Ota yhteyttä

Kaupungin asiakaspalvelut Osviitta

Rovaniemen kaupungin asiakaspalvelut Osviitasta saat ohjausta ja neuvontaa kaupungin palveluista sekä voit maksaa kaupungin laskuja ja maksuja.

Rovaniemen kaupungin asiakaspalvelut Osviitta sijaitsee Rinteenkulman kauppakeskuksessa kiinteistön 2. kerroksessa. Osviitassa voit asioida liittyen useimpiin kaupungin tarjoamiin palveluihin liittyen tai ostaa esimerkiksi tapahtuma- ja teatterilippuja. Voit maksaa Rovaniemen kaupungin laskuja sekä tehdä oikaisuvaatimuksen pysäköintivirhemaksusta. Osviitasta saat myös rakentamiseen liittyviä todistuksia ja otteita sekä voit ostaa erilaisia pysäköintilupia.

Osviittaan voit ottaa yhteyttä puhelimitse 016 322 6800, sähköpostitse info.osviitta@rovaniemi.fi tai vierailemalla paikan päällä.  

 

Rovaniemen kaupunginkirjaamon asiakirjojen vastaanotto toteutetaan Osviitan asiakaspalvelun kautta. Asiakirjoja voit toimitaa arkipäivisin maanantaista perjantaihin vähintään kello 9 - 15 välisenä aikana. Pyydä osoittamaan paperiset tarjous-, hakemus- ym. määräaikaan sidotut asiakirjat kaupunginkirjaamoon. Asiakirjojen tulee olla toimitettuna Osviitan asiakaspalvelun niin, että ne ovat perillä viimeistään määräajan viimeisenä päivänä viimeistään kello 15.00.

Hyvinvointi- ja palvelupiste Olkkari tarjoaa kaikenikäisille rovaniemeläisille ohjausta ja neuvontaa Rovaniemen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista, kulttuuritoiminnasta, työnhakuvalmennuksesta, liikuntapalveluista sekä paikallisten järjestöjen toiminnasta. Rovaniemen Olkkari toimii samassa tilassa asiakaspalvelu Osviitan kanssa Rinteenkulman kauppakeskuksessa.

Olkkarin toimintamallia ollaan parhaillaan kehittämässä ja poikkeusolojen jälkeen pyrimme käynnistämään toiminnan uuden mallin mukaisesti.

 

Alaruokasen talo.jpg

Rovaniemen kaupungin keskustassa Kemijoen rantatörmällä (Valtakatu 8) sijaitseva Alaruokasen talo on tyypillinen peräpohjalainen talonpoikaisrakennus. 1860-luvulla pystytetty talo on entisöity käyttökuntoon niin, että se soveltuu erilaisten kokous- ja juhlatilaisuuksien pitopaikaksi. Rakennukseen mahtuu 60 henkilöä. Talo on käytettävissä joka päivä klo 8.00 - 23.55.

Varaukset tehdään Osviitta asiakaspalvelun kautta. Avaimet noudetaan asiakaspalvelusta sen aukioloaikoina. Avaimen noudon yhteydessä myös suoritetaan tilan vuokrausmaksu. 

Vuokra 350,00 €/päivä (sis alv 24%). Huom! Hintaan lisätään toistaiseksi 30,00€ (sis. alv 24%) lisämaksu tehostetun siivouksen toteuttamisesta tilaisuuden jälkeen.

Tiloista löytyy ja vuokraan kuuluu:

- kahvi- ja ruoka-astiaston käyttö (60 hlö)
- tarjoiluastiastoa rajoitetusti
- pöytäliinoja ei ole talon puolesta
- piano pirtissä

 

Kaupunginjohtajan päätöksen § 79 "Alaruokasentalon käyttäminen 1.9.2020" mukaisesti Alaruokasen talon käyttöä koskevat seuraavat periaatteet 1.9.2020 lukien:

- Alaruokasentaloa voi 1.9.2020 lukien vuokrata normaalisti yksityistilaisuuksia varten, 
- asiakaspaikkamäärä on 60 ja jokaisella tulee olla istumapaikka,
- tilaisuuden järjestäjän on huolehdittava, että Alaruokasentalon käytössä noudatetaan ravintolatoimintaan annettua aluehallintoviraston määräystä sekä THL.n ohjetta 14.5.2020 koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä,

  • tilaisuuteen ei saa tulla oireisena,
  • riskiryhmiin kuuluvien tulee välttää lähikontakteja,
  • lähikontakteja tulee muutoinkin välttää; turvaväli 1-2 m,
  • hyvä käsi- ja yskimishygienia, 
  • mahdollisen tartunnan jäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä tulisi mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä, 
  • tila on auki enintään klo 23.55 saakka,
  • asiakas vastaa tilojen loppusiivouksesta ja kaupunki vastaa tilojen tehostetusta siivouksesta THL:n ohjeita noudattaen jokaisen tiloissa järjestetyn tilaisuuden jälkeen ja että
  • asiakashintaan lisätään tehostetusta siivouksesta 30 euroa (sis. alv)