SUOMEN MALLIN HARRASTUSRYHMÄT TARJOAVAT LAPSILLE JA NUORILLE MAKSUTONTA HARRASTUSTOIMINTAA

Harrastamisen Suomen malli

Suomen mallin harrastusryhmät tarjoavat lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä omalla koululla. Toiminnan tavoitteena on tarjota jokaiselle koululaiselle mieluinen, maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Tutustu harrastetarjontaan!
Tärkeät osoitteet nuorille

Monitoritalo Monde

Monitoritalo Monde on tekemisen ja tapahtumien talo.

Nuorten tila Poppari

Matalan kynnyksen kauppakeskusnuorisotila 13-29-vuotiaille nuorille.

Ohjaamo Rovaniemi

Ohjaamo Rovaniemi antaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta alle 30-vuotiaille nuorille työnhakuun, koulutukseen sekä arjen ja elämän asioihin liittyen.

Osviitta asiointipiste

Rovaniemen kaupungin Osviitta asiointipisteestä saat ohjausta ja neuvontaa kaupungin palveluista sekä voit maksaa kaupungin laskuja ja maksuja.

Perhepalvelukeskus

Korkalonkadulla sijaitseva Perhepalvelukeskus palvelee lapsiperheitä monipuolisesti.

Rovaniemen kaupunginkirjaston pääkirjasto

Rovaniemen pääkirjasto sijaitsee kaupungin hallintokeskuksessa.

Rovaniemen pienteollisuustalo, Piekkari

Rovaniemen pienteollisuustalo Piekkarissa toimii kunnan terveydenhuollon, ikäihmisten ja vammaissosiaalityön palveluyksiköitä.

Uimahalli Vesihiisi

Rovaniemen uimahalli Vesihiisi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisen vesiliikunnan harrastamiseen.

Apua ja neuvontaa nuorille

Nuorten info palvelee puhelimessa ja chatissa

Neuvontapalvelu on tarkoitettu Rovaniemellä asuville sekä paikkakunnalle muuttaville nuorille. Soittamalla tähän palveluun saat tietoa muun muassa harrastuksista, kerhoista, vertaisryhmistä, nuorten toiminnasta ja palveluista. Aloita tästä palvelusta myös, jos sinulla on jokin huolenaihe etkä tiedä, mihin pitäisi olla yhteydessä.

Pyydä apua -nappi

pyyda-apua-final-250pikselia.png

Pyydä apua!

