instagram
02.10.2023
Käsi ylös, kelle maistuisi nämä Joelin afterwork-retken rieskatacot? 👋😋 Herkkureseptin löydät alta!
~~~
Repost
@manninen_joel
Viime viikon tiistaina vietettiin
#rovaniemiafterwork päivää🍂
Kun laitan ruokaa kotona, mulle tärkeää on hyvän maun lisäksi se, ettei duunipäivän jälkeen tarvi käyttää liikaa aikaa kokkailuun, jolloin kerkeää tehdä myös muuta.
Tässä mun resepti helppoihin rieskatacoihin! Nappaas tästä ruokavinkki esimerkiksi seuraavalle afterwork-retkellesi!
▪️Rieskat:
3 dl eilistä perunamuusia
1 kananmuna
3-4 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi.
Muotoile pieniksi palloiksi ja kauli hyvin jauhotetulla pöydällä ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.
Paista kuivalla pannulla molemmin puolin, kunnes pintaan tulee rieskalle ominaisia tummia laikkuja.
(Jos haluat päästä vielä helpommalla on tosi ok ostaa kaupasta valmiit rieskat :)
▪️Marinoitu kiinankaali:
1 kiinankaali
1 puntti korianteria
Marinadi
1.5 dl soijakastike
2 limen mehu ja kuori
1 dl vesi
1 rkl mirin
2 rkl sokeri
Pieni pala inkivääriä (20g)
1 chili
3 valkosipulin kynttä
Valmista marinadi pilkkomalla chili, valkosipuli ja inkivääri pieneksi silpuksi ja yhdistä kaikki marinadin ainekset kattilassa ja kiehauta nopeasti.
Suikaloi kaali ohuelti ja lisää joukkoon marinadi, sekoita hyvin.
Anna maustua n. 30 min ja valuta huolellisesti siivilässä. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri.
▪️Paista päälle lempisieniäsi ja voitele rieskat halutessasi esimerkiksi smetanalla.
#rovaniemiafterwork@cityofrovaniemi
Rovaniemi - Arctic capital