Oulun Konservatorion kasvatti Heikki Takkula lähti vuonna 1998 opiskelemaan sellonsoittoa Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen Heikki suuntasi ulkomaille ja vuodet 2000-2005 Takkula opiskeli sellonsoittoa Jerusalemissa Rubin akatemiassa opettajanaan prof. Zvi Plesser ja Shmuel Magen. Vuonna 2006 hän palasi Sibelius-Akatemiaan prof. Martti Rousin oppilaaksi ja suoritti sellonsoiton diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin vuonna 2010. Takkula suoritti myöhemmin jatko-opinnot Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa ja teki debyyttinsä orkesterin solistina Odensen kaupunginorkesterin kanssa vuonna 2012. 

Opettajan uransa Takkula aloitti 2008 Hyvinkään musiikkiopistossa. Vuonna 2011 työt jatkuivat Tanskassa, jossa Heikki opetti Middelfartin ja Koldingin musiikkiopistoissa useita vuosia. Viime vuosina Takkula on opettanut yksityisoppilaita eri puolilla Suomea ja antanut palautetta mm. Sibelius-Akatemian kurssitutkinnoissa ja Joensuun Taituri-tapahtumassa.


Sellistinä Takkula on soittanut solistina mm. Odensen sinfonia orkesterin ja Kemin kaupunginorkesterin kanssa. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Arto Noras, Gary Hoffman, Frans Helmersson, Philippe Müller, Bernard Greenhouse, Matt Haimovitz ja Jan-Erik Gustafsson.

Musiikin ystävät voivat tuntea Takkulan myös televisiosta. Vuonna 2018 Takkula oli juontajan/asiantuntijan roolissa kansainvälisessä Paulon Sellokilpailussa Yle Areenassa ja Yle Teemalla. Vuonna 2012 Takkula soitti selloa Azerbaijanissa pidetyissä Eurovision laulukilpailussa, säestämällä Suomen edustajaa Pernillaa.

Takkula Heikki
sellonsoiton lehtori
phone0451304955