Palvelu

Kunnan järjestämä jätteenkeräys Rovaniemi

Palvelun toteuttaa
Napapiirin Residuum Oy
Palvelun kieli
Suomi

Rovaniemen kaupungin alueella on sekä kiinteistön haltijan järjestämää että kunnan järjestämää jätteenkeräystä. Napapiirin Residuum Oy hoitaa kunnan järjestämän jätteenkeräyksen.

Kunnan järjestämän jätteenkeräyksen aluekartat löydät sivuiltamme

Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Jos et tiedä millä alueella kiinteistösi sijaitsee tai kenen kanssa jätehuoltosopimus pitäisi tehdä, soita jätehuollon asiakaspalveluumme niin selvitämme asian. Jätehuollon asiakaspalveluumme voi ilmoittaa jätehuoltosopimukset, jäteastian tyhjennysrytmin muutokset, tyhjennyksen keskeyttämiset sekä lopettamiset ja muut kunnan järjestämään jätteenkeräykseen liittyvät asiat

Rovaniemen kaupungin kunnan järjestämän jätteenkeräyksen alueella sijaitsevat vakituiset ja vapaa-ajan asunnot solmivat jätehuoltosopimuksen Napapiirin Residuum Oy:n kanssa asumisessa syntyneen jätteen osalta. Myös yritykset voivat halutessaan käyttää palveluja erillisen sopimuksen mukaan.

Taksa ja muut hintatiedot löytyvät hintatietoa -sivulta tai niitä voi tiedustella jäteneuvonnan tai asiakaspalvelun puhelinpalvelusta.

Kunnan järjestämän jätteenkeräyksen maksujen suuruus määräytyy voimassa olevan jätemaksutaksan mukaisesti valitsemasi palvelun perusteella.

Taksa ja muut hintatiedot löytyvät hintatietoa -sivulta tai niitä voi tiedustella jäteneuvonnan tai asiakaspalvelun puhelinpalvelusta.

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Jätelaki: https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110646
Jätelaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110646

Palvelun asiointikanavat

Jätehuollon asiakaspalvelun puhelinpalvelu

Napapiirin Residuum Oy:n toimialueen jätehuollon asiakaspalvelun puhelinpalvelu.

Lisätietoja
Asiasanat
jätteet, jätehuolto, jätteenkuljetus, jätemaksut