Aino Vuorenmaa on rytmimusiikin laulunopettaja, muusikko ja lauluntekijä. Aino on valmistunut musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta 2022, jossa hän opiskeli pääaineena pop & jazz laulu ja sivuaineena pop & jazz piano. Ennen pedagogisia opintoja Aino suoritti muusikon ammattitutkinnon Jyväskylän ammattiopistossa (nyk. Gradia), pääaineena pop & jazz laulu ja sivuaineena klassinen piano. Aino on toiminut yksityisenä laulunopettajana Jyväskylässä ja haalinut kokemusta eri musiikkioppilaitoksissa niin bändiryhmien, kuorojen kuin laulun yksilöopetuksenkin parissa.

Ainon ammattiopinnoissa hänen laulunopettajinaan ovat toimineet Suvi Uura, Jenna Bågeberg, Kaija Kivioja ja Heidi Ilves.

Ammattiopintojen ja opetustöiden lisäksi Aino on toiminut vuosia keikkamuusikkona esiintyen eri kokoonpanoissa. Myös säveltäminen, improvisointi ja yhteistyö muiden musiikintekijöiden kanssa ovat hänelle tärkeitä osa-alueita musiikin äärellä. Aino on julkaissut musiikkia mm. Martta Maa yhtyeensä kanssa, jossa hän toimii sekä säveltäjänä että sanoittajana.

"Minulle uteliaisuus ja innostus ovat musiikista nauttimisen ja laulamisen keskiössä. Aivan jokaisella on arvokas ääni ja oikeus itsensä ilmaisemiseen sen kautta." 
 
Aino Vuorenmaa