Sari Heikkilä aloitti tanssin Rovaniemellä Rovalassa 8-vuotiaana, jonka jälkeen siirtyi tanssimaan balettia Lapin Balettiopistoon Virpi Wirlander- Asplundin ohjaukseen 9-vuotiaana. Sari oli ensimmäinen oppilas Lapin Balettiopiston aloittaessa toimintansa vuonna 1981. Siirtyi opettajaharjoittelijaksi ja opiskeli tanssinopettajaksi.

Sari valmistui tanssinopettajaksi Oulun Konservatoriosta 1995 klassisen baletinlinjalta lastentanssiin erikoistuen. Opinnäytetyönä Lastentanssia kehitysvammaisille koululaisille. Sari on suorittanut 1985–1986 Oulun Yliopiston Kajaanin täydennyskoulutusyksikön ja Teatterikorkeakoulun yhteistyönä järjestämä Lasten tanssiohjaajakurssin. Vuonna 1988–1989 Sari opiskeli Lasten taidekasvatusta Sosiaalialan linjalla Rovala -opistossa.

Sari on osallistunut useille kursseille eri tanssilajeissa mm. baletti, jazz, nykytanssi, miimi, flamneco, kuubalainen tanssi, barokki ja historiallinen tanssi. Opettajina mm. Virpi Wirlander- Asplund, Marita Ståhlberg, Ilkka Lampi, Mirja-Liisa Herhi, Carol Warner, Rebekka Feinstein, Lotta Kuusisto, Sinikka Gribenberg, Osku Nätti ja Anneli Uronen. Hän on osallistunut erilaisiin Lapin Yliopiston ja Sibelius -Akatemian täydennyskoulutuksiin. Soveltavan tanssin taiteen perusopetuksen hanke koulutukseen.

Sari on opiskeluaikana toiminut lastentanssi ja baletinopettajana Jatulin tanssikoulussa Haukiputaalla. Lisäksi työkokemusta on kertynyt tanssinopettajana Tunturilan nuoret Kemijärvi, Rovaniemen kaupungin muutamissa päiväkodeissa, peruskoulun alaluokilla ja Lapin Balettiopisto/Tanssiopiston tanssinopettajana.

Sari Heikkilä on tanssinut useissa Rovaniemen kaupunginteatterin ja Lapin Tanssiopiston tanssiproduktioissa mm. Lumikuningattaren nimiosa. Lumikuningatar 1986 ja 1987, Punapukuisen tytön rooli, Leipäressu sohvan alla 1989, tanssiosuuksia Peliklaanin piruetit 1990, 1991 tanssiosuuksia yhteistyömusikaalissa Joulupukki 1994, Sininen hetki 1995, Pukinpunainen 1996. Tanssiosuuksia operetissa Lepakko, Rovaniemen kaupunginteatteri 1990. Tanssiosuuksia Lapin kamariorkesterin, Rovaniemen Amk:n, Lapin Yliopiston taiteiden tiedekunnan ja Lapin Tanssiopiston yhteisproduktiossa Barokin pidot 1997 ja 1999. Tanssiosuuksia Barentsin alueen, Rovaniemen teatterin ja Lapin Balettiopiston yhteistyöproduktiossa Ruma ankanpoikanen 1999–2000. Soolo-osa Ofelia varjoteatterissa, Oulun kaupunginteatteri 1995. Lapin Tanssiopiston ja valokuuvaja Kaisa Sirénin yhteistyö Dancing My Nature seitsemän vuodenaikaa tanssi ja valokuvaus yhdistettynä, jossa Sari on koreografina. Sari on ollut Rovaniemellä erilaisissa hankkeissa mukana mm. Hanke Koulut Ihan Tanssissa tanssin opettamista peruskoulun alakouluikäisille. Tanssi integroitiin äidinkielen oppimisen tueksi tanssin menetelmin.

Sari on toiminut päätoimisena tanssinopettajana Lapin Tanssiopistolla vuodesta 1995, vastuualueena varhaisiän tanssikasvatus, taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän oppilaat. Lisäksi vuodesta 2004 tanssin opetus Rovaniemen kaupungin päiväkodeissa ja peruskouluissa.. Tanssin opettajan työ jatkuu Lapin musiikki ja -tanssiopistossa 1.1.2022 alkaen.

Vapaa aikana Sari hakee voimaa ulkoilusta, maastopyöräilystä, yin-joogasta ja kehonhuoltotunneilta.

Sari Heikkilä