Harrastuksiin suoraan kotiovelta

"Minulle Rovaniemen yksi parhaista asioista on mahdollisuus päästä luontoon helposti. Keskustasta voi polkea viidessä minuutissa lähimmälle vaaralle ja etsiä sieltä mukavan reitin omien taitotasojen mukaan."
- Antti Autti, ammattilaislumilautailija
Harrasta monipuolisesti Rovaniemellä
65aktiivista urheiluseuraa
790kilometriä hiihtolatuja
96laavua retkeilijälle

Tervetuloa etätöihin arktiseen pääkaupunkiin

Etätyö tuottaa parhaimmillaan uudenlaista ja kirkkaampaa ajattelua. Uusissa maisemissa työ rytmittyy luontaisesti tuoreella tavalla ja tavanomaisesta poikkeava sijainti synnyttää odottamattomia impulsseja. Henkilökohtainen hyvinvointi, vapaus, uudet tuttavuudet ja pohjoisen taika tekevät tehtävänsä Rovaniemellä.
Lue lisää ja voita etätyöjakso Rovaniemellä!

Kaupunginjohtajan tervehdys Jukola-vieraille

Vihdoin voimme iloiten toivottaa maailman suurimman suunnistustapahtuman tervetulleeksi Rovaniemelle. Toivotan kaikille Napapiiri-Jukolaan osallistuville sykähdyttävää loppukesän elämysviikonloppua ja ikimuistoisia, turvallisia yhdessäolon hetkiä arktisessa pääkaupungissamme.


Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio
Lue kaupunginjohtajan tervehdys kokonaisuudessaan

Paikallisten vinkit Rovaniemelle

Rovaniemi on kiehtova sekoitus pikkukaupungin ystävällisyyttä, rentoa tunnelmaa ja turvallista ympäristöä. Kemijoen ja ounasjoen yhtymäkohtaan on kasvanut arktinen pääkaupunki, jonka asukkaat elävät modernien palvelujen äärellä. Kaupungin kaduilla voi nykypäivänä aistia kansainvälisyyttä, joka yhdistyy luontevasti paikalliseen elämäntyyliin.
Lue paikallisten vinkit Rovaniemelle

Visit Rovaniemi

Tervetuloa Joulupukin viralliseen kotikaupunkiin! Klikkaa tästä Rovaniemen matkailusivuille tutkimaan ravintoloita, elämyksiä, majoituksia, käyntikohteita ja kiinnostavia tapahtumia. Rovaniemen Matkailuneuvonta palvelee Napapiiri-Jukolan ajan keskustassa osoitteessa Koskikatu 12 ma-la klo 9–16 ja kisa-alueella Rovaniemi-teltassa kisapäivien ajan.
Lue lisää visitrovaniemi.fi

Nauti Lapin raikkaasta vedestä!

Rovaniemellä luonto tarjoaa meille maailman puhtainta juomaa.

Hanavetemme on maaperän läpi suodattunutta, täysin käsittelemätöntä arktista pohjavettä. 

Lue lisää osoitteessa neve.fi
Pikalinkit palveluihin
 • Isä, äiti ja lapsi nurmella kävelemässä auringon paisteessa.
  Asuminen ja ympäristö

  Rovaniemi asuinalueena muodostuu keskustasta sekä lukuisista kylistä sen ympärillä. Rovaniemi on kasvava, 60 000 asukkaan kaupunki.

 • Lippalakkipäinen nainen maalaa taideteosta.
  Koulutus ja varhaiskasvatus

  Rovaniemellä on kattava koulutus- ja varhaiskasvatus tarjonta. Monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja yhteistyö eri toimijoiden välillä takaavat laaja-alaisen opinpolun kuntalaisilleen.

 • elokuuta 02, 2014 Rovaniemi kesä 2014-13 (1).jpg
  Vapaa-aika

  Rovaniemen kaupunki tarjoaa monipuolisia vapaa-ajan palveluita kaikkina vuodenaikoina. Laadukkaat kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut tukevat kaikenikäisten kuntalaisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

 • Käsipari hioo tummaa puulautaa.
  Yritys- ja työllisyyspalvelut

  Pohjoinen kaupunkikeskus, Rovaniemi, on kasvava arktisen osaamisen ja osaajien toimintaympäristö, arktinen ekosysteemi, joka toimii innovatiivisena ja kansainvälisenä liiketoimintaympäristönä tuhansille yrityksille ja innostavana oppimisympäristönä t