Webinaarin ohjelma

12.00 Webinaarin avaus ja esiintymässä Musiikkikoulu PopUp

12.10 Kaupungin tervehdys, kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

12.20 Taidetestaajat: koulut ja taidetoimijat nuorten kulttuuriosallisuuden edistäjinä, tutkija Tarja Pääjoki 

12.55 Pohjoisen alueen näkökulma kulttuurihyvinvointiin, Saamelainen taiteilija Anna Näkkäläjärvi-Länsman  

  Ivalon alakoulun saamenluokan esitys

13.30 Puheenvuoro, tarkentuu myöhemmin

14.00 Taukojumppa Klovni Klementiinin seurassa ja kahvitauko

14.15 Nuoret ja korona, nuorisotutkija Tomi Kiilakoski

14.40 Pienryhmätyöskentely

15.05 Pienryhmätyöskentelyn purku

15.20 Taidetestaajat hankepäällikkö Joonas Keskinen sekä seminaarin päätössanat

15.30 Seminaarin päätös

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

pylpyrat-logolla.jpg

Musiikkikoulu POP-UP avaa webinaarin vauhdikkaasti

Rosa Toivola on 8-luokkalainen rovaniemeläiskitaristi, joka kuuntelee ja soittaa musiikkia todella laajalla skaalalla.
Hän on opiskellut sähkökitaransoittoa n. 1,5 vuotta Musiikkikoulu POP UPissa opettajansa Mikko Nuoralan kanssa.
Kappaleeksi valitsimme Fleetwood Mac -yhtyeen kitaraklassikon "Albatross", johon Rosa soitti bassoa lukuun ottamatta kaikki osuudet.

Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja

Rovaniemen kaupungin terveiset tuova kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio astui virkaansa 25.5.2020.

Tarja Pääjoki selaa kirjoja kirjastohuoneessa

Tarja Pääjoki

FT Tarja Pääjoki työskentelee taidekasvatuksen tutkijana ja opettajana Jyväskylän yliopistossa erityisaloinaan lastenkulttuuri ja kulttuuripalvelut. Hän on tehnyt Taideyliopiston taidekasvatuksen tutkimusyksikkö CERADA:ssa SKR:n rahoittaman tutkimuksen Kristallikruunuja ja samettiverhoja: koulut ja taidetoimijat yhteistyössä Taidetestaajat-hankkeessa.

Anna Näkkäläjärvi-Länsman

Ánnámáret on Anna Näkkäläjärvi-Länsman, saamelainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Nuorgamissa. Valmistuttuaan Sibelius-Akatemiasta Näkkäläjärvi-Länsman on työskennellyt laajasti musiikin ammattilaisena Saamenmaassa.

Viime vuosina hän on tarkastellut perheensä joikuperinnettä tutkimalla arkistonauhoitteita. Tämän työn tuloksena hän on luonut Nieguid duovdagat - Dreamscapes - taideteoksen, jossa joiku, jousella soitettavan lyyran eli jouhikon soittaminen ja moderni elo-elektroninen musiikki yhdistetään live-visuaaleihin.

Antti Kurvinen, tiede- ja kulttuuriministeri

Antti Kurvinen (s. 1986) nimitettiin tiede- ja kulttuuriministeriksi toukokuussa 2021. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 2015 ja Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuosina 2019-2021.

Kurvinen on koulutukseltaan lakimies ja hän on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Lapin yliopistosta.

Taukojumppa Klovni Klementiinin pitämänä!

Klovni Klementtiini on Piste Kollektiivin leivissä työskentelevä joka paikan mestari, jonka ymmärrys lapaluiden liikkuvuudesta on hämmentävä. Tapahtuman jumppaosuudessa jysäytämme kiinni niskan ja yläselän kipupalleroihin unohtamatta aivokapasiteetin hyvinvointiasioita. Tehotäräytys kestää alle viisi minuuttia ja takaa kahville täräyttävän yhteyden suoraan aivoihin, tervetuloa!

Tomi Kiilakoski

Tomi Kiilakoski, FT, dosentti työskentelee vastaavana tutkijana Nuorisotutkimusverkostossa. Hän on tutkinut nuorten hyvinvointia, koulutusta, väkivaltaa sekä kulttuurifilosofiaa. Kiilakoski osallistuu aktiivisesti nuorisoasioiden kehittämiseen paikallisesti ja valtakunnallisesti. Hän on vakaasti sitä mieltä, että raja-aitoja kiinnostavampia ovat rajojen ylittämiset.

Julius Ofosagd katsoo kameraan

Julius Oförsagd juontaa webinaarin

Julius Oförsagd on muotoilutoimisto Arctic Factoryn omistaja ja muotoilujohtaja. Arctic Factory on globaalisti ajatteleva muotoilutoimisto Lapista, jonka tavoitteena on ratkaista enemmän tai vähemmän viheliäisiä ongelmia monialaisissa design-tiimeissä, ihmistä ymmärtäen. Tehtaan tyyppien missiona on tehdä ihmislähtöisestä kehittämisestä uusi normaali.

Julius on valmistunut Lapin Yliopistosta taiteiden maisteriksi ja on työskennellyt pitkään luovilla aloilla erilaisissa projekteissa palvelumuotoilusta, teatteriin, elokuviin, tapahtumiin ja liikkeenjohdon konsultointiin. Julius on tuottanut maailman pohjoisinta muotoiluviikkoa Arctic Design Weekia vuosina 2010-2018 ja hän on vastannut myös Suomi 100 -juhlavuoden toteutumisesta Lapissa. Vuonna 2017 Julius tuotti Juliuksen Hiace talk show -ohjelman Lapista ja lappilaisuudesta.