Palvelu

Kunnan järjestämä jätteenkeräys

Palvelun toteuttaa
Napapiirin Residuum Oy
Palvelun kieli
Suomi

Ranuan kunnan jätehuoltoa hoitaa Napapiirin Residuum Oy (1.11.2007 lähtien). Ranuan kunta liittyi Napapiirin Residuum Oy:n osakkaaksi vuonna 2004 omistusosuudella 4,5 %. Jätehuoltosopimukset tehdään Napapiirin Residuum Oy:n kanssa.

Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Ranuan kunnan alueella sijaitsevat vakituiset ja vapaa-ajan asunnot solmivat jätehuoltosopimuksen Napapiirin Residuum Oy:n kanssa asumisessa syntyneen jätteen osalta. Myös yritykset voivat halutessaan käyttää palveluja erillisen sopimuksen mukaan.

Kunnan järjestämän jätteenkeräyksen maksujen suuruus määräytyy voimassa olevan jätemaksutaksan mukaisesