Tätä liikkumisen ja luonnon juhlaa vietetään nyt keskikesän sijaan elokuisissa tunnelmissa. Kilpailuiden päänäyttämö, arktinen luontomme hehkuu eri tavalla, illat pimenevät näilläkin leveyksillä ja syksyn merkkejä on jo aistittavissa.

Liikunnan ja urheilun merkitys hyvinvointia luovana voimavarana on korostunut kuluneen, hyvin poikkeuksellisen puolentoista vuoden aikana. Täällä Rovaniemellä olemme siinä onnellisessa asemassa, että voimme siirtyä hetkessä kaupungin ytimestä luonnon rauhaan. Luonto alkaa monen kotiovelta, ja vaikkapa Ounasvaaran retkeily- ja pyöräilyreiteillä, kaupungin yli 200 kilometriä kattavilla hiihtoladuilla tai kanoottiretkellä Kemijoella on vaivatonta pitää turvavälit.

Yhtä sujuvasti voi vastaavasti hypätä metsistä ja vaaroilta kaupungin keskelle. Rovaniemen ravintolatarjonta on huippuluokkaa, ja useampi ravintolamme on kerännyt valtakunnallisesti tunnustusta. Myös kulttuurikentän kirjo on laaja – tänä vuonna esimerkiksi Rovaniemen taidemuseon ja Lapin kamariorkesterin koti, kulttuuritalo Korundi viettää 10-vuotisjuhlaa.

Napapiiri-Jukola on yhteisen ponnistuksen ja osaamisen saavutus. Kiitos korvaamattomasta panoksesta kuuluu niin kilpailuorganisaatiolle, kumppaneille ja tukijoille kuin kaikille sadoille vapaaehtoisille talkoolaisille, jotka tapahtumaa ovat järjestäneet. 
Toivotan Jukolan Venloille ja Jusseille iloa ja onnistumisia kilpailuihin. Meille kaikille Napapiiri-Jukolaan tavalla tai toisella osallistuville toivotan sykähdyttävää loppukesän elämysviikonloppua ja ikimuistoisia, turvallisia yhdessäolon hetkiä arktisessa pääkaupungissamme.

Tervetuloa kokemaan Rovaniemen pohjoista taikaa!

Ulla-Kirsikka Vainio
Rovaniemen kaupunginjohtaja

PS. Jos visiittisi on tällä kertaa lyhyt mutta kaupunkimme jää kutkuttamaan mieleesi, voit osallistua kilpailuun, jonka voittajan kutsumme etätöihin Rovaniemelle. Rovaniemi.fi/jukola