Maiju Roine on kotoisin Suomussalmelta, missä aloitti pianonsoiton opinnot Kainuun musiikkiopistossa Liisa Vähäsarja-Juntusen oppilaana. Hän on valmistunut musiikkipedagogiksi v. 2007 Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta (nykyinen Tampereen ammattikorkeakoulu) pääaineenaan pianonsoitto. Tämän lisäksi hän on suorittanut erinomaisin arvosanoin pianonsoiton A-kurssin osana ammatillisia erikoistumisopintoja vuosina 2008-2010, opettajanaan Kristiina Kask-Valve. Vuonna 2020 Maiju suoritti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (Musiikkipedagogi YAMK) Oulun ammattikorkeakoulussa Taiteen tekijä ja kehittäjä -koulutusohjelmassa. 


Maiju on opiskellut laajasti myös vapaata säestystä ja tehnyt AMK-opinnäytetyönsä vapaan säestyksen pedagogiikasta. YAMK-opinnäytetyössään hän paneutui säveltämisen pedagogiikkaan. Hän on opiskeluvuosina myös täydentänyt opintojaan mm. Liisa Pohjolan, Matti Raekallion, Bernhard Fograscherin ja Heinrich Martinin mestarikursseilla. Lied-pianismia hän on opiskellut Ilmo Rannan ja Collin Hansenin ohjauksessa.


Maiju Roine on opettanut pianonsoittoa ja vapaata säestystä Porissa Palmgren-konservatoriossa, Tampereen musiikkiakatemiassa sekä muun muassa Valkeakosken musiikkiopistossa. Hän on toiminut Lapin musiikkiopiston pianonsoiton ja vapaan säestyksen opettajana sekä säestäjänä vuodesta 2015. 


Maiju on Lapin pianoseura ry:n perustajajäsen. Hän kokee tärkeäksi työskentelyn pohjoissuomalaisten lasten ja nuorten parissa. Vapaa-ajallaan Maiju harrastaa muun muassa luonnossa liikkumista ja lukemista sekä pianokappaleiden säveltämistä lapsille. Hän on julkaissut kaksi sävellyskokoelmaa: Kahdeksan vuodenaikaa ja muita pianokappaleita sekä Fantasiakappaleita lapsille, ja hän säveltää jatkuvasti uutta ohjelmistoa nuorille soittajille. 

Maiju Roine

Roine Maiju
pianonsoiton lehtori
phone0504656772