Tuomas Marttila aloitti rumpujensoiton 11-vuotiaana Petri Nelimarkan johdolla. Kangasalan lukiossa opiskellessaan Tuomas pääsi Pirkanmaan musiikkiopistoon lyömäsoitinopintoihin Ari Isotalon oppilaaksi. Varusmiessoittajana suoritetun asepalveluksen jälkeen hän aloitti muusikon ammattiopinnot Tampereen konservatoriossa vuonna 2011 lyömäsoitinopettajinaan Harri Lehtinen, Risto Skrikberg ja Janne Tuomi. Konservatoriosta opintie johti sujuvasti musiikkipedagogiopintoihin Tampereen ammattikorkeakouluun, mistä Tuomas valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2018. Opettajina ammattikorkeakoulussa hänellä olivat mm. Harri Lehtinen, Lassi Erkkilä, Jyri Kurri, Timothy Ferchen ja Janne Tuomi. 

Kova innostus orkesterimusisointia kohtaan vei Tuomaksen maisteriopintoihin Ruotsiin Göteborgin yliopiston teatteri- ja musiikkiakatemiaan (Högskolan för scen och musik). Göteborgin kansainvälisessä opiskelijaympäristössä hän pääsi soittamaan useissa sinfonia- ja puhallinorkesteriprojekteissa sekä vaski- ja kamarimusiikkiyhtyeissä. Lyömäsoitinopettajina Göteborgissa Tuomaksella olivat Roger Carlsson, Hans Hernqvist ja Daniel Berg. Lisäksi Tuomas on osallistunut useille mestari- ja kesäkursseille Pohjois- ja Baltianmaissa.

Tuomas on toiminut keikkamuusikkona mm. Tampere Filharmoniassa, Vaasan Kaupunginorkesterissa, Joensuun Kaupunginorkesterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja Laivaston soittokunnassa. Hän on myös progressiivista rockia soittavan Utopianistin lyömäsoittaja sekä viihdemusiikkia soittavan Poutatorven jäsen. Lyömäsoitinpedagogina Tuomas on toiminut Tampereen ev. lut.seurakunnilla, Alajärven musiikkiopiston Jalasjärven toimipisteessä sekä sijaisena Pirkanmaan musiikkiopistossa. Tuomas harrastaa musiikin kuuntelua, kalastusta ja pyöräilyä.

Tuomas Marttila

Marttila Tuomas
lyömäsoitintenopettaja (virkavapaalla 13.11.2022 saakka)