Ota yhteyttä

Kaupungin asiakaspalvelut Osviitta

Rovaniemen kaupungin asiakaspalvelut Osviitasta saat ohjausta ja neuvontaa kaupungin palveluista sekä voit maksaa kaupungin laskuja ja maksuja.

Rovaniemen kaupungin asiakaspalvelut Osviitta sijaitsee Rinteenkulman kauppakeskuksessa kiinteistön 2. kerroksessa. Osviitassa voit asioida liittyen useimpiin kaupungin tarjoamiin palveluihin liittyen tai ostaa esimerkiksi tapahtuma- ja teatterilippuja. Voit maksaa Rovaniemen kaupungin laskuja sekä tehdä oikaisuvaatimuksen pysäköintivirhemaksusta. Osviitasta saat myös rakentamiseen liittyviä todistuksia ja otteita sekä voit ostaa erilaisia pysäköintilupia.

Osviittaan voit ottaa yhteyttä puhelimitse 016 322 6800, sähköpostitse info.osviitta@rovaniemi.fi tai vierailemalla paikan päällä.  

 

Rovaniemen kaupunginkirjaamon asiakirjojen vastaanotto toteutetaan Osviitan asiakaspalvelun kautta. Asiakirjoja voit toimitaa arkipäivisin maanantaista perjantaihin vähintään kello 9 - 15 välisenä aikana. Pyydä osoittamaan paperiset tarjous-, hakemus- ym. määräaikaan sidotut asiakirjat kaupunginkirjaamoon. Asiakirjojen tulee olla toimitettuna Osviitan asiakaspalvelun niin, että ne ovat perillä viimeistään määräajan viimeisenä päivänä viimeistään kello 15.00.

Hyvinvointi- ja palvelupiste Olkkari tarjoaa kaikenikäisille rovaniemeläisille ohjausta ja neuvontaa Rovaniemen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista, kulttuuritoiminnasta, työnhakuvalmennuksesta, liikuntapalveluista sekä paikallisten järjestöjen toiminnasta. Rovaniemen Olkkari toimii samassa tilassa asiakaspalvelu Osviitan kanssa Rinteenkulman kauppakeskuksessa.

Olkkarin toimintamallia ollaan parhaillaan kehittämässä ja poikkeusolojen jälkeen pyrimme käynnistämään toiminnan uuden mallin mukaisesti.

 

Alaruokasen talo.jpg

Rovaniemen kaupungin keskustassa Kemijoen rantatörmällä (Valtakatu 8) sijaitseva Alaruokasen talo on tyypillinen peräpohjalainen talonpoikaisrakennus. 1860-luvulla pystytetty talo on entisöity käyttökuntoon niin, että se soveltuu erilaisten kokous- ja juhlatilaisuuksien pitopaikaksi. Rakennukseen mahtuu 60 henkilöä. Talo on käytettävissä joka päivä klo 8.00 - 23.55.

Varaukset tehdään Osviitta asiakaspalvelun kautta. Avaimet noudetaan asiakaspalvelusta sen aukioloaikoina. Avaimen noudon yhteydessä myös suoritetaan tilan vuokrausmaksu. 

Vuokra 350,00 €/päivä (sis alv 24%). Huom! Hintaan lisätään toistaiseksi 30,00€ (sis. alv 24%) lisämaksu tehostetun siivouksen toteuttamisesta tilaisuuden jälkeen.

Tiloista löytyy ja vuokraan kuuluu:

- kahvi- ja ruoka-astiaston käyttö (60 hlö)
- tarjoiluastiastoa rajoitetusti
- pöytäliinoja ei ole talon puolesta
- piano pirtissä

 

Rovaniemen kaupunginjohtajan päätöksen § 15 "Koronavirustilanteeseen liittyvät suositukset 7.4.2021" mukaisesti Alaruokasentalolla yksityistilaisuuksiin voi osallistua maksimissaan 20 henkilöä.

 

Kaupunginjohtajan päätöksen § 99 "Alaruoksentalon käyttäminen 12.10.2020" mukaisesti Alaruokasen talon käyttöä koskevat seuraavat yleiset periaatteet koronaviruksen aiheuttamana poikkeusaikana:

 •  Alaruokasentaloa voi vuokrata normaalisti yksityistilaisuuksia varten, 
 •  jokaisella osallistujalla tulee olla istumapaikka,
 • tilaisuuden järjestäjän on huolehdittava, että Alaruokasentalon käytössä noudatetaan tartuntatautilain pykälän 58 a ja sen nojalla 30.9.2020 annetun asetuksen mukaisia velvollisuuksia sekä noudatetaan aluehallintoviraston antamia määräyksiä sekä THL.n ja OKM:n 21.9.2020 ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä,
  • tilaisuuteen ei saa tulla oireisena,
  • riskiryhmiin kuuluvien tulee välttää lähikontakteja,
  • lähikontakteja tulee muutoinkin välttää; turvaväli 1-2 m,
  • hyvä käsi- ja yskimishygienia,
  • mahdollisen tartunnan jäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä tulisi mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä,
  • tila on auki enintään klo 23.00 saakka,
  • asiakas vastaa tilojen loppusiivouksesta ja kaupunki vastaa tilojen tehostetusta siivouksesta THL:n ohjeita noudattaen jokaisen tiloissa järjestetyn tilaisuuden jälkeen,
 • asiakashintaan lisätään tehostetusta siivouksesta 30 euroa (sis. alv) ja että,
 • aluehallintoviranomaisen määräyksen pohjalta laadittu ohje asetetaan kävijöiden nähtäville.