Palvelu

Arkeologinen kulttuuriperintö

Palvelun toteuttaa
Rovaniemen kaupunki
Palvelun kieli
Suomi

Alueellisena vastuumuseona Lapin maakuntamuseo vastaa arkeologisen kulttuuriperinnön suojelusta toimialueellaan. Viranomaisille, päättäjille ja suunnittelijoille museo antaa kiinteitä muinaisjäännöksiä koskevia viranomaislausuntoja, jotka ohjaavat osaltaan kaavoitus-, maankäyttö- ja rakennustöitä.

Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Voit kysyä museon arkeologilta neuvoja ja tietoja museon toimialueen esihistoriaan ja historiaan liittyen. Jos löydät tai epäilet löytäneesi muinaisjäännöksen, ota yhteyttä museon arkeologiin. Jos harrastat esimerkiksi metallinetsintää, kannattaa olla yhteydessä museon arkeologiin, joka vastaa mielellään kysymyksiisi ja antaa ohjeita arkeologisen kulttuuriperinnön kanssa toimimisesta.

Tarvittaessa kanssasi sovitaan henkilökohtainen asiakastapaaminen.

Museo antaa arkeologisia lausuntoja mm. kaavoihin, metsänkäyttöön ja rakennushankkeisiin liittyen. Lähetä viralliset lausuntopyynnöt Rovaniemen kirjaamoon: kirjaamo@rovaniemi.fi

Palvelun asiointikanavat

Arktikum

Arktikumissa toimivat Lapin yliopiston Arktinen keskus ja Lapin Maakuntamuseo.

Pohjoisranta 4, 96200 ROVANIEMI,

Aukioloajat

Lisätietoja

Lapin maakuntamuseo

Alueellinen vastuumuseo, jonka toimialueena on entinen Lapin lääni, pois lukien Tornionlaakso ja Kemin seutu sekä saamelaisten kotiseutualue.

Pohjoisranta 4, 96200 ROVANIEMI,

Aukioloajat

Asiantuntijapalvelut (toimisto)
Ma - Pe: 08:00 - 16:00

Kokoelmat (esineet, kuva-arkisto, arkistoaineisto)
Ti - To: 08:00 - 16:00

Lisätietoja
Asiasanat
arkeologia