Tempaus haastaa rovaniemeläiset tekemään kukkia luonnonmateriaaleista ympäri kaupunkia

Kukkien tekijöitä pyydetään jakamaan teoksensa sosiaaliseen mediaan tunnisteilla #KukkivaRovaniemi ja #100Tekoa. Kuvat teoksista voi myös lähettää sähköisen kyselyn kautta kaupungin kulttuuripalveluihin. Linkki kyselyyn löytyy tämän sivun lopusta. Kuvat julkaistaan kaupungin verkkosivuilla ja niitä käytetään myös kaupungin some-kanavissa.

Anna kaikkien kukkien kukkia -kampanja on osa Rovaniemen kaupungin uuden kulttuuriohjelman toimeenpanoa. Kaikkien tempaukseen osallistuneiden kesken arvotaan 3 kpl 50 € arvoista lahjakorttia rovaniemeläisiin kukkakauppoihin.

Tempauksen ovat ideoineet taidekasvattajat Anne Niskanen sekä Hanna-Leena Metsävainio ja se toteutetaan yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimiston, viestinnän ja yhdyskuntatekniikan kanssa.

 

Huipennuksena kukkatyöpaja 28.8. Ounasvaaralla

Kampanja huipentuu Suomen luonnon päivänä lauantaina 28.8. Ounasvaaran näköalatornilla klo 12-16 järjestettävään kukkatyöpajaan. Työpajassa valmistetaan yhdessä suuri kukka luonnon materiaaleja käyttäen. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kaupunkilaisille. Työpajan vetävät taidekasvattajat Anne Niskanen ja Hanna-Leena Metsävainio, joiden ideasta kampanja on saanut alkunsa.

Osallistuthan vain täysin terveenä. Noudatamme AVI:n ajankohtaisia ohjeistuksia koskien tapahtumien turvallisuutta. Huolehdimme turvaväleistä ja käsihygieniasta. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä.

Näin voit osallistua tempaukseen

1. Etsi Sopiva Paikka


Etsi kukallesi pihalta tai luonnosta tasainen, sopiva ja inspiroiva paikka johon sen saa tehdä. Hyvä paikka on sellainen, jossa kukka näkyy, eikä ole kenenkään tai minkään tiellä. Huolehdi myös, että kukkasi ei peitä mitään kasvavaa kasvia.

2. Kerää Luonnonmateriaaleja


Kerää kukkaa varten luonnonmateriaaleja, kuten kiviä, keppejä, käpyjä tai oksia, joita löydät irrallaan maasta. Älä taittele oksia elävistä puista tai kasveista. Ole tarkka, että kerääminen ei aiheuta jo olemassa olevalle ympäristölle suurta muutosta etkä ota esimerkiksi kiviä mistään mihin niitä jo on aseteltu.

3. Tee Oma Kukkasi


Aloita kukan tekeminen valitsemalla "keskipiste", jonka sijoitat mahdollisimman keskelle tilaa. Lisää tämän kohdan ympärille kerros kerrokselta kukalle massaa ja 'terälehtiä'. Mitä enemmän kerroksia, sitä isompi kukka.

4. Vinkkejä


Hyvä paikka kukalle voi olla esimerkiksi melko yksivärinen, hiekkainen tai kivinen alusta, jossa ei juurikaan kasva mitään. Varo liian jyrkkää rinnettä, jossa sade helposti huuhtoo kevyemmät osat mennessään. Rinteeseen voi myös olla vaikea rakentaa.

Saadaksesi väriä voit maalata kiviä ja keppejä. Suositus tähän on luontoon hajoava ja ekologinen pullopeiteväri tai maali, joita on hyvin saatavilla.
Kukka voi olla mandalamainen ilman vartta, tai sille voi tehdä myös varren. Hieno voi olla myös teos, jossa on monta pientä kukkaa rinnatusten.
Kukkaa kannattaa katsoa tekovaiheessa eri suunnista ja vähän kauempaa, niin näkee mikä näyttää hyvältä. Pyydä kaveri tai vaikka koko suku mukaan tekemään, niin saatte mukavaa yhteistä kesätekemistä ja iloa silmälle! Näin tulee myös nopeasti näkyvää jälkeä.
Anna luovuutesi kukkia!

5. Tallenna Ja Jaa


Muista valokuvata valmis kukkanen! Tähän käy hyvin kännykkäkamera. Hyvä kuva tulee usein kun saat sen otettua sen verran ylhäältä että koko kokonaisuus näkyy.

Julkaise kuva sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #KukkivaRovaniemi ja #100Tekoa. Instagramiin julkaistut kuvat julkaistaan kaupungin nettisivuilla. Voit myös lähettää kuvan sähköisen lomakkeen kautta. Linkki lomakkeeseen löytyy tämän sivun lopusta.


Sovellusehdotus:
Jos kukan tekijä on estynyt pääsemästä ulos (esim. hoitolaitos) tai voi koota kukkaa vain istuen, voi kukan valmistaa myös pöydälle tai sisälle. Kerää tällöin pienempiä materiaaleja (kävyt, pikku kepit, pikkukivet, neulaset, tuohi jne.) ja tee pieni kukka. Jos kukka ei voi jäädä pöydälle, siitä voi napata kuvan muistoksi.

Tempaukseen osallistuneet kuvat somessa
cityofrovaniemi
31.08.2021 13:33
Kiitos kaikille teille, jotka osallistuitte Anna kaikkien kukkien kukkia -tempaukseen! 🤗😍 Saimme viime viikolla nähdä upeita, luonnonmateriaaleista valmistettuja kukkateoksia ympäri Rovaniemeä. 💐🌸 Ounasvaaralla järjestettyyn kukkatyöpajaan osallistui yli 100 innokasta kukkien rakentajaa - huikeaa yhdessä tekemistä! 💙🌷🏵️ Myös päiväkodeissa ja ikäihmisten palvelutaloissa osallistuttiin tempaukseen. Osallistujien kesken arvottiin lahjakortteja paikallisiin kukkakauppoihin, kolmelle onnekkaalle olemme ilmoittaneet voitosta henkilökohtaisesti. #KukkivaRovaniemi #100tekoa #kiitos
kristasaijets
28.08.2021 13:02
urhoeka
28.08.2021 12:49
Taiteiltiin skidien kanssa #kukkivarovaniemi #100tekoa
emmakort
28.08.2021 11:48
ounasrinteen.koulu
27.08.2021 12:49
mirvatarkiainen
26.08.2021 12:51
cityofrovaniemi
24.08.2021 12:18
Tällä viikolla annetaan kaikkien kukkien kukkia! Koko kaupungin yhteisessä tempauksessa haastetaan kaikki rovaniemeläiset valmistamaan kukkia luonnonmateriaaleista 23.-28.8. 🌸💐🍃 Jaa kuva teoksestasi tunnisteilla #KukkivaRovaniemi ja #100tekoa niin pääset mukaan arvontaan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 3 kpl 50 euron arvoisia lahjakortteja paikallisiin kukkakauppoihin! Lisätietoja löydät tietysti nettisivuiltamme. 🤗 #KukkivaRovaniemi #100tekoa #Rovaniemi
Kuvia tempaukseen osallistuneista kukista
Tule mukaan!

Rovaniemen kulttuuriohjelma 2021-2025

Anna kaikkien kukkien kukkia -tempaus on osa Rovaniemen kulttuuriohjelman toimeenpanoa. Kulttuuriohjelma antaa yhteisen suunnan sille, miten Rovaniemi esittäytyy kulttuurikaupunkina ja miten kulttuuria tuotetaan tulevaisuudessa. Yhteisten tavoitteiden ja tekemisen kautta syntyy Suomen toimivin kulttuuriekosysteemi, jossa jokaisella toimijalla on tärkeä rooli. Tule mukaan tekemään kulttuuriohjelmasta totta!

Tutustu kulttuuriohjelmaan