Helsinkiläisen Eero Aakalan pop & jazz -pianonsoiton harrastaminen alkoi nuorena Oulunkylän Pop & Jazz-konservatoriossa. Vuonna 2010 alkoivat ammattiopinnot samoilla käytävillä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijana. Opintoihin kuului pop & jazz -pianopedagogiikan lisäksi esimerkiksi yhtyepedagogiikkaa sekä hienoja soittohetkiä big bandissa ja omassa sävellyskonsertissa. Vuonna 2015 Aakala valmistui talosta musiikkipedagogiksi. Siihen mennessä takana olivat myös keikkailuntäyteinen vuosi Kaartin soittokunnan varusmiessoittajana sekä aloitus toisessa opinahjossa.


Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen aineryhmästä Aakala valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2018. Nämä opinnot laajensivat Aakalan kosketusta eri-ikäisiin ja tasoisiin oppijoihin ja monipuolistivat hänen pedagogita otettaan myös suuremmista ryhmistä. 

Opiskeluvuosiensa aikana Eeroa ovat pianonsoitossa opettaneet muun muassa pianistit László Süle, Ari-Pekka Korhonen, Mikael Jakobsson, Matti Paatelma, Jussi Fredriksson ja Janne Mertanen. 

Paitsi yksityisenä pianonsoitonopettajana ja sijaisena pääkaupunkiseudun musiikkikouluissa,
Aakala on toiminut myös musiikinopettajana perusopetuksen puolella kaikilla luokka-asteilla sekä lukiossa. Monipuolista rytmimusiikillista otetta ovat vaatineet myös projektit teatterimuusikkona, niin koko perheen kesäteatterin kuin peräti vankilateatterinkin maailmassa. 

Rovaniemellä Eero iloitsee siitä, että luminen talvi on taattu. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat pyöräily, avantouinti, lukeminen ja erilaisiin soittimiin tutustuminen.

Eero Aakala

Aakala Eero
pop & jazz pianonsoiton lehtori
phone0401522045