Kaupungin vapaa-ajan palvelut myöntävät vuosittain järjestöille ja muille toimijoille. Avustuksilla tuetaan kaupunkilaisten ja järjestöjen omaa toimintaa sekä monipuolistetaan rovaniemeläisille suunnattua kulttuuri- ja harrastustoimintaa. Suurin osa avustuksista on haettavissa kerran vuodessa. Hakuaika on yleensä helmikuussa. Tiedotamme vuosittain avustusten hakemisesta verkkosivuillamme.

Avustusten myöntämiskriteerit määritellään vuosittain sivistyslautakunnassa ja lautakunta päättää myös avustusten myöntämisestä. Yleensä jaetaan sekä toiminta- että kohdeavustuksia. Toiminta-avustukset on tarkoitettu yhdistysten ja ryhmien säännöllisen toiminnan kehittämiseen ja kohdeavustukset yksittäisten tapahtumien tai muun yksittäisen toiminnan järjestämiseen. Tarkemmat hakuohjeet ja -ajat löydät kunkin palvelun kohdalta.
Oikaraisen Venetsialaisissa huokui innostavan kylätapahtuman tunnelma – kulttuuriavustus mahdollisti tapahtuman

Oikaraisen kyläyhdistys järjesti yhdessä talkoolaisten kanssa Venetsialaiset Kemilässä elokuussa 2020. Tapahtumaan saatiin Rovaniemen kaupungin kulttuuriavustusta. Kemilä on kyläyhdistyksen omistama vanha uitonpirtti Kemijoen rannassa.

Kulttuuriavustusta käytettiin ohjelmaan ja koristeluun, ohjelma oli ilmaista kaikille. Vanhassa venevajassa oli livemusiikkia, josta vastasi Tarja Alakörkkö-Perkkiö kavereineen.

– Musiikki oli hienoa ja sitä oli koko tapahtuman ajan tarjolla ja uskalsipa muutamat jopa tanssimaankin lavalle, kertoo tapahtuman järjestelyissä mukana ollut Satu Koivula Oikaraisen kyläyhdistyksestä.

Kyläyhdistys piti tapahtumassa buffet- ruokailua pirtissä sekä kioskia venevajassa. Ruuat maistuivat hyvin ja ruokailijoita oli noin 60-70 henkilöä. Osallistujia koko tapahtumassa oli reilusti enemmän. Tapahtumavieraat olivat enimmäkseen kylän asukkaita sekä mökkiläisiä vauvasta vaariin.

Loppuillasta tapahtumassa oli tulinäytös, joka oli tilattu kulttuuriavustuksen mahdollistamana Sirkus Taika- Ajalta. Ohjelmanumero oli sekä lasten että vanhempien mieleen ja näytti pimenevässä illassa hienolta!

 

Kyltti jossa lukee venetsialaiset kemilässä.

Oikaraisen Venetsialaisten valmistelua.

Kulttuuriavustuksilla halutaan monipuolistaa Rovaniemen kulttuuritarjontaa sekä tukea toiminnan kehittämistä

Kulttuuriavustukset ovat haettavissa kerran vuodessa. Hakuaika on helmikuussa. Avustuksia myönnetään reikisteröidyille kulttuuriyhdistyksille ja ryhmille, joiden kotikuntana on Rovaniemi. Avustusta voi hakea niin säännölliseen toimintaan kuin tapahtumien järjestämiseen. Säännöllisen toiminnan kehittämiseen voi hakea toiminta-avustusta, yksittäisten tapahtumien tai tuotantojen toteuttamiseen haetaan kohdeavustusta.

Avustuksilla halutaan tukea erityisesti sellaista toimintaa, joka suunnataan avoimesti kaupungin asukkaille niin Rovaniemen keskustan alueella kuin kylissäkin.

Tavoitteena on, että avustusten avulla järjestettävä toiminta täydentää rovaniemeläistä kulttuuritarjontaa ja kehittää mm. lastenkulttuuria, erityisryhmille tarjottavaa kulttuuria sekä vaalii paikallista kulttuuriperintöä ja kulttuuriympäristöä.

 

kuuranvalkeat-110pieni800.jpg

Kuuranvalkeat ry:lle myönnetty kulttuuriavustus on mahdollistanut välinehankintoja, jotka tukevat mm. avoimien harjoitusten järjestämistä ja workshop-toimintaa. Kulttuuriavustuksen avulla on voitu hankkia harjoitusvälineitä, tuliturvallisuuskalustoa ja äänentoistolaitteisto, jotka mahdollistavat yhdessä tekemisen niin sisällä kuin ulkona.

 

Liikuntapalveluiden avustuksilla tuetaan yhdistysten ja seurojen toimintaa

Kaupungin liikuntapalveluissa on haettavissa kolmenlaisia avustuksia. Liikuntatoiminta-avustukset myönnetään yhdistyksille edellisen vuoden toiminnan perusteella. Tilavuokriin voi hakea harrastusvuorotukea ja oman kylän tai kaupunginosan liikuntapaikan ylläpitämiseen kunnossapitotukea.

Liikuntatoiminta-avustuksilla kehitetään järjestöjen säännöllistä toimintaa


Liikuntatoiminta-avustusta voivat hakea Rovaniemelle rekisteröityneet urheilu- ja liikuntayhdistykset. Myös muut paikalliset yhdistykset, jotka järjestävät säännöllisesti liikuntatoimintaa, voivat hakea liikuntatoiminta-avustusta. Tarkemmat hakukriteerit ja ohjeet löytyvät avustuksen palvelukuvauksesta.

Tukea tilavuokriin ja säännöllisiä harjoitusvuoroja kaupungin liikuntapaikoille


Lisäksi yhdistykset voivat hakea harjoitusvuorotukea käyttämänsä harjoitustilan vuokraan. Tuki on haettavissa vuosittain toukokuun puoliväliin mennessä ja sen myöntämisestä päättää liikuntapalveluiden esimies.

Liikuntapalvelut jakavat hakemusten perusteella yhdistyksille ja harrastusryhmille myös vakiovuoroja sisäliikuntatiloihin ja jääkentille. Harjoitusvuorojen haku on toukokuun puoliväliin mennessä.

Liikuntapaikkojen kunnossapitoavustuksilla tukea talkootoimintaan


Liikuntapaikkojen pienimuotoisilla kunnossapitoavustuksilla tuetaan kuntalaisten omaehtoista toimintaa, aktiivisuutta ja talkootoimintaa niillä liikuntapaikoilla, jotka eivät ole kaupungin kunnossapidon piirissä. Tällaisia kohteita ovat mm. hiihtoladut ja luistelukentät.

Kunnossapitoavustuksissa on jatkuva haku ja niiden myöntämisestä päättää liikuntapalveluiden esimies.


luistelukenttä800.jpg

Nuorisotyön avustuksilla edistetään nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä harrastusmahdollisuuksia

Nuorisopalveluissa on haussa toiminta-avustuksia ja kohdeavustuksia. Toiminta-avustukset on tarkoitettu nuorisoyhdistyksille ja kohdeavustukset nuorten omille toimintaryhmille. Kohdeavustusta voivat hakea myös asukasyhdistykset nuorisotoiminnan järjestämiseen. Kohdeavustus on tarkoitettu jonkin yksittäisen tapahtuman toteuttamista varten. Toiminta-avustusta voi hakea helmikuun aikana.

Kohdeavustuksien haku on auki ympäri vuoden. Avustusten tarkoituksena on tukea nuorten omaehtoista harrastustoimintaa ja nuorisotoiminnan järjestämistä rovaniemeläisille nuorille. Avustuksia myönnettäessä pääpaino on nuorten itsensä suunnittelemissa ja toteuttamissa hankkeissa. Avustusta voi saada maksimissaan 1000 euroa per hanke.

Lisäksi nuoret ja nuorisoryhmät voivat hakea nuorisovaltuuston myöntämää harrastetukea. Tukea myönnetään yksittäisille nuorille 50 euroa ja ryhmille maksimissaan 100 euroa. 

 

Turbolan800.jpg

Pelaamisesta ja pelimaailmasta kiinnostuneiden nuorten toimintaryhmä Turbojonnet haki ja sai nuorisotoiminnan kohdeavustusta,  jonka ansiosta saatiin järjestettyä ilmainen lani tapahtuma nuorille. Tapahtumassa pidettiin useita turnauksia palkintojen kera.