Pyydä apua -nappi

pyyda-apua-final-250pikselia.png

Pyydä apua!

Pyydä apua on lapsiperheille ja nuorille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Nappia painamalla avautuu yhteydenotto lomake, jolla voit kysyä neuvoa tai pyytää apua omaan tai läheisesi tilanteeseen liittyen. Yhteydenottoihin vastaavat Rovaniemen perhekeskuksen työntekijät lasten, nuorten ja perheiden palveluista. Vastaamme mahdollisimman pian, viimeistään 1-2 arkipäivän aikana.
Avaa Pyydä apua! -lomake tästä
Tapahtumia lapsiperheille
Apua ja neuvontaa lapsiperheille ja nuorille

Perheinfo palvelee puhelimessa ja chatissa

Perheinfo palvelee Rovaniemellä asuvia sekä paikkakunnalle muuttavia lapsia, nuoria ja perheitä. Täältä saat tietoa, ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi harrastuksista, kerhoista, vertaisryhmistä, lastenhoitopalveluista sekä parisuhdetta vahvistavista palveluista. Jos sinulla on jokin lapsiin, nuoriin tai vanhemmuuteen liittyvä kysymys tai huolenaihe ja et tiedä mistä aloittaa, aloita tästä palvelusta.

Palvelut lapsiperheille

Lapsiperheille suunnatut palvelut löytyvät kootusti tästä valikosta.

Artikkeli

Lapsiystävällinen Rovaniemi kehittyy yhdessä lasten ja nuorten kanssa

Rovaniemen kaupunki on ollut mukana UNICEF:n Lapsiystävällinen kunta -mallissa vuodesta 2013 lähtien. Suunnitelmallinen työ lapsiystävällisyyden parantamiseksi on tuonut kaupungille jo kaksi tunnustusta ja kehittämistyö jatkuu edelleen.

Rovaniemellä kehittämisen painopistealueeksi on valittu lasten ja nuorten osallisuus, jota on kehitetty niin kokeilujen kautta kuin myös päivittäistä toimintaa kehittämällä.
Lue lisää lapsiystävällisestä kunnasta

Rovaniemen alueen tapahtumat löydät tapahtumakalenterista. Myös kirjasto tarjoaa monipuolisia palveluja lapsiperheille. Kirjastossa tuetaan lukuinnon heräämistä ja lukutaidon kehitystä.

Lapsia kannustetaan liikkumaan kaupungin järjestämissä liikuntapalveluissa. Rovaniemellä toimii myös useita urheiluseuroja.


Harrasta Kotona -sivusto on lapsille ja nuorille suunnattu sivusto, josta löytyy ohjeita ja ideoita taiteen kokemiseen, kokeilemiseen ja harrastamiseen kotona ja vapaa-ajalla.

Rovaniemen Taidemuseo on koonnut kokoelmasivuilleen Tee-se-itse ja Piristy! (TsiP!) -tehtäväpankin lapsille.

Haluatko soittaa, chattailla, kirjoittaa tai keskustella jostakin arkeesi liittyvästä aiheesta? Lappilaiset järjestöt ja niiden tarjoama tuki sekä toiminta on koottu Lappilaiset.fi -sivustolle.  Rovaniemellä toimii myös Kansalaistalo, jossa toimivista järjestöistä voit löytää vertaistukea ja keskusteluapua. Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Vanhempainnetistä löydät tietoa lapsiperheen elämästä ja tukea arkeen.

Oletko lopettamassa vanhempainvapaan ja mietit kuinka lapsen hoito järjestetään? Varhaiskasvatuspalveluiden verkkosivuilta löydät tietoa mm. varhaiskasvatuksen vaihtoehdoista ja vashaiskasvatuspaikan hakemisesta. Sivustolla esitellään myös avoimen päiväkodin ja varhaiskasvatuskerhojen palvelut, joita voit hyödyntää vaikka heti.

Pohditkö, olisika mahdollista jäädä kotiin lapsen kanssa vanhempainrahan päättymisen jälkeen? Kelan myöntämistä lastenhoidon tuista löydät tietoa Kelan verkkosivuilta.
Mietitkö, mitä palveluita on sähköisesti tarjolla juuri teidän perheen tarpeisiin? Virtu.fi -sivustolle on koottu sähköisiä palveluita kuntalaisten hyvinvoinnin tueksi. Valitse sivulla kotikuntasi ja selaa, mitkä palvelut olisivat ajankohtaisia juuri teille. Voit rajata hakua nähdäksesi vain lapsia, nuoria ja lapsiperheitä koskevia palveluita.
Haluatko tietoa erilaisista sosiaalipalveluista ja eduista? Jäävätkö laskut maksamatta? Sosiaalipalvelukeskuksesta saat neuvoa ja ohjausta. Mikäli arjen ongelmat mietityttävät, kannattaa yhteyttää ottaa matalalla kynnyksellä. Asioihin on usein helpompaa löytää ratkaisuja ennen kuin tilanteetkärjistyvät.

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, jotka ovat asiakkaana Rovaniemen kaupungin perusturvan palveluissa tai muussa Kaikukorttia jakavassa yksikössä ja yhteisössä. Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuri- ja urheilutapahtumiin sekä kulttuuri- ja liikuntapaikkoihin.

Rovaniemen Kansalaistalolla jaetaan kauppojen lahjoittamia päiväysmerkittyjä tuotteita vapaaehtoisvoimin arkipäivisin. Ruokajakelu on kaikille avointa ja maksutonta.