Palvelu

Esiopetuskuljetus

Palvelun toteuttaa
Rovaniemen kaupunki
Palvelun kieli
Suomi
Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Hae esiopetuskuljetusta Esi- ja perusopetuksen kuljetushakemuksella.

Toimita hakemuksen liitteenä asiantuntijan todistus/lausunto, mikäli hakemuksen perusteena on lapselle liian vaikea tai rasittava matka.

Esiopetuskuljetuksesta lisätietoa antaa varhaiskasvatuksen asiantuntija Anne Mänty, anne.manty(at)rovaniemi.fi, p. 016 322 6039

Esiopetuksessa olevalla lapsella on oikeus maksuttomaan kuljetukseen, jos matka kotoa esiopetukseen on yli kolme kilometriä eikä lapsella ole esiopetuksen lisäksi ennen esiopetuksen alkua ja/tai esiopetuksen jälkeen tarvetta muuhun varhaiskasvatukseen. Kuljetus voidaan myöntää myös silloin, jos esiopetusmatka todetaan vaaralliseksi tai se määritellään lääkärin, sosiaalityöntekijän tai psykologin asiantuntijalausunnon perusteella lapselle liian vaikeaksi tai rasittavaksi.

Lapsella ei ole päivähoidon tarvetta maksuttoman esiopetuksen lisäksi.

Palvelun asiointikanavat

Esi- ja perusopetuksen kuljetushakemus

Hae tällä lomakkeella lapsellesi kuljetusta esiopetukseen tai perusopetukseen.

Lisätietoja
Asiasanat
päiväkodeissa järjestetty esiopetus, koulukuljetus, esiopetus

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 13.4.2021

  Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu Rovaniemellä

  Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun elokuun 2021 alusta toukokuun 2024 loppuun. Kokeilu kohdistuu kaudella 2021-2022 vuonna 2016 syntyneisiin ja kaudella 2022-2023 vuonna 2017 syntyneisiin lapsiin. Kokeiluun tulevat 105 kuntaa on valittu satunnaisotannalla ja Rovaniemi on yksi valituista kunnista.

 • 8.4.2021

  Vaaranlammen päiväkodille esitetään uudisrakennusta, päiväkoti väistötiloihin Koskikadulle elokuussa – tilajaosto käsittelee 14.4.

  Vaaranlammen koulun hankesuunnittelua varten on selvitetty nykyisten koulun yhteydessä olevien päiväkodin sekä hammashoitolan ja neuvolan rakennusten kunto. Tilajaosto käsittelee asiaa ylimääräisessä kokouksessaan 14.4.2021.

 • 18.3.2021

  Lapset rakensivat robotteja, joista osa lensi Marsiin asti

  Maaliskuun 18. päivä vietetään valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää teemalla “Nyt on monilukutaidon aika”. Rovaniemen päiväkodeissa monilukutaitoa harjoitellaan lasten kanssa ympäri vuotta monin eri tavoin oppimisen eri osa-alueilla. Ruokolammen päiväkodin lasten robottiprojekti ja avoimen päiväkodin kuvasuunnistuspäivä ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten monilukutaitoa harjoitellaan varhaiskasvatuksessa.