Maiju Roine on kotoisin Suomussalmelta, missä aloitti pianonsoiton opinnot Kainuun musiikkiopistossa Liisa Vähäsarja-Juntusen oppilaana. Hän on valmistunut musiikkipedagogiksi v. 2007 Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta (nykyinen Tampereen ammattikorkeakoulu) pääaineenaan pianonsoitto. Tämän lisäksi hän on suorittanut erinomaisin arvosanoin pianonsoiton A-kurssin osana ammatillisia erikoistumisopintoja vuosina 2008-2010, opettajanaan Kristiina Kask-Valve. Maiju on opiskellut laajasti myös vapaata säestystä ja tehnyt opinnäytetyönsä vapaan säestyksen pedagogiikasta. Hän on myös täydentänyt opintojaan mm. Liisa Pohjolan, Matti Raekallion, Bernhard Fograscherin ja Heinrich Martinin mestarikursseilla. Lied-pianismia hän on opiskellut Ilmo Rannan ja Collin Hansenin ohjauksessa.

Maiju Roine on opettanut pianonsoittoa ja vapaata säestystä Porissa Palmgren-konservatoriossa, Tampereen musiikkiakatemiassa sekä muun muassa Valkeakosken musiikkiopistossa. Hän on toiminut Lapin musiikkiopiston pianonsoiton ja vapaan säestyksen opettajana sekä säestäjänä vuodesta 2015.

Maiju on Lapin pianoseura ry:n perustajajäsen. Hän kokee tärkeäksi työskentelyn pohjoissuomalaisten lasten ja nuorten parissa. Vapaa-ajallaan Maiju harrastaa muun muassa luonnossa liikkumista ja lukemista sekä pianokappaleiden säveltämistä lapsille. Hän on julkaissut kaksi sävellyskokoelmaa: Kahdeksan vuodenaikaa ja muita pianokappaleita sekä Fantasiakappaleita lapsille. 
Maiju Roine

Roine Maiju
pianonsoiton lehtori
phone0504656772