Pyydä apua on lapsiperheille ja nuorille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Nappia painamalla avautuu yhteydenotto lomake, jolla voit kysyä neuvoa tai pyytää apua omaan tai läheisesi tilanteeseen liittyen. Yhteydenottoihin vastaavat Rovaniemen perhekeskuksen työntekijät lasten, nuorten ja perheiden palveluista. Vastaamme mahdollisimman pian, viimeistään 1-2 arkipäivän aikana.
Avaa Pyydä apua! -lomake tästä
Kaikki palvelut nuorille
22.03.2023
Kuntoutusohjaajat tulossa kylään!🤩 Kaiku Kuntoutusohjauksen tavoitteena on löytää yhdessä oikea-aikainen ja tarpeisiin vastaava kuntoutuspalvelu, joka tukee asiakkaan työ- ja toimintakykyä. Ohjaajat olivat meillä vierailulla jo tämän viikon maanantaina ja he osasivat kertoa kattavasti tarjolla olevista palveluista. Kaiku -kuntoutusohjaajat ovat tavattavissa: ✅17.4.2023 KLO 13.00–15.00 ✅22.5.2023 KLO 13.00–15.00 ✅19.6.2023 KLO 13.00–15.00 KENELLE Työttömille esimerkiksi seuraavissa tilanteissa kun ✨työ- tai toimintakykyä haittaa esim. sairaus ✨Tarvitaan työkykyä ylläpitävää kuntoutusta ✨Töihin on vaikea palata tai saada töitä terveydentilan vuoksi ✨Opinnot eivät etene tai ovat vaarassa keskeytyä Merkkaa päivämäärät jo kalenteriin ja tuu moikkaamaan!🤩
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
20.03.2023
Helouu! Oon Kati ja oon täällä Popparilla työharjoittelussa vielä seuraavat 8 viikkoa. Tykkään muun muassa leipomisesta ja valokuvaamisesta. Jos mieltä askarruttaa mikä tahansa asia, muhun voi aina luottaa💕 Tuuhan moikkaan ja jutteleen, kehitetään yhessä jotaki mukavaa tekemistä! 🙌
Rovaniemen nuorisopalvelut
20.03.2023
🌈POPPARIN VIIKKO 12🌈 ti 14-20 ke 14-20 to 14-20 pe 14-20
Rovaniemen nuorisopalvelut
20.03.2023
🌈POPPARIN VIIKKO 12🌈 ti 14-20 ke 14-20 to 14-20 pe 14-20
Rovaniemen nuorisopalvelut, nuorten tila Poppari
20.03.2023
Tällä viikolla vietetään Rasisminvastaista viikkoa! Rasisminvastaista viikkoa vietetään 20.-26.3.2023 välisenä aikana. Kansalaisuuden, ihonvärin, etnisen taustan, uskonnon tai muiden tekijöiden ei tulisi koskaan vaikuttaa siihen, miten ihminen kohdataan ja millaisia mahdollisuuksia hän saa yhteiskunnassa. Työelämässä ennakkoluulot näkyvät kuitenkin tutkitusti jo siinä, kuka työhaastatteluun valitaan ja ketkä urallaan pääsevät etenemään. 5 faktaa jotka Punainen Risti on koonnut työelämän rasismista 📌Ulkomaalaistaustaiset kohtaavat työuralla etenemiseen liittyvää syrjintää lähes kaksi kertaa useammin kuin koko väestö. 📌Yleisimmät työsyrjinnän muodot ovat työtovereiden tai esihenkilöiden asenteet, syrjintä etenemismahdollisuuksissa ja palkkaukseen liittyvä syrjintä. 📌Nimellä on vaikututusta siihen, kuka pääsee työhaastatteluun ja saa työpaikan. Hakijat, joilla on ulkomaalaiselta kuulostava nimi, kutsutaan haastatteluun harvemmin kuin suomalaisen nimen omaavat henkilöt. 📌Ulkomaalaistaustaisissa työikäisissä naisissa on enemmän korkeakoulutukinnon suorittaneita kuin suomalaistaustaisissa miehissä. Silti vain vähän yli puolet heistä on työelämässä. Ulkomaalaistaustaisilla miehillä työllisyysprosentti on lähellä suomalaistaustaisen väestön työllisyysprosenttia. 📌Töissä tai työnhaussa syrjintää kokeneesta väestöstä vain 7 % on ilmoittanut asiasta eteenpäin. #RasisminVastainenViikko #eirasismille #rovaniemenrasisminvastainenviikko #tunnista #tiedosta #toimi
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
17.03.2023
Ainutlaatuinen tilaisuus tutustua rakennusalaan!🤩 Mestari-kisälli koulutus tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua rakennusalaan ja kartuttaa lisää osaamista rakennusalalta. Arffmanin ja Barona rakennuksen työvoimakoulutuksessa koulutetaan rakennusalalla jo työskennelleitä tai rakennusalasta kiinnostuneita työnhakijoita. Koulutuksen yhteistyökumppaneina toimii rakennusalan työnantajia, jotka hakevat osaavaa työvoimaa. Mestari-kisälli koulutuksen avulla voit siis työllistyä harjoittelujakson jälkeen suoraan alan työnantajalle! Koulutuksen sisältö👇 Koulutus kestää yhteensä 35 päivää ja se koostuu 15 teoriapäivästä sekä 20 päivän mittaisesta harjoittelujaksosta. Teoriapäivien sisällöt koostuvat muun muassa seuraavista kokonaisuuksista: ✅työelämätaidot ja vuorovaikutustaidot ✅korjausrakentamisen, teollisuusrakentamisen sekä ✅uudisrakentamisen perusteita ✅työturvallisuus rakennusalalla ✅työturvallisuuskortti ✅muita tarvittavia sisältöjä Teoriapäiviä seuraa harjoittelujakso, joka suoritetaan rakennusalalla toimivalla työnantajalla. Työharjoittelun työpaikkaohjaajaksi nimetään työnantajan edustaja, "Mestari". Työpaikkaohjaaja ohjaa harjoittelijaa, "Kisälliä", normaalien rakennusalan työkäytäntöjen mukaan ja harjoittelun päätteeksi voidaan solmia työsuhde. 🤝 KIINNOSTUITKO? Ota yhteyttä ja kerromme lisää palvelusta! Lisätietoja antaa Anssi Aaltonen, +358444938214, anssi.aaltonen@edu.arffman.fi Koulutuksen viimeinen hakupäivä on 22.3., joten toimi pikaisesti. #työvoimakoulutus #kuntakokeilu #koulutus #Rovaniemi
Tietoa | Neuvontaa | Nuorille
Näytä lisää