Palvelu

Kesätyöseteli nuorille

Palvelun toteuttaa
Rovaniemen kaupunki
Palvelun kieli
Suomi
Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Hae kaupungin kesätyöseteliä sähköisesti Kuntarekryn hakulomakkeella.

Kesätyösetelin jälkihaku alkaa 7.4.2021 ja päättyy 21.4.2021

Voit hakea kesätyöseteliä vaikka sinulla ei vielä olisi tiedossa kesätyöpaikkaa.

Lisätietoa Ohjaamon kesätyökoordinaattorilta p. 040 173 4155 tai kesatyot@rovaniemi.fi

Vuonna 2021 kesätyöseteli on suunnattu 2003, 2004 ja 2005 syntyneille koululaisille, opiskelijoille ja opiskelunsa aloittaville nuorille. Työttömyysturvaan oikeutettu nuori ei voi saada kesätyöseteliä. Kesätyöseteli on henkilökohtainen eikä sitä saa kopioida tai luovuttaa toiselle henkilölle. Nuorta kohden voidaan myöntää yksi kesätyötuki, joka on kesätyöpaikka kaupungin yksikössä tai kesätyöseteli.

Työnantajalla pitää olla voimassa oleva y-tunnus. Työnantajan ei tarvitse olla rovaniemeläinen. Työpaikka voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

  • Kesätyösetelityön on toteuduttava 3.5.-30.9.2021 välisenä aikana.
  • Työsopimus on tehtävä kirjallisesti.
  • Työsuhteen tulee kestää vähintään 10 työpäivää ja työtä on tehtävä vähintään 60 tuntia.
  • Nuorelle maksettava palkka määräytyy alan työehtosopimuksen mukaan. Mahdolliset lisät, työmatkatuet, ateria- ja majoituskorvaukset sekä lomakorvaukset maksetaan palkan lisäksi. Mikäli kyseisellä työsopimusalalla on tehty erillinen sopimus peruskoululaisten ja lukiolaisten tutustumisesta työelämään (Tutustu työelämään ja tienaa -sopimus), voidaan noudattaa suosituksen mukaista palkkausta.
  • Nuoren palkkaava työnantaja vastaa itse kaikista työnantajavelvoitteista, kuten palkan sivukuluista ja lakisääteisistä vakuutuksista.
  • Tuki maksetaan palautuneiden dokumenttien perusteella. Tuen maksamista varten työnantajan tulee toimittaa Rovaniemen kaupungille alkuperäinen kesätyöseteli täytettynä, kopio allekirjoitetusta työsopimuksesta ja viralliset palkanmaksutositteet.
  • Kaikki dokumentit täytyy palauttaa palkanmaksun jälkeen tai viimeistään 29.10.2021.
  • Kesätyösetelitukea ei makseta, jos kesätyösetelin ehdot eivät täyty, dokumentit ovat puutteellisia tai dokumentteja ei ole palautettu määräpäivään mennessä.

Kesäyrittäjä toimittaa kaupungille ennen kesäyrittäjyyden aloittamista hakemuksen ja sen liitteenä liiketoimintasuunnitelman. Hän suorittaa yrittäjyysvalmennuksen tai -koulutuksen. Nuori tekee työtä vähintään 60 tuntia ja tienaa yritystoiminnallaan vähintään 100 euroa. Hän palauttaa kaupungille täytetyn kesätyösetelin ja loppuraportin, joka sisältää toimintakertomuksen ja talousraportin viimeistään 29.10.2021.

Palvelun asiointikanavat

Kuntarekry - Rovaniemi

Kuntarekryn kautta voit tarkastella ja hakea Rovaniemen kaupungin avoimia työpaikkoja sekä nuorten kesätyöseteliä.

Lisätietoja

Ohjaamo Rovaniemi

Ohjaamo Rovaniemi antaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta alle 30-vuotiaille nuorille työnhakuun, koulutukseen sekä arjen ja elämän asioihin liittyen.

Koskikatu 25, 96200 ROVANIEMI

Aukioloajat

Ma - Ti: 10:00 - 16:00
Ke - To: 10:00 - 16:00
Pe: 10:00 - 16:00

Lisätietoja
Asiasanat
kesätyö, nuoret (ikäryhmät, ikään liittyvä rooli, väestöryhmään liittyvä rooli)