Esko Parikka valmistui klarinetinsoiton opettajaksi Turun konservatoriosta v. 1987 opettajanaan Reijo Koskinen. Hän suoritti jatkotutkinnon v.1993. Lisäksi hän opiskeli Tukholmassa Kjell-Inge Stevenssonin johdolla sekä useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Reino Simola, Osmo Vänskä ja Karl Leister. Myöhemmin hän täydensi opintojaan Sibelius-Akatemian täydennyskoulutuskursseilla, mm. vuoden kestävällä Muusikko ja pedagogi 2000 -kurssilla.

Esko Parikka on toiminut klarinetinsoiton opettajana Turun konservatoriossa ja useissa Turun seudun musiikkiopistoissa. Lisäksi hän on opettanut klarinetinsoittoa ja sen didaktiikkaa Oulun konservatoriossa ja Oulun seudun ammattikorkeakoulussa sekä vuosien ajan eri musiikkileireillä.

Esko Parikka on toiminut Seinäjoen orkesterin klarinetin äänenjohtajana sekä esiintynyt Turun kaupunginorkesterin, Seinäjoen orkesterin sekä Lapin sotilassoittokunnan solistina. Hänellä on ollut omia konsertteja ja hän soittaa myös erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa ja orkestereissa. Nykyisin hän työskentelee Lapin musiikkiopiston klarinetinsoiton opettajana. Hänen oppilaansa ovat edustaneet Lapin musiikkiopistoa mm. Nuori Soittaa -tapahtumassa useita kertoja, Radion sinfoniaorkesterin Nuorten solistien konsertissa ja heitä on palkittu puhallinkilpailuissa. Useat hänen oppilaistaan ovat jatkaneet opintojaan musiikin ammattiopintoihin.

Pro Musica -säätiö myönsi v. 2016 Esko Parikalle apurahan tunnustuksena tehdystä pedagogisesta ja taiteellisesta työstä.
Esko Parikka

Parikka Esko
klarinetinsoiton lehtori