Maria Kluen aloitti pianonsoiton opinnot Kankaanpään musiikkiopistossa Siiri Raikin oppilaana, kunnes tie vei Kaustisen musiikkilukioon, missä hän päätti alkaa pianistiksi. Maria valmistui Pirkanmaan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2006 opettajanaan Lauri Väinmaa sekä Collin Hansen (Lied). Solistiset erikoistumisopinnot hän suoritti Firenzen musiikkiakatemialla opettajanaan Pier Narciso Masi ja maisterin tutkinnon Veronan konservatoriossa, erikoistuen kamarimusiikkiin opettajinaan Adriano Ambrosini ja Stefano Gentilini. Maria on syventänyt opintojaan vuosien varrella mm. Ilmo Rannan (Lied), German Danileikon, Katariina Liimataisen, Franco Scalan, Leonid Margariuksen, Anna Kravchenkon, Boris Petrushanskyn, sekä Konstantin Boginon mestarikursseilla.

Jos ihmettelet miksi Maria viittilöi käsillään tai tervehtii ventovieraita, syy on se, että hän asui ja työskenteli pianonsoiton opettajana 11 vuotta Italian Veronassa ja Mantovassa. Sinä aikana hän konsertoi opettamisen ohessa aktiivisesti sekä solistina, että kamarimuusikkona, erityisesti pianisti Leonardo Zunican kanssa Ebony piano duossa. Maria perusti vuonna 2011 kansainvälisen musiikkitapahtuman Suomitaly, joka järjestetään kesäaikaan Suomessa tai Italiassa. Maria toimii pianonsoiton opettajana ja säestäjänä Lapin musiikkiopistossa syksystä 2017 alkaen.

Jos näet Marian joskus muualla, kuin musiikkiopistolla, on se todennäköisimmin luistelukentällä tai rakkaan balettiharrastuksen parissa.
Maria Kluen

Kluen Maria
pianonsoiton lehtori
phone0401522085
Vastuualueet: