Linda Tuominen aloitti viulunsoiton 6-vuotiaana Mäntsälässä Kristiina Mäkisen ja Jaana Holopaisen johdolla. Kokemukset Sinfoniaorkesteri Vivossa sekä Järvenpään musiikkiopiston sinfoniaorkesterissa veivät mennessään, ja Linda päätti hakea ammattiopintoihin Metropolia Ammattikorkeakouluun. Hän opiskeli Silja Raitio-Heikinheimon ja Seppo Reinikaisen oppilaana, ja haki oppia myös Göteborgista Ruotsista, jossa hän opiskeli Marja Inkisen johdolla.

Göteborgissa hän jatkoi opintoja maisteriohjelmassa Öyvor Vollen, Vlad Stanculeasan sekä Jewgeni Schukin johdolla. Opintojen ohella ja kesäisin Linda on esiintynyt useissa nuoriso-orkestereissa sekä osallistunut lukuisille mestarikursseille yksin ja kamarimusiikkikokoonpanoissa Suomessa, Ruotsissa ja Ranskassa. Linda pitää erityisesti kamarimusiikista ja erilaisissa orkesterissa soittamisesta sekä barokkimusiikista.

Linda on opettanut viulunsoittoa Grönlannin Nuukissa Géza Szilvayn International Minifiddlers -projektissa ja Kaakkois-Aasian Singaporessa. Vapaa-ajallaan hän harrastaa leivontaa, barokkiviulun soittamista, joogaa ja potkunyrkkeilyä. Rovaniemellä hän haluaa oppia hiihtämään ja laskettelemaan paremmin.
Linda Tuominen

Tuominen Linda
viulunsoiton lehtori
phone0406651425