SUOMEN MALLIN HARRASTUSRYHMÄT TARJOAVAT LAPSILLE JA NUORILLE MAKSUTONTA HARRASTUSTOIMINTAA

Harrastamisen Suomen malli

Suomen mallin harrastusryhmät tarjoavat lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä omalla koululla. Toiminnan tavoitteena on tarjota jokaiselle koululaiselle mieluinen, maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Tutustu harrastetarjontaan!

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 19.1.2022

  Harrastamisen Suomen malli laajenee Rovaniemellä: nyt kysytään koululaisten toiveita ja haetaan uusia toimijoita

  Ensi syksynä yhä useammalla koululaisella on mahdollisuus harrastaa koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Suomen malli laajenee Rovaniemellä uusille kouluille syksyllä 2022.

 • 19.1.2022

  Nuorten kesätyöt haettavana helmikuun ajan

  Rovaniemen kaupungin nuorten kesätyöt on suunnattu vuosina 2004-2006 syntyneille koululaisille, opiskelijoille tai opiskelunsa aloittaville nuorille. Kaupunki työllistää nuoren kaupungin omaan yksikköön tai myöntää nuorelle enintään 300 euron arvoisen kesätyösetelin. Rovaniemen kaupungin nuorten kesätyöpaikat ja kesätyöseteli ovat haussa 1.2.-28.2.2022.

 • 18.1.2022

  Harrastetuki haettavana 17.1.-28.2.2022

  Rovaniemen nuorisovaltuusto tukee vuoden 2022 aikana ensisijaisesti 13-17-vuotta täyttävien rovaniemeläisten nuorten harrastetoimintaa ja samanikäisten nuorten toimintaryhmien toimintaa sekä toissijaisesti hakuvuonna 18-20-vuotta täyttävien rovaniemeläisten nuorten harrastetoimintaa.

Tärkeät osoitteet nuorille

Monitoritalo Monde

Monitoritalo Monde on tekemisen ja tapahtumien talo, jonka toisessa kerroksessa on etsivän nuorisotyön sekä nuorisopalveluiden hallinnon toimisto.

Nuorisotiedotuspiste Poppari

Nuorisotiedotuspiste Poppari tarjoaa tietoa ja neuvontaa nuorille ja heidän läheisilleen nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä.

Ohjaamo Rovaniemi

Ohjaamo Rovaniemi antaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta alle 30-vuotiaille nuorille työnhakuun, koulutukseen sekä arjen ja elämän asioihin liittyen.

Osviitta asiointipiste

Rovaniemen kaupungin Osviitta asiointipisteestä saat ohjausta ja neuvontaa kaupungin palveluista sekä voit maksaa kaupungin laskuja ja maksuja.

Perhepalvelukeskus

Korkalonkadulla sijaitseva Perhepalvelukeskus palvelee lapsiperheitä monipuolisesti.

Rovaniemen kaupunginkirjaston pääkirjasto

Rovaniemen kaupunginkirjaston pääkirjasto sijaitsee kaupungin hallintokeskuksessa.

Rovaniemen pienteollisuustalo, Piekkari

Rovaniemen pienteollisuustalo Piekkarissa toimii kunnan terveydenhuollon, ikäihmisten ja vammaissosiaalityön palveluyksiköitä.

Uimahalli Vesihiisi

Rovaniemen uimahalli Vesihiisi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisen vesiliikunnan harrastamiseen.

Kaikki palvelut nuorille
24.01.2022
CV-paja poikkeuksellisesti peruttu tämän viikon keskiviikolta📣 CV-paja on avoinna normaalisti jälleen ensi viikolla eli 2.2., kello 13-15. Paja on avoin kaikille, eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon!😊 Klubitalo Roihulan Ohjaamolla järjestämä CV-paja auttaa kaikessa työnhakuun liittyvässä, joten jos sivulla on haussa vaikkapa kesätyöt, tule ihmeessä käymään CV-pajassa 2.2. klo 13-15 täällä meillä Ohjaamossa!👌 #cvpaja #työnhaku #cv #työhakemus #työpaikka #uusityö #ohjaamorovaniemi #ohjaamot #apuatyönhakuun #nuortenystävät #klubitaloroihula #rovaniemi #rinteenkulmarovaniemi #kesätyö #kesätyö2022
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
21.01.2022
Suretko vanhemman menetystä? 🍃 Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan kokemuksestasi sosiaalityön pro gradu -tutkielmaa varten toteutettavan haastattelun merkeissä, sosiaalityön opiskelijan Crista Juutisen kanssa 💬 🍃 Lue Cristan esittely itsestään ja tutkielman aiheesta: “Olen sosiaalityön maisterivaiheen opiskelija ja teen pro gradu -tutkielmaani Lapin yliopistossa. Tutkielman tavoitteena on tuottaa tietoa nuorten elämän ja arjen rakentumisesta vanhemman menetyksen jälkeen. Tutkielman keskeinen käsite on toimijuus, joka tarkoittaa arjen uudelleen rakentamista ja suhteiden luomista muihin ihmisiin esimerkiksi koulussa, työssä ja vapaa-ajalla. Olenkin kiinnostunut erityisesti siitä, minkälaisia vaikutuksia vanhemman menetyksellä on ollut arjellesi, sosiaalisille suhteillesi sekä osallisuudellesi nuorille tyypillisissä toiminnoissa ja yhteisöissä. Etsin haastateltaviksi 13-17 -vuotiaina vanhemman menetyksen kohdanneita, haastatteluhetkellä täysi-ikäisiä nuoria tai nuoria aikuisia. Lisäksi menetyksestäsi tulisi olla kulunut aikaa vähintään vuosi. Se, millä tavoin tai minkälaisissa olosuhteissa olet vanhempasi menettänyt, ei ole tässä yhteydessä ratkaisevaa. Kokemuksesi tuovat arvokasta tietoa kuolemantavasta tai muista piirteistä riippumatta. Haastattelu voidaan tilanteesta riippuen toteuttaa kasvotusten tai etäyhteydellä. Haastattelu nauhoitetaan luvallasi. Osallistuminen on vapaaehtoista ja voit keskeyttää sen missä vaiheessa tahansa. Haastatteluaineistoa käsitellään anonyymisti ja ehdottoman luottamuksellisesti. Sinua ja kokemuksiasi ei ole mahdollista tunnistaa tutkielman tuloksista. Tutkielman on tarkoitus valmistua toukokuussa 2022, jolloin tiedotan Sinua siitä mielelläni. Mikäli Sinulla herää kysyttävää tai haluat sopia kanssani haastatteluajan, olethan minuun yhteydessä sähköpostitse crista.juutinen@gmail.com. Suuri kiitos avustasi tärkeän aiheen äärellä!” 🍃 Jos siis haluaisit osallistua Cristan haastatteluun, olethan yhteydessä suoraan Cristaan sähköpostitse
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
19.01.2022
Kohta se taas alkaa... Nimittäin kesätyösetelin ja kesätyöpaikan haku Rovaniemen kaupungilta! 🤩 Haku järjestetään 1.-28.2.2022 välisenä aikana ja hakeminen tapahtuu Kuntarekryn kautta osoitteessa www.kuntarekry.fi 💻 Hausta tulossa lisäinfoa helmikuun alussa Ohjaamon somessa! Kesätyöpaikka Rovaniemen kaupungilta? ✨Kesätyöpaikkaa kaupungilta voi hakea 2004, 2005 ja 2006 syntyneet nuoret ✨Hakulomaketta täyttäessäsi voit päättää, mikä kaupungin avoimista kesätyöpaikoista olisi sinulle mieluisin ✨Voit itse valita, haetko kesätöitä kahdeksi vai neljäksi viikoksi ✨Palkkasi määräytyy sen mukaan, työskenteletkö kaksi vai neljä viikkoa ✨Voit osallistua Unelmien kesäduuni -kilpailuun ja suunnitella itsellesi unelmien kesätyön! Kesätyöseteli, mikä se on? ✨Kesätyöseteli auttaa nuoria itsenäisessä kesätyönhaussa ✨Kesätyöseteli on enintään 300 euron arvoinen tuki nuoren työnantajalle ✨Kesätyöseteli maksetaan jälkikäteen työnantajalle ✨Kesätyösetelillä voit työllistyä esim. yritykseen, yhdistykseen, järjestöön tai seurakuntaan ✨Voit työllistää itsesi kesäyrittäjänä! ✏Lisää kesätöistä ja kesätyösetelistä voit lukea Rovaniemen kaupungin sivuilta, linkki biossa! Sivuilta pääset jo nyt katsomaan Rovaniemen kaupungin tarjoamat kesätyöpaikat kohdasta "Kaupungin avoimet kesätyöpaikat". Paikat tulevat siis hakuun 1.2. ✏Lisää tietoa kesätöiden hausta tulossaOhjaamon someen! 👌 Jos sinulla heräsi kysyttävää liittyen kaupungin kesätöiden eir muotoihin tai hakemiseen, laita viestiä: kesatyot@rovaniemi.fi 📧
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
18.01.2022
Huomenna keskiviikkona pelataan nhl 22 turnaus klo 18.00. Ilmoittautumiset ja lisätiedot ohjaajilta kysymällä.
Rovaniemen nuorisopalvelut
18.01.2022
Kerro osaamisestasi näkyvästi video-CV:n avulla! 🤩 Video-CV:n käyttäminen työnhaussa on yleistynyt, mitä hyötyä siitä sitten on? 📌Se on osoitus motivaatiosta haettavaa tehtävää kohtaan 📌Video jää työnantajan mieleen 📌Video tuo persoonallisuutesi paremmin esille 📌Videon tekeminen auttaa harjoittamaan esittelytaitoja sekä kiteyttämään osaamistasi 📌Pystyt esittelemään esimerkiksi kielitaitoasi videolla paremmin kuin tekstillä 📌Videon avulla erotut muista hakijoista ja se voi olla ratkaisevassa osassa työnhakua Avainpelaajaksi –hanke järjestää 26.1.2022 video-CV -työpajan Moninetin kanssa. Työpajassa saat opastusta millainen on hyvä video-CV ja miten helppoa sellaisen tekeminen on. Mitä, missä, milloin ja kenelle? 👉Video-CV -työpaja 👉Etänä, Teams:in kautta 👉Keskiviikkona 26.1.2022, klo 12-16 👉Työttömille maahanmuuttajille & nuorille Kysy lisätietoja sekä ilmoittaudu mukaan👇 Franciska Männikkö-Donászi Franciska.Mannikko-Donaszi@rovala.fi Voit ilmoittautua mukaan vielä tämän viikon ajan!
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
17.01.2022
Kiinnostaisiko sulkapallotreenit tai rentoutumisharjoitus?🏸 Jook- hankkeen Hyvinvointia arkeen -kursseilla on luvassa kokkailua niin lajikokeilujakin, työnhaun ja opintoneuvonnan lomassa! 👏 👉Kenelle? Jook -hankkeen järjestämä Hyvinvointia arkeen -kurssisarja on työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille 👉Ota yhtettä, kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan! Krista Heikkinen Opintoneuvoja puh. 040 538 6075 krista.heikkinen@redu.fi tai Leila Rautio, 040 121 7328, leila.rautio@redu.fi 👉Huom. haku päättyy jo 20.1. joten toimi nopeasti!
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
Näytä lisää