Palvelu

Koronarokottaminen

Palvelun toteuttaa
Rovaniemen kaupunki
Palvelun kieli
Ruotsi,Englanti,Suomi
Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Ensimmäisiä, toisia, kolmansia, neljänsiä ja viidensiä koronarokotuksia saa Rovaniemen kaupungin koronarokotuspisteeltä. Käyntiosoite: Koskikatu 25, 3. krs Rinteenkulman kauppakeskuksen eteläpääty.

Rokotuksiin tulee varata aika. Katso rokotuksiin oikeutetut ryhmät yltä.

Alle 18-vuotiaista kolmansia annoksia suositellaan 12–17-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluville. Myös muut 12–17-vuotiaat voivat hakea rokotuksen, jos se on tarpeen muusta kuin lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi.

5–11-vuotiaan kaikilta huoltajilta on oltava suostumus lapsen rokotukseen. Suostumuksen voi antaa suullisesti rokotustilanteessa, mutta jos joku lapsen huoltajista ei pääse mukaan rokotukseen, hänen suostumuksensa on esitettävä rokotustilanteessa kirjallisena. Kirjallisessa suostumuksessa on suostumuksen lisäksi oltava rokotettavan lapsen nimi ja henkilötunnus sekä huoltajien allekirjoitukset ja nimenselvennökset. Kirjallinen suostumus otetaan täytettynä mukaan rokotukseen.

Ajan voi varata verkossa osoitteessa rovaniemi.terveytesi.fi. Jos ajanvaraus verkossa ei onnistu, ajan voi varata puhelimitse numerosta 016-322 4913 arkisin klo 9–14.

Rokotusaikoja voi varata seuraavasti:

  • ma-to klo 8.15–15.45
  • pe 8.15–14.45

Ensimmäisen ja toisen rokotteen välin tulee olla vähintään kuusi viikkoa. 18 vuotta täyttäneet voivat hakea 3. rokotteen, kun 2. rokotteesta tai sairastetusta taudista on kulunut 3 kuukautta. 12–17-vuotiaat voivat hakea 3. rokotteen, kun 2. rokotteesta tai sairastetusta taudista on kulunut 6 kk. Voimakkaasti immuunipuutteiset 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat saada 3. rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 2 kk. Neljänteen rokotteeseen oikeutetut voivat hakea 4. rokotteen, kun 3. annoksesta on kulunut 3kk. Viidenteen rokotukseen oikeutetut voivat hakea rokotteen, kun edellisestä rokotteesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Rokotteina käytetään Modernan Spikevaxia tai Biontech-Pfizerin Comirnatya. Täysi-ikäiset voivat saada halutessaan myös Nuvaxovidia puhelinajanvarauksella. Alle 30-vuotiaille miehille ja pojille annetaan vain Comirnatya. 5–11-vuotiaille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Comirnaty-rokotetta.

Yleisiä ohjeita

  • Pukeudu niin, että toinen olkavarsi saadaan helposti näkyville.
  • Saavuthan paikalle vain hieman ennen omaa rokotusaikaasi.
  • Rokotukseen on syytä varata aikaa 30 minuuttia.
  • Ota Kela-kortti valmiiksi esille, kun odotat vuoroasi.

Paikalla on saatavilla kasvomaskeja ja käsidesiä.

Rovaniemen kaupunki rokottaa maksutta asukkaansa ja Rovaniemellä pitkään oleskelevat Covid19 -tautia eli koronavirusta vastaan. Rokotukset suoritetaan valtakunnallisen suosituksen mukaisesti.

Palvelun asiointikanavat

Terveysasemien sähköinen ajanvarauspalvelu

Palvelusta voit varata, siirtää ja perua ajan terveysasemien palveluihin.

Lisätietoja

Rovaniemen kaupungin rokotuspiste koronavirusrokotteelle

Rokotuspiste koronavirusta vastaan annettavaa rokotusta varten.

Koskikatu 25, 96100 ROVANIEMI,
Rinteenkulman kauppakeskus, eteläpääty, 3. krs. Käynti ulkoa hissillä kauppakeskuksen pääoven vasemmalta puolelta tai parkkihallin eri kerroksista.

Aukioloajat

Lisätietoja
Asiasanat
koronavirus, perusterveydenhuolto