Anna Rainio on Turunmaalta lähtöisin oleva viulisti. Hän on opiskellut viulunsoittoa Turun konservatoriossa sekä Metropolia AMK:ssa, mistä hän on valmistunut musiikkipedagogiksi jouluna 2009. Opintojensa aikana Anna paneutui pedagogiikkaan intohimoisesti ja työ viulunsoitonopettajana oli hänellä kirkkaana tavoitteena. Hän on tehnyt paljon sijaisuuksia silloin erityisesti Itä-Helsingin ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopistoissa. Metropolian opintojen aikana Anna otti kuitenkin sivuaineekseen barokkiviulun ja vanhan musiikin maailma vei hänet mukanaan. Barokkiviulunsoittoa ja vanhaa musiikkia Anna on opiskellut Sibelius-Akatemiassa sekä Kölnin musiikkikorkeakoulussa. Sibelius-Akatemiasta hän valmistui musiikin maisteriksi kesällä 2014.

Valmistumisensa jälkeen Anna on toiminut aktiivisena freelancer-muusikkona Suomessa ja Euroopassa. Hän on soittanut pitkään mm. Suomalaisen barokkiorkesterin sekä Helsingin barokkiorkesterin riveissä erilaisissa orkesteri- ja kamarimusiikkikokoonpanoissa. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös erityisesti norjalaisen Orkester Nordin kanssa. Anna piti ensikonserttinsa  Sibelius-Akatemian Nuoret taiteilijat -sarjassa tammikuussa 2017 Musiikkitalon Organo-salissa. Hän on toiminut myös Barokin labyrinteissä -festivaalin taiteellisena johtajana vuodesta 2018 lähtien. 

Aktiivisen muusikon työn rinnalla ajatus pedagogin työstä ja siihen paneutumisesta on ollut koko ajan myös mielessä. Yksityisopetuksen ja eri musiikkiopistoissa tehtyjen sijaisuuksien lisäksi hän on toiminut yhtenä ohjaajana Collegium ry:n järjestämässä Seniorien barokkipaja -hankkeessa Helsingissä. Ajatus ja toive työnkuvan vaihdosta vahvistui entisestään ja sai Annan hakeutumaan Lappiin kevättalveksi 2020 hoitamaan viulunsoiton lehtorin viransijaisuutta. Sijaisuus jatkui lukuvuoden alkaessa elokuussa 2020 ja ensi syksynä Anna aloittaa Lapin musiikkiopistossa vakinaisena viranhaltijana. Anna on viihtynyt Lapin musiikkiopistossa erittäin hyvin. Talossa on hieno tekemisen meininki, ihania oppilaita sekä mahtavia taitavia avuliaita kollegoita! 

Lapin upea luonto sekä erityisesti runsasluminen pitkä talvi tarjoavat edelleen suurta eksotiikkaa Turun saaristossa kasvaneelle Annalle. Anna rakastaa maastohiihtoa ja vapaa-ajalla hänet löytää useimmiten ladulta.

Anna Rainio

Rainio Anna
viulunsoiton lehtori (Rovaniemi, Sodankylä)
phone0401954988
Vastuualueet: