Katri Säkö-Arias aloitti pianonsoiton 6-vuotiaana Oulun konservatoriossa ja opiskeli myöhemmin mm. Lapin musiikkiopistossa Juha Puurulan ja Sam Krausen johdolla. Hän suoritti diplomitutkintonsa ja valmistui musiikin maisteriksi Pietarin konservatoriosta professori Tatjana Zagorovskajan luokalta. Tärkeitä opettajia ovat lisäksi olleet professorit Juri Maevski ja Igor Lebedev.

Katri Säkö-Arias on esiintynyt Turun kaupunginorkesterin nuorena solistina sekä konsertoinut kamarimuusikkona ja soolokonsertein useissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa. Hän on työskennellyt laajasti säestäjänä ja oopperakorrepetiittorina. Erityisen kiinnostunut venäläisestä ja iberoamerikkalaisesta laulu- ja pianomusiikista. Toiminut pianonsoiton opettajana ja säestäjänä musiikkiopisto Arkipelagissa Paraisilla ja vuodesta 2007 Lapin musiikkiopistossa.

Katri on Suomen Mensan jäsen ja ratkookin vapaa-aikanaan ongelmatehtäviä sekä keräilee tietokirjallisuutta, jota ei kuitenkaan ehdi koskaan lukea.
Katri Säkö-Arias

Säkö-Arias Katri
pianonsoiton lehtori
Vastuualueet: