäteen, mikäli kesätyösetelin ehdot täyttyvät ja vaaditut dokumentit on palautettu määräaikaan mennessä. 

Kesätyö tulee suorittaa ajalla 1.5.-30.9.2023. Dokumenttien viimeinen palautuspäivä on 27.10.2023. 

 

 

Mikä?

Kesätyösetelin saanut nuori pystyy hyödyntämään saadun kesätyösetelin kesäyrittäjyyteen. Nuori voi työllistää itsensä joko 4H-yrittäjänä, kevytyrittäjänä tai yrittäjänä. 

Kenelle?

Kesätyösetelin kesäyrittäjänä toimimiseen pystyy hyödyntämään 2005, 2006 ja 2007 syntyneet nuoret. 

Miten? 

Kesätyösetelin saanut nuori ilmoittaa kaupungille kesäyrittäjyys -ilmoittautumislomakkeella aikomuksensa käyttää kesätyöseteli kesäyrittäjyyteen. Linkki lomakkeeseen löytyy verkkoasiointi kohdasta. 

Kesätyöseteli maksetaan nuorelle, mikäli kaikki kesäyrittäjyyteen vaadittavat kriteerit täyttyvät.

Kesäyrittäjän täytettävät kriteerit: 

  • Hakee kesätyöseteliä hakuaikana
  • Ennen kesäyrittäjyyden aloittamista nuori toimittaa kaupungille hakemuksen kesätyösetelin käyttämisestä yrittäjyyteen. Hakemuksen liitteenä on liiketoimintasuunnitelma ja todistus käydystä yrittäjyysvalmennuksesta. Hakemuksen liitteet toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen kesatyot@rovaniemi.fi
  • Nuori suorittaa hyväksytysti yrittäjyysvalmennuksen (mikäli tämä on käyty aikaisemmin, ei valmennusta tarvitse käydä uudelleen)
  • Nuori tekee työtä vähintään 60 tuntia ajalla 1.5-30.9.2023
  • Nuoren yritystoiminnan tulos on vähintään 100 euroa
  • Nuori toimittaa Rovaniemen kaupungille kesätyösetelin täytettynä ja loppuraportin viimeistään 27.10.2023. Loppuraportti sisältää toimintakertomuksen, talousraportin ja itsearvioinnin. 


Nuori vastaa itse kaikista yrityksensä toimintaan liittyvistä velvoitteista ja kustannuksista.
4H-yrittäjän tulee myös huomioida 4H-yhdistyksen omat kriteerit 4H-yrittäjyydestä. 

Ohjeita liiketoimintasuunnitelman laatimiseen voit löytää täältä: Liiketoimintasuunnitelma_kesäyritys.pdf
Ohjeita loppuraportin laatimiseen voit löytää täältä: Loppuraportti & itsearviointi_kesäyritys.pdf

Yrityskoulutukset

Rovaniemen 4H järjestää yrityskoulutusta keväällä 2023. Koulutus on tarkoitettu 13-28-vuotiaille 4H-yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille ja sen kokonaiskesto on 8 oppituntia. Koulutus toteutetaan kahden illan kokonaisuuksina.

Yrityskoulutusten aikataulut:

7.-8.6. kello 9:30-14:00 - 4H-toimisto, Urheilukatu 4 A 1. Ilmoittautuminen 5.6. mennessä.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä voit lukea 4H-nettisivuilta, ja kursseille voit ilmoittautua täällä.

Mikä?

Kesätyöpaikka kaupungin yksikössä on toinen kaupungin myöntämistä kesätyötuen muodoista. Tällöin nuori työllistyy kaupungin yksikköön kesällä. Vuonna 2023 kesätyöjakso kestää joko kaksi tai neljä viikkoa. Kahden viikon kesätyöjakson palkka on 391,18 € ja neljän viikon kesätyöjakson palkka on 782,36 €.

Kenelle?

Vuonna 2023 kesätyöpaikkaa kaupungilta pystyy hakemaan 2005, 2006 ja 2007 syntyneet nuoret.  

Miten?

Nuoren tulee hakea kesätyöpaikkaa Kuntarekryn kautta haun ollessa auki. Hakemusta täyttäessä nuori pääsee näkemään kaupungilla auki olevat kesätyöpaikat ja näin hän pääsee valitsemaan juuri itseä kiinnostavan kesätyöpaikan. Haussa voi hakea vain yhtä kesätyöpaikkaa.

Kesätöihin pääsevien nuorten valinnat tehdään osaksi yksikön toteuttamana, arpomalla paikkaa hakeneiden kesken sekä 1-3 nuorta työllistetään Unelmien kesäduuni -kilpailun kautta. 

Unelmien kesäduuni -kilpailu

Rovaniemen kaupunki järjestää vuosittain Unelmien kesäduuni -kilpailun, jossa nuori pystyy ideoimaan unelmiensa kesätyöpaikan kaupungilta. Kilpailun voittaja pääsee ideoimaansa kesätyöpaikkaan tulevana kesänä. Unelmien kesäduuni -kilpailuun osallistuakseen nuoren täytyy hakea kesätyöpaikkaa kaupungilta Kuntarekryn kautta sekä toimittaa erillinen hakemus kilpailuun osallistumisesta, hakemus löytyy verkkoasiointi otsikon alta. 

 

 

Avoimet kesätyöpaikat Rovaniemellä 

Jos haluat saada ilmoituksenne avoimesta kesätyöpaikasta tälle sivustolle, voit ilmoittaa avoimia paikkoja kaupungin kesätyökoordinaattorille osoitteeseen kesatyot@rovaniemi.fi.

Avoimia kesätyöpaikkoja kesälle 2023 voi ilmoittaa yllä olevaan osoitteeseen. 

Siivous- ja kotipalvelu Annet Oy

Siivous- ja kotipalvelu Annet tarjoaa nuorille kesätöitä 1.5.-31.8.2023 välisellä ajalla. Tarkempi työjakso sovittavissa. Työtehtäviin kuuluu mm. kotisiivousta ja ikkunoiden pesua.
Lisätietoja Anne-Mari Pitkäniemi 045 869 6629 ja Anne Lämsä 045 870 1116. Avoimen hakemuksen voi lähettää osoitteeseen info@annet.fi, mahdollisimman pian.

FC Santa Claus Napapiiri ry, FC Santa Claus Juniorit

FC Santa Claus Juniorit etsii nuoria kesätöihin aikavälille 15.5.-3.9.2023. Työtehtävänä Santa Claus Liigan ohjaaja. Työhön sisältyy jalkapallotoiminnan ohjaaminen lapsille ryhmissä. 
Lisätietoja voit kysyä p. 040 531 1023 tai sposti nappulatiimi@fcsantaclausjuniorit.fi Hakemukset huhtikuun loppuun mennessä seuran nettisivujen kautta.

Jounin Klapi Oy

Jounin Klapi etsii 4 nuorta kesätyöntekijää kesäkuun alkuun. Työn kesto noin kaksi-kolme viikkoa. Työtehtävinä mm. vuokramökkien siivousta, klapien säkittämistä ja halkorantteen siivoamista. Lisätietoja tehtävästä voit kysyä p. 0400 261 627. Hakemukset 30.4. mennessä osoitteeseen info(at)jouninklapi.fi. 

Panda YZF Oy, Käyrämön keidas

Käyrämön keidas etsii kesätyöntekijöitä vaihteleviin ravintola-alan työtehtäviin. Tehtävinä voi olla esimerkiksi keittiössä, kassalla ja tarjoilijana toimimista. Muutkin työnantajan määräämät tehtävät voivat olla mahdollisia. Työssä pärjää suomella ja englannilla, työt ajoittuvat kesä-heinäkuulle. 

Hakemukset sähköpostitse osoitteeseen: yulan0966@gmail.com
Lisätietoja ensisijaisesti tehtävistä: p. 0400 350 735
Toissijaisesti voi kysyä: pertti@pertti.fi tai p. 0500 350 735

Lapin Kalatalouskeskus ry

Lapin Kalatalouskeskus ry tarjoaa kesäsetelitöitä nuorille kesäsomettajille, jotka ovat innokkaita kalastajia, kulkevat kalalla, ja osaavat somettaa aiheesta monipuolisesti, Facebookissa ja Instagramissa.
Voit tutustua Lapin Kalatalouskeskukseen heidän nettisivuillaan.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä Auni Vääräniemeen sähköpostitse, auni.vaaraniemi@lappikk.fi

 

 

Mikä kesätyöseteli on?

Kesätyöseteli on Rovaniemen kaupungin myöntämä tuki, joka kattaa osan kesätyöntekijän palkkakustannuksista. Työnantajalle maksettava määrä on 80% kesätyöntekijälle maksetusta bruttopalkasta, kuitenkin enintään 300€.

Miten kesätyöseteli toimii?

Nuori hakee kesätyöseteliä Rovaniemen kaupungilta. Kaikille setelin kriteerit täyttäville nuorille lähetetään kesätyöseteli kevään aikana. Nuori toimittaa saamansa setelin työnantajalle. Kun nuorelle on maksettu palkka hänen tekemästään kesätyöstä, työnantaja palauttaa täytetyn setelin ja tarvittavat liitteet Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluille. Tämän jälkeen työnantajalle maksetaan hänelle kuuluva osa.

Työnantajan kriteerit

- Työnantaja voi olla muun muassa yritys/yrittäjä, yhdistys, järjestö, taloyhtiö, seura, säätiö, seurakunta, maatila, tai osuuskunta.
- Työnantaja ei voi olla kaupungin tai kunnan yksikkö, valtion yksikkö, kunta- tai verotusyhtymä, yksityinen henkilö, kotitalous, tai kuolinpesä. 
- Työnantajalla tulee olla voimassa oleva Y-tunnus.
- Työnantajan ei tarvitse olla rovaniemeläinen, mutta työpaikan tulee sijaita Suomessa.

Tuen ehdot

- Työnantaja ja kesätyöntekijä ovat solmineet kirjallisen työsopimuksen.
- Kesätyö sijoittuu ajalle 1.5.-30.9.2023.
- Työsuhteen kesto on vähintään 10 työpäivää ja työtä on tehty vähintään 60 tuntia.
- Palkka on maksettu pankin kautta.
- Bruttopalkan lisäksi työnantaja maksaa mahdolliset lisät, työmatkatuet, majoitus- ja ateriakorvaukset sekä lomakorvaukset.
- Työnantaja vastaa kaikista hänelle kuuluvista velvoitteista kuten palkan sivukuluista ja lakisääteisistä vakuutuksista.
- Työnantaja noudattaa lakia nuorista työntekijöistä (998/1993).
- Täytetty kesätyöseteli ja liitteet on palautettu Rovaniemen kaupungille 27.10.2023 mennessä.

Kesätyösetelin palauttaminen

Kesätyösetelin liitteeksi vaaditaan kopio työsopimuksesta ja palkanmaksutosite (tositteeksi ei kelpaa itse tehdyt eikä käteiskuitit). 
Hox! Työn keskeytyessä liitteeksi vaaditaan myös kirjallinen selvitys keskeytymisen syystä.

Työnantaja voi toimittaa kesätyösetelin ja liitteet postitse, sähköisesti turvasähköpostilla, tai tuomalla ne Rovaniemen Ohjaamolle.

Osoite postitukseen:

Rovaniemen kaupunki
Työllisyyspalvelut/Ohjaamo
Nuorten kesätyöt
Rinteenkulman kauppakeskus, Koskikatu 25
96200 Rovaniemi

 

Palvelupaikat

Ohjaamo Rovaniemi

Ohjaamo Rovaniemi antaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta alle 30-vuotiaille nuorille työnhakuun, koulutukseen sekä arjen ja elämän asioihin liittyen.

Koskikatu 25, 96200 ROVANIEMI,
Kauppakeskus Rinteenkulma, 2. krs

Aukioloajat

Ma - To: 10:00 - 16:00
Pe: 10:00 - 15:00

vappu (suljettu) (1.5.2024)

Kaikki tiedot
Tauriainen Henriikka
Työnsuunnittelija
phone0401734155
Tapio Nina
Kesätyökoordinaattori
phone0401836697

Neppari-hanke

Neppari-hanke tarjoaa tukea ja apua nuorille, joilla on nepsyhaasteita, kuten keskittymisen pulmaa, tarkkaavaisuuden häiriöitä, sosiaalisten tilanteiden pelkoa, impulsiivisuutta tai aistiherkkyyksiä. Voimme olla apuna työpaikan etsimisessä, vahvuuksien kartoittamisessa, työhaastatteluun valmistautumisessa tai mukana ensimmäisinä työpäivinä. Pystymme räätälöimään tuen yksilöllisesti toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tukea on saatavilla myös työnantajille, jotka haluavat tietoa nepsykirjosta ja kuinka toimia neuroepätyypillisten nuorten kanssa.

Meihin voi olla yhteydessä puhelimitse: Sini Springare 0449880875 / Hanna Satta 0449880825 tai sähköisesti nepparihanke@gmail.com.

 

JOKOS II - Järjestötyöllistämisen mahdollisuudet -hanke

JOKOS-hanke on apunasi etsiessäsi kesätyösetelillä työllistävää työnantajaa järjestöistä ja yhdistyksistä. Olemme auttaneet mm. kylien yhdistyksiä löytämään kesätyösetelin omaavia nuoria kesätöihin. Ohjaamme myös tarvittavien työhakemusten ja CV:n teossa. Voit tutustua tarjoamaamme apuun tarkemmin verkkosivullamme.

Meihin voi olla yhteydessä:

Kaisa Konttavaara Liisa Väänänen
041 319 8796, WhatsApp käytössä 041 318 5281
kaisa.konttavaara@rovaniemenneuvokas.fi liisa.vaananen@rovaniemenneuvokas.fi