Maiju Roine on kotoisin Suomussalmelta, missä hän aloitti pianonsoiton opinnot Kainuun musiikkiopistossa Liisa Vähäsarja-Juntusen oppilaana. Hän on valmistunut musiikkipedagogiksi v. 2007 Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta (nykyinen Tampereen ammattikorkeakoulu) pääaineenaan pianonsoitto. Tämän lisäksi hän on suorittanut erinomaisin arvosanoin pianonsoiton A-kurssin osana ammatillisia erikoistumisopintoja vuosina 2008-2010, opettajanaan Kristiina Kask-Valve. Vuonna 2020 Maiju suoritti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (Musiikkipedagogi YAMK) Oulun ammattikorkeakoulussa Taiteen tekijä ja kehittäjä -koulutusohjelmassa. 

Maiju on opiskellut laajasti myös vapaata säestystä ja tehnyt AMK-opinnäytetyönsä vapaan säestyksen pedagogiikasta. YAMK-opinnäytetyössään hän paneutui säveltämisen pedagogiikkaan. Hän on opiskeluvuosina myös täydentänyt opintojaan erilaisilla mestarikursseilla. Lied-pianismia hän on opiskellut Ilmo Rannan ja Collin Hansenin ohjauksessa.

Maiju Roine on opettanut pianonsoittoa ja vapaata säestystä Porissa Palmgren-konservatoriossa, Tampereen musiikkiakatemiassa sekä muun muassa Valkeakosken musiikkiopistossa. Hän on toiminut Lapin musiikkiopiston pianonsoiton ja vapaan säestyksen opettajana sekä säestäjänä vuodesta 2015. 

Maiju on Lapin pianoseura ry:n perustajajäsen. Hän kokee tärkeäksi työskentelyn pohjoissuomalaisten lasten ja nuorten parissa. Vapaa-ajallaan Maiju harrastaa muun muassa luonnossa liikkumista ja lukemista sekä pianokappaleiden säveltämistä lapsille. Hän on julkaissut neljä sävellyskokoelmaa, ja hän säveltää jatkuvasti uutta ohjelmistoa nuorille soittajille. 
Maiju Roine

Roine Maiju
pianonsoiton lehtori
phone0401522134