Nuorisopalvelujen kesätoimintaa lapsille ja nuorille

Kesätoimintaa lapsille ja nuorille kesällä 2022

Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut järjestää monipuolista maksutonta toimintaa eri-ikäisille nuorille ja lapsille koulujen kesäloman aikana. Huomioi, että osaan toiminnoista on rajoitettu osallistujamäärä ja ne vaativat ennakkoilmoittautumisen.

Monipuolista kesätoimintaa
SUOMEN MALLIN HARRASTUSRYHMÄT TARJOAVAT LAPSILLE JA NUORILLE MAKSUTONTA HARRASTUSTOIMINTAA

Harrastamisen Suomen malli

Suomen mallin harrastusryhmät tarjoavat lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä omalla koululla. Toiminnan tavoitteena on tarjota jokaiselle koululaiselle mieluinen, maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Tutustu harrastetarjontaan!
Tärkeät osoitteet nuorille

Monitoritalo Monde

Monitoritalo Monde on tekemisen ja tapahtumien talo, jonka toisessa kerroksessa on etsivän nuorisotyön sekä nuorisopalveluiden hallinnon toimisto.

Nuorisotiedotuspiste Poppari

Nuorisotiedotuspiste Poppari tarjoaa tietoa ja neuvontaa nuorille ja heidän läheisilleen nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä.

Ohjaamo Rovaniemi

Ohjaamo Rovaniemi antaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta alle 30-vuotiaille nuorille työnhakuun, koulutukseen sekä arjen ja elämän asioihin liittyen.

Osviitta asiointipiste

Rovaniemen kaupungin Osviitta asiointipisteestä saat ohjausta ja neuvontaa kaupungin palveluista sekä voit maksaa kaupungin laskuja ja maksuja.

Perhepalvelukeskus

Korkalonkadulla sijaitseva Perhepalvelukeskus palvelee lapsiperheitä monipuolisesti.

Rovaniemen kaupunginkirjaston pääkirjasto

Rovaniemen kaupunginkirjaston pääkirjasto sijaitsee kaupungin hallintokeskuksessa.

Rovaniemen pienteollisuustalo, Piekkari

Rovaniemen pienteollisuustalo Piekkarissa toimii kunnan terveydenhuollon, ikäihmisten ja vammaissosiaalityön palveluyksiköitä.

Uimahalli Vesihiisi

Rovaniemen uimahalli Vesihiisi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisen vesiliikunnan harrastamiseen.

Apua ja neuvontaa nuorille

Nuorten ja perheiden helposti tavoitettava ohjaus- ja neuvontapalvelu palvelee puhelimessa ja chatissa

Neuvontapalvelu on tarkoitettu Rovaniemellä asuville sekä paikkakunnalle muuttaville. Palvelun avulla asukas saa tietoa perheen hyvinvointia vahvistavista toiminnoista ja palveluista. Lapsille, nuorille ja perheille on tarjolla mm. harrastuksia, kerhoja, vertaisryhmiä, lastenhoitoa sekä parisuhdetta vahvistavia palveluja.

Tietoa, ohjausta ja neuvontaa lasten, nuorten ja perheiden toiminnasta ja palveluista saa soittamalla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 14–17 numeroon 016 322 6500 tai chattaamalla. Chat-linkki löytyy Rovaniemen kaupungin, evl. seurakunnan ja Mannerheimin lastensuojeluliiton verkkosivuilta.
Kaikki palvelut nuorille
05.07.2022
Onnea koulupaikasta kaikille, jotka ovat hakeneet koulunpenkille! 📘 💡 Jos et vielä tiedä opiskelupaikastasi niin älä hätäile. Valtakunnallisesti kaikki yhteishaun opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään pe 8.7. 💡 Jos olet päässyt opiskelemaan, muistathan ottaa koulupaikan vastaan. Opiskelupaikan vastaanottaminen pitää tehdä 15.7 klo.15.00 mennessä! Uuden aloittaminen on aina jännittävää aikaa ja silloin saattaa unohtua jotain tekemättä. Opiskeluiden helpottamiseksi tehtiin teille muistilista, jotta tärkeimmät asiat muistat ainakin tehdä 😊 ⏰ Tee opintukihakemus Kelalle! Jos aiot työskennellä opintojen ohella, tarkista opintotuen tulorajat. ⏰ Hae yleistä asumistukea, jos asut opiskelupäivinä muualla kuin vanhemman luona. ⏰ Muista maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu OmaKelassa. Sen voi maksaa 2 kertaa vuodessa tai kerralla koko lukuvuodelle. ⏰ Tutustu opintolainaan, Kela voi maksaa osan opintolainastasi, jos suoritat korkeakoulututkinnon määräajassa. ⏰ Hankkia opiskelijakortti ja tarvittaessa opiskeluihin tietokone sekä opiskeluvälineet ⏰ Käydä tutustumassa opiskelijaympäristöön sekä ottaa selvää, mistä kannattaa vuokrata asunto. Jos et ole saanut koulupaikkaa tai haluat kehittää itseäsi muulla tavoin, ota yhteyttä Ohjaamon tai tule käymään. Me autamme sinua opiskeluihin ja työhön liittyvissä asioissa. 😊 #opiskelu #studing #koulutus #koulupaikka #uusiasunto #työpaikka #ohjaamot #osaamorovaniemi #ohjaamorovaniemi #rovaniemi #lappi
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
28.06.2022
Onko ollut tylsä alkukesä vai riittääkö puuhattavaa?🤔 Nyt on nimittäin mahdollista saada uusia kavereita tai ylipäätään tekemistä kesäpäiville! 😍 JOOK järjestää kesätekemistä heinäkuun loppupuolella. He järjestävät liikuntaa Santasportissa, CV-tehdasta Choco Delissä ja muihin tutustumista piknikin merkeissä. Kaikki aikataulut ja tapahtumat näet seuraavasta kuvasta! Tule sinäkin tutustumaan maksuttomiin kesätoimintoihin. 😊 📌Tämän viikon ajan voi ilmoittaudu Leila Rautiolle puh. 040 121 7328 tai laittamalla sähköpostia leila.rautio@redu.fi. 📌Myöhemmin 18.7 alkaen voi ilmoittautua Krista Heikkiselle puh. 040 538 6075 tai laittamalla sähköpostia krista.heikkinen@redu.fi. Näitä tapahtumia ei kannata jättää välistä! JOOK on Lapin koulutuskeskus Redu:n Jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämisen hanke, joka auttaa alle 30-vuotiaita maahanmuuttajataustaisia, vieraskielisiä tai pitkäaikaistyöttömänä olevia nuoria. Kuva: Pexels / Helena Lopes #CV-tehdas #kesätekemistä #kesä #liikunta #tapahtumat jook #ansioluettelo #työnhaku #OsaamoRovaniemi #OhjaamoRovaniemi #rovaniemi #lappi
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
27.06.2022
Kesätyöseteli taskussa, mutta kesätyöpaikka vielä hakusessa? 🤔 Eezy Pikaduuni palkkaa reippaita nuoria kesätöihin Rovaniemen alueelle. Eezy Pikaduunilta löytyy jokaiselle nuorelle oma polku kohti ensimmäisiä työkokemuksia. Pikaduunilla avoinna olevat kesätyöpaikat 👇 📌Lakkapää, 2 kesätyöntekijää myymälätyöhön. Työtehtävinä kuormien purku, hyllyttäminen ja järjestely sekä asiakaspalvelu. Työjakso 1.8 – 10.8.2022, palkkaus 400€/60h. 📌Subwayhin kesätyöntekijä avustaviin ravintolatehtäviin. Työtehtävinä ruokien ja tuotteiden valmistelu sekä esillelaitto ja ravintolan siisteydestä huolehtiminen. Työjakso 1.8 – 10.8.2022, palkkaus 400€/60h. 📌Lapin materiaalikierrätys, 5 kesätyöntekijää. Työtehtävinä työmaapurku, materiaalin keräys- ja lajittelu. Työjakso 18.7 – 29.7.2022 tai 1.8 – 10.8.2022. Palkka 400€/60h. 📌2 kesätyöntekijää avustaviin rakennustehtäviin Sinettään. Työtehtävinä purkutyöt ja avustavat rakennustyöt. Työjakso 4.7 – 15.7.2022 Palkka 400€/60h. Miten näitä paikkoja voi sitten hakea? 👉Voit ottaa yhteyttä suoraan Pikaduunin kesätyökoordinaattoriin: Emmi-Erika Korhonen, puh. 044 018 8990, sposti. emmi-erika.korhonen@eezy.fi 👉Tai lähetä hakemus Pikaduunin verkkosivuilla, sinuun otetaan yhteyttä viikon sisällä hakemuksesi jättämisestä
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
21.06.2022
Intti loppu, mitä teen?! 🤯 Jos et tiedä mitä tekisit intin jälkeen, ota yhteyttä Ohjaamoon! Meiltä saat esimerkiksi ohjausta&neuvontaa liittyen 📞 Työnhakuun 📚 Opintoihin 🏠 Asumiseen 👍 Apua arjen asioiden järjestelyyn! Mietitään yhdessä sulle sopivat jatkosuunnitelmat 💪 #tj0 #ohion #intti #varusmies #OhjaamoRovaniemi #rovaniemi #mitäteen #työ #työnhaku #työnhakuvinkit #koulutus #opinnot #aloitaohjaamosta #ohjaamot #asuminen
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
17.06.2022
Ohjaamolla on nyt parin viikon ajan ollut kaksi kesätyöntekijää, alla hieman heidän ajatuksiaan 🤩 📌Hei! Minä olen Sanni, 16-vuotias tuleva tekstiili- ja muotialan opiskelija. Hain tänne kesätöihin, sillä kaikista kaupungin kesätöistä tämä vaikutti kiinnostavimmalta. En tiennyt Ohjaamosta ja Osaamosta aikaisemmin juurikaan mitään, joten halusin päästä tutustumaan niihin paremmin. En kadu yhtään tänne hakemista, ja mielestäni parasta on ollut aivan upea henkilökunta. 📌Olen 15-vuotias Niko, hain tätä kesätyötä sen vuoksi, koska se vaikutti hauskalta ja muista poikkeavalta. Odotukseni kesätyön suhteen oli, että työtehtävät olisivat monipuolisia. Harrastuksiini kuuluu tietokoneella pelaaminen, kavereiden kanssa oleminen sekä kuntosalilla käynti. Pääsin juuri peruskoulusta ja syksyllä menen opiskelemaan ammattikouluun. Olemme saaneet olla nyt kahden viikon ajan tutustumassa Ohjaamon ja Osaamon tiloihin, työntekijöihin sekä toimintaan. Työtehtävämme ovat olleen monipuolisia ja mukavia. Olemme saaneet olla monella tapaa hyödyksi esimerkiksi järjestelemällä varaston. Muita työtehtäviä meillä on ollut mm. CV-pohjien suomentaminen, erilaisten esitteiden tekeminen ja parin videon toteuttaminen. Kaiken tämän työn lisäksi olemme päässeet myös nauttimaan mahtavien työntekijöiden seurasta ja heidän erittäin hyvästä yhteishengestään. Kesätyö täällä on ollut upea mahdollisuus päästä tutustumaan ja kokeilemaan, millaista työelämä voisi mahdollisesti olla. Kiitos tästä! #kesätyö2022 #ohjaamo #osaamo #rovaniemi #kesä
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
16.06.2022
📣 Kiinnostaisiko sinua työllistyä monipuolisiin siivous- ja puhtausalan työtehtäviin tai kaipaatko vielä kesätöitä? 📣 Nyt on tarjolla kuusi laitoshuoltajan paikkaa Lapin sairaanhoitopiiriin. 😊 Tehtävään ei ole kielitaito- tai koulutusvaatimuksia, vaan asenne ratkaisee! 🙌🏻 Arctic Career Oy etsii rekrypäivän merkeissä työntekijöitä ke 22.06. klo. 13-15! Työtehtäviin sisältyvät 🟡 monipuoliset siivous- ja puhtausalan tehtävät, joilla varmistetaan puhdas ja turvallinen hoito- ja työympäristö 🟡 ravinto-, vuode- ja vaatehuoltotehtäviä Työssä menestyminen edellyttää 🟡 valmiutta vuorotyöhön ja viikonlopputyöhön 🟡 palveluhenkisyyttä 🟡 joustavuutta 🟡 tiimityötaitoja 📎 Laitoshuoltajan toimissa tehtäväkohtainen palkka on tehtävästä riippuen 2009,42 € – 2082,66 €. Työn aloitus on mahdollisimman pian. Jos sinulla ei vielä ole koulutusta, työsopimus ei ole alusta alkaen toistaiseksi voimassa oleva. Pitkän määräaikaisuuden turvin sinut on mahdollista kouluttaa myös oppisopimuksella. Voit ilmoittautua haastatteluun mukaan bion linkistä. #rekry #työpaikka #arcticcareer #uusityö #kesätyö #työnhaku #työhaastattelu #haastattelu #rekrytointi #osaamorovaniemi #ohjaamorovaniemi #kauppakeskusrinteenkulma #rovaniemi #lappi
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
Näytä lisää