Vesa Teittinen aloitti kitaransoiton opintonsa Oulun musiikkiopistossa Arto Jakolan johdolla. Hän suoritti ammattiopintonsa Keski-Suomen konservatoriossa Štěpán Rakin (1976-80), Alexandr Wittlichin (1980-82) ja Vladimir Vectomovin (1982-87) oppilaana valmistuen kitaransoiton opettajaksi v. 1986. Samanaikaisesti hän suoritti musiikki- ja kasvatustieteen opintoja Jyväskylän yliopistossa.

Kitaransoiton diplomitutkinnon hän suoritti Sibelius-Akatemiassa v. 1987 Vladimir Vectomovin johdolla. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Seppo Siirala, Pekka Vesanen, Giuliano Balestra (Italia), Göran Söllscher (Ruotsi), Konrad Ragossnig (Sveitsi/Itävalta), Milan Zelenka (Tsekkoslovakia), Carlo Ambrosio (Italia) ja Lars Trier (Tanska).

Vesa Teittinen sai 3. palkinnon Kutna Hora -kitarakilpailussa Tsekkoslovakiassa v. 1986. Hän on konsertoinut soolokonsertein Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Venäjällä sekä kamariduon jäsenenä useissa Euroopan maissa ja myös Uudessa Seelannissa.

Hän on kuulunut seuraavien musiikkifestivaalien esiintyjäkuntaan: Uuden Seelannin Huiluviikot (Christchurch), Hetan Musiikkipäivät (Enontekiö), Romaanisen Katalonian Musiikkifestivaali (Perpignan), Jutajaiset (Sodankylä ja Rovaniemi) ja Hailuodon Musiikkipäivät.

Vesa Teittisen opettajaura alkoi Muhoksella Oulujoki-Opistossa v. 1975. Hän on toiminut kitaransoiton opettajana Raahen (1976-77) ja Keski-Savon musiikkiopistoissa (1980-84).

Musiikkileireillä hän on opettanut Nilsiässä, Ikaalisissa, Hailuodossa, Rovaniemellä ja Utsjoen peruskouluissa sekä 8 kansalaisopistossa Keski- ja Pohjois-Suomessa. Lapin musiikkiopiston kitaransoiton opettaja hän on ollut vuodesta 1986.

Vapaa-ajallaan Vesa korjailee ja tutkii kitaroita ja virittelee pianoja - koska ”täytyyhän kitaristin harrastaakin jotain.”
Vesa Teittinen

Teittinen Vesa
kitaransoiton lehtori
Vastuualueet: