Tämä valtuustokausi on ollut henkilökohtaisessa elämässäni erityinen, koska kuntavaalien jälkeen perhettäni on siunattu kahdella ihanalla pienellä tytöllä. Olen ollut alkuvuoden 2020 vanhempainvapaalla ja hoitanut kaikista tärkeintä “luottamustehtävääni” — äidin tehtävää.

Nuorimmainen lapsistani on nyt seitsemän kuukautta vanha, ja minun on aika palata hoitamaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävää.

Kun avasin maanantaina työhuoneeni oven, tuntui, että olin valmis palaamaan töiden pariin.

Vanhempainvapaani aikana maailmassa jyllännyt koronapandemia lukeutuu asioihin, joita en olisi koskaan osannut ennalta odottaa. Tiukat yhteiskunnan rajoitustoimet koskettivat Rovaniemen kaupungin toimia juuriaan myöten. Näitä vaikutuksia näemme ja niitä taklaamme vielä tulevien vuosien ajan. 

Suurin huoleni tällä hetkellä on kaupunkimme asukkaiden hyvinvointi: mitä kuuluu koulunsa aloittaville lapsille, ja mitä kotona aikaansa viettäneille vanhuksille? 

Rovaniemen hallinto ja kaupunkiorganisaatio kyllä toipuu, siitä en kanna huolta. Vielä tänäkin päivänä turvaväleistä ja hygieniasta huolehtiminen on parasta lähimmäisenrakkautta – muistaisimmehan kaikki tämän?

Kaupunginhallituksen tehtävälista syyskaudelle on täynnä merkittäviä ja kriittisiä asioita. Keskitämme voimamme talouden tasapainon hakemiseen ja kaupungin omistajapolitiikkaan. Näissä riittää tekemistä. 

Yhteistyö kaupunginhallituksen ja uuden kaupunginjohtajamme Ulla-Kirsikka Vainion välillä on alkanut erittäin hyvin – on kerrassaan ihanaa nähdä, kuinka ammattimaisin ottein Ulla-Kirsikka on tehtäväänsä tarttunut.

Omaan työhöni on aiemmin liittynyt paljon liikkumista ympäri kaupunki, ihmisten tapaamista, puheiden pitämistä, kokousten johtamista, yhteenvetojen laatimista ja asioiden selvittämistä. Uskon, että tämäkin syksy tulee olemaan täynnä vauhtia, mutta varaudun myös ennalta nopeisiin muutoksiin, etätöihin ja kaikkeen, mitä korona voi vielä mukanaan tuoda.

Olen iloinen, että voin tänäkin syksynä palvella kaikkia rovaniemeläisiä. Teen työni parhaan kykyni mukaan. Työhuoneen ovi oli tänään mukava avata, niin kuin aina ennenkin. 

Liisa Ansala
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja