Palvelu

Koronarokottaminen

Palvelun toteuttaa
Rovaniemen kaupunki
Palvelun kieli
Suomi,Ruotsi,Englanti

Koronarokotus Covid19 -tautia eli koronavirusta vastaan. Tällä hetkellä ensimmäisiä koronarokotuksia saavat kaikki 5 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Kolmansia rokotteita annetaan tällä hetkellä kaikille 18 vuotta täyttäneille sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Neljänsiä rokoteannoksia annetaan niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Yli 12-vuotiaat saavat ensimmäisiä ja toisia koronarokotteita kaupungintalon rokotuspisteeltä (Hallituskatu 7) ilman ajanvarausta ma-to kello 10–15 ja pe kello 10–14. Kolmansia rokotuksia annetaan 18 vuotta täyttäneille ajanvarauksella. Neljänsiä rokoteannoksia annetaan ajanvarauksella niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

5–11-vuotiaan koronarokotukseen tulee aina varata aika. 5–11-vuotiaan kaikilta huoltajilta on oltava suostumus lapsen rokotukseen. Suostumuksen voi antaa suullisesti rokotustilanteessa, mutta mikäli joku lapsen huoltajista ei pääse mukaan rokotukseen, hänen suostumuksensa on esitettävä rokotustilanteessa kirjallisena. Kirjallisessa suostumuksessa on suostumuksen lisäksi oltava rokotettavan lapsen nimi ja henkilötunnus sekä huoltajien allekirjoitukset ja nimenselvennökset. Kirjallinen suostumus on otettava täytettynä mukaan rokotuspisteelle.

Ajan voi varata verkossa osoitteessa rovaniemi.terveytesi.fi. Huom! Valitse aikaa varatessasi "Vastaanottaja" (esim. "Kuka tahansa"), jotta vapaana olevat rokotusajat tulevat näkyviin. 5–11-vuotiaalle aikaa varatessasi valitse kohtaan “Vastaanottaja” “lasten koronarokotukset”. Jos ajanvaraus verkossa ei onnistu, ajan voi varata puhelimitse numerosta 016-322 4913 arkisin klo 8–14.

Rokotusaikoja voi varata seuraavasti:

  • ma ja to klo 8.15–15.45
  • ti ja ke 8.15–17.20
  • pe 8.15–14.45

Toista rokotetta hakevan on huomioitava, että 1. ja 2. rokotteen väliksi tulee vähintään kuusi viikkoa. 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat voivat hakea kolmannen rokotteen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. 18 vuotta täyttäneet voivat hakea kolmannen rokotteen, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat hakea neljännen rokotteen, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Rokotteina käytetään Modernaa tai Comirnatya. Alle 30-vuotiaille miehille ja pojille annetaan vain Comirnatya. 5–11-vuotiaille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Yleisiä ohjeita

  • Pukeudu niin, että toinen olkavarsi saadaan helposti näkyville.
  • Saavuthan kaupungintalolle vain hieman ennen omaa rokotusaikaasi.
  • Rokotukseen on syytä varata aikaa 30 minuuttia.
  • Ota Kela-kortti valmiiksi esille odottaessasi vuoroasi.
  • Jos saat rokotuksen työterveyden kautta, seuraa työterveyshuoltosi ohjeistusta.

Paikalla on muun muassa saatavilla kasvomaskeja ja käsidesiä.

Rovaniemen kaupunki rokottaa maksutta asukkaansa ja Rovaniemellä pitkään oleskelevat Covid19 -tautia eli koronavirusta vastaan. Rokotukset suoritetaan valtakunnallisen suosituksen mukaisesti.

Palvelun asiointikanavat

Terveysasemien sähköinen ajanvarauspalvelu

Palvelusta voit varata, siirtää ja perua ajan terveysasemien palveluihin.

Lisätietoja

Kaupungintalon rokotuspiste koronavirusrokotteelle

Rokotuspiste koronavirusta vastaan annettavaa rokotusta varten.

Hallituskatu 7, 96100 ROVANIEMI,
Rovaniemen kaupungintalo. Käynti pääsisäänkäynnin kautta.

Aukioloajat

Lisätietoja
Asiasanat
koronavirus, perusterveydenhuolto