Tervetuloa arktiseen pääkaupunkiin!
Rovaniemellä yhdistyvät pohjoinen luonto ja urbaani ympäristö, itsevarma paikallisuus ja avoin kansainvälisyys. Täältä löytyy turvallinen koti, jossa pohjoinen elämänrytmi ja suuri luonto näyttäytyvät ainutlaatuisella tavalla. Täällä on tilaa ja mahdollisuuksia onnistua, kasvaa ja kokeilla.  

Kun Rovaniemen valitsee kotikaupungikseen, voi olla varma, että se herättää kutkuttavaa kateutta ja kertoo rohkeudesta. Pohjoisen taian ja leppoisan elämänrytmin voi kokea jo päivässä, mutta moni on lumoutunut loppuelämäksi. Heitä kutsutaan rovaniemeläisiksi. Ehkä sinä olet pian yksi meistä – tervetuloa arktiseen kotikaupunkiin!

Tältä sivulla voit tutustua Rovaniemen mahdollisuuksiin.
Muuttajatarinoita

Hollannin vilinä vaihtui Rovaniemen rauhaan: Kiinnostava työ sai ohjelmistoinsinöörin muuttamaan Lappiin

Lue Samuli Ketosen haastattelu

Olympialaisissakin Suomea edustanut Jussi Taka teki vauhdikkaan paluumuuton Rovaniemelle

"Tämä päätös on ollut täysi kymppi"

Äidin rohkean unelman perässä koko perhe muutti Rovanie-melle: “Suuria uhrauksia, toteutuneita haaveita”

Lue lisää rohkeasta unelmasta

Menetykset antoivat radiojuontaja Ari Hurstille rohkeuden tehdä unelmista totta: “Rovaniemelle muutto on tuntunut kotiinpaluulta”

Ari Hurstin muutajatarina

Mikä saa 25-vuotiaat viittä vaille valmiit lääkärit Emmin ja Elisan muuttamaan Tampereelta pysyvästi Rovaniemelle?

Kaksi erilaista, ihanaa muuttotarinaa

Hektinen tulevaisuus pääkaupunkiseudulla ei ollut Anttia ja Nataliaa varten – Muutto Rovaniemelle lähti unelmakartasta

Hiljattain rovaniemeläistyneet Antti Väisänen ja Natalia Kiuru
Töihin arktiseen pääkaupunkiin

Yhä useampi haluaa töihin Rovaniemelle, koska täällä työnteko on mahdollista yhdistää laadukkaaseen vapaa-aikaan. Työmatkoihin ei kulu turhaa aikaa, vaikka tekisitkin lähitöitä. Rovaniemen kaupunki rekrytoi jatkuvasti uusia osaajia useille eri aloille pitämään huolta arktisesta pääkaupungista, asukkaistamme, vieraistamme, yrityksistämme ja ympäristöstämme.

Rovaniemen avoinna olevat työpaikat Kuntarekrystä

Tervetuloa töihin Rovaniemelle

Etätyökuukausi Rovaniemellä jätti jäljen kolmikon sydämiin

Lähihoitajan työ Rovaniemellä?

Sairaanhoitajana Rovaniemellä

Business Rovaniemi

Me autamme yrityksiä eteenpäin

Business Rovaniemi toimii aktiivisessa vuorovaikutuksessa alueella toimivien yritysten ja toimijoiden kanssa. Haluamme edesauttaa sujuvalla ja yrittäjälähtöisellä palveluasenteellamme yrittämisen edellytyksiä Rovaniemellä. Tavoitteemme on että kaupungissa on hyvä yrittää sekä löytää kehitys- ja innovaatioapua liiketoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Business Rovaniemen verkkopalveluista löydät kaikki kaupunkimme yrityksille tarjottavat monipuoliset palvelut.
Opiskelu
Rovaniemen monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja yhteistyö eri toimijoiden välillä takaavat laaja-alaisen opinpolun. Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto muodostavat yhdessä Lapin korkeakoulukonsernin (LUC), joka on johtava arktisen tutkimuksen ja osaamisen edelläkävijä. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä (REDU) on Lapin suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. REDU ylläpitää myös valtakunnallista liikunnan koulutuskeskusta, Santasport Lapin Urheiluopistoa ja Lapin kesäyliopistoa.
Asuminen
Valikoituipa asuinpaikaksesi eläväinen keskusta tai jokin sitä ympäröivistä kylistä, voit kokea Rovaniemellä aidointa Lappia ja vahvaa yhteishenkeä. Jos pidät luonnossa liikkumisesta tai muuten vain nautit luonnon läheisyydestä, olet tullut oikeaan paikkaan: Rovaniemeltä on mahdollista löytää koti, jossa luonto alkaa ulko-ovelta. 
Kotikulmilla

Näin eletään Vennivaarassa: Urheilullinen perhe liikkuu Avaruuspuistosta pitkospuille

Lue lisää Sarajärvi-Puhakan elämästä Vennivaarassa

Näin eletään ydinkeskustassa: Pöyliöt nauttivat kaupunkielämästään Rovakadulla

Lue lisää Pöyliöiden kaupunkielämästä Rovakadulla

Näin eletään Korkalovaarassa: Koivujen sirkusperhe Manu-koirineen viihtyy Kulleronkadulla

Lue lisää Koivujen asumisesta Korkalovaarassa
Tunnettujen rovaniemeläisten kotikaupunki
Kysymme juttusarjassa tutuilta ja omilla aloillaan menestyneiltä rovaniemeläisiltä tai rovaniemeläislähtöisiltä "Mitä rovaniemeläisyys sinulle merkitsee".

Palkittujen elokuvaohjaajien Rovaniemi

Tutustu menestyneisiin elokuvaohjaajiin

Musiikkimaailman huippujen Rovaniemi

Lue lisää musiikkimaailman huipuista

Popin ja rokin areenoilla menestyneiden Rovaniemi

Mitä rovaniemeläisyys merkitsee poppareille
Palvelut
Moni muualta tuleva hämmästyy, kuinka monipuoliset palvelut Rovaniemi tarjoaa. Jos et tiedä mistä lähteä liikkeelle tai et löydä etsimääsi, voit kysyä neuvoa asiointipiste Osviitasta. Autamme mielellämme. 

Paikallisten vinkit Rovaniemelle

Rovaniemi on kiehtova sekoitus pikkukaupungin ystävällisyyttä, rentoa tunnelmaa ja turvallista ympäristöä. Kemijoen ja ounasjoen yhtymäkohtaan on kasvanut arktinen pääkaupunki, jonka asukkaat elävät modernien palvelujen äärellä. Kaupungin kaduilla voi nykypäivänä aistia kansainvälisyyttä, joka yhdistyy luontevasti paikalliseen elämäntyyliin.
Lue paikallisten vinkit Rovaniemelle