Olen Ilkka Turta ja soittimeni on kitara. Soittohommat aloitin siinä 10-12 kesäisenä Matti Sillanpään johdolla; tarkempaa ajankohtaa en tullut merkinneeksi ylös, mutta ennen yläastetta ja ala-asteen lopussa tämä tapahtui. Ammattiopintoja kitaransoiton parissa olen suorittanut Turun Taideakatemiassa Timo Korhosen johdolla ja Lemmensinstituutissa, Belgian Leuvenissa, Raphaella Smitsin johdolla. Näistä kouriin jäivät musiikkipedagogin ja musiikin maisterin tutkinnot, jotka suoritin pääaineenani klassinen kitara. Edellä mainittujen opintojeni lisäksi olen osallistunut useille aikamme merkittävien kitaristien kuten Zoran Dukicin, Marcin Dyllan ja Ricardo Gallenin mestarikursseille. Klassisen kitaran varressa konsertoin aktiivisesti ja pyrin päivittämään ohjelmistoani jatkuvasti itseäni - ja toivottavasti yleisöäkin - kiinnostavalla musiikilla. Amerikkalainen levy-yhtiö MSR Classics on julkaissut debyyttialbumini, joka sisältää omien sävellyksieni lisäksi musiikkia myös Leo Brouwerilta ja Toshio Hosokawalta.

Klassisen kitaran lisäksi olen soittanut myös sähköistä kitaraa aktiivisesti erilaisissa yhtyeissä, eikä teatterimuusikkouskaan ole täysin vierasta. Menneistä yhtyeistä mainittakoon Suomen tähän asti ainoa "Proggae"-orkesteri Kaikukasti ja nykyisistä Nelijalka, Äyräs ja Kettu-Kasetti. Teräskieliseen kitaraan tartun useimmiten silloin, kun käännän kannat kohti kulmakuppilaa, jonne olen menossa soittamaan tribuuttini sanataiteilija Juice Leskiselle - tuolloin olen teille vähän aikaa hän ja nimenikin muuntuu mystiseen muotoon: "Mehu Little-Widow".

Opetushommia olen tehnyt jatkuvasti vuodesta 2006 monissa eri muodoissa niin yksityisesti kuin eri instituutioissakin klassisella-, sähköisellä- ja teräskielisellä kitaralla. Tunneilleni ovat tervetulleita kaikki kitaransoitosta ja sen eri muodoista kiinnostuneet oppilaat.

Useimmat motot tai elämänohjeet ovat vähän pliisuja, enkä niistä erityisemmin perusta, mutta jos joku pitäisi valita, niin se olisi Veikko Huovisen: "Maailman menoa on katseltava vähän laajemmasta näkökulmasta." - se on hyvä!
Ilkka Turta

-