Kuinka hyvin Rovaniemen liikuntapalvelut vastaavat sinun tarpeisiisi?

Liikunta- ja urheilupoliittisessa ohjelman tarkoituksena on linjata tuleville vuosille se, millaisia liikuntapalveluja kuntalaisille tarjotaan. Kaupungin toteuttamia liikuntapalveluja ovat liikuntapaikat, ohjattu liikunta ja kansalaistoiminnan tukeminen.

Kaupungin tehtävänä on edistää asukkaiden hyvinvointia ja alueen elinvoimaa. Liikunta- ja urheilupoliittisella ohjelmalla halutaan edistää tämän tavoitteen toteutumista muun muassa näistä näkökulmista:

 • Kuntalaiset liikkuvat terveytensä kannalta riittävästi ja saavat siitä iloa, elämyksiä ja hyvinvointia.
 • Kunnan liikuntapalvelut ovat kohtuuhintaisia ja helposti saavutettavissa.
 • Ennaltaehkäisevänä työmuotona terveyttä ja hyvinvointia edistävä liikunta on koko kunnan yhteinen asia.

 

Miten voin osallistua?

Ohjelman valmistelussa halutaan kuulla laajasti eri-ikäisten rovaniemeläisten näkemyksiä liikunnan ja urheilun kehittämisestä. Asukkaat voivat osallistua vastaamalla kyselyyn, joka on avoinna 15.2.-15.3.2021.

Kyselyllä kerätään Rovaniemen asukkailta tietoa liikunnan harrastamisesta. Kyselyyn vastaaminen vie aikaa vain 10-15 minuuttia, ja jokainen saatu vastaus on erityisen tärkeä ohjelman valmistelun kannalta. Kysely on tarkoitettu kaikille rovaniemeläisille ikään, kuntoon tai harrastustaustaan katsomatta. Toivomme, että myös järjestöjen edustajat vastaavat kyselyyn.
Rovaniemen liikuntapalvelut lukuina
600 kplsisä- ja ulkoliikuntapaikkaa
1,5 %liikunta- ja vapaa-ajan palveluiden vuosibudjetti koko kaupungin budjetista
0,5 - 1 M€kaupungin vuosittaiset investoinnin liikuntapalveluihin

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 9.7.2021

  Uimahalli Vesihiisi suljettu tänään perjantaina 9.7.2021

  Keskiviikkona 7.7.2021 tehdyn näytteenoton yhteydessä Uimahalli Vesihiisin ulkoaltaasta on löydetty Pseudomonas Aeruginosa -bakteeria. Ulkoallas tehokloorataan ja suoritetaan tarvittavat puhdistustoimenpiteet. Ulkoaltaat on toistaiseksi suljettu, kunnes vedenlaatu on jälleen kunnossa.

 • 17.6.2021

  Kesän liikuntatarjonta 2021

  Liikuntapalveluiden järjestämää monipuolista maksutonta ulkoliikuntaa on tarjolla kesä-heinäkuussa ympäri kaupunkia. Liikuntahetkiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Mukaan pääsee kaikki halukkaat iloisella mielellä. Ohjelmasta löytyy kävelyjumppaa, kuntokierrosta, kehonhuoltoa, kahvakuula ja toiminnallista treeniä. Tervetuloa mukaan kesän liikuntahetkiin 1.6. -31.7. säällä kuin säällä. Maksullista liikuntaa ovat vesijumpat ja omatoimiset kuntosalivuorot, joita löytyy niin Totto-Hallin kuin Keltakankaan kuntosalilta. Katso liitteestä kesän liikuntaohjelma ja maksut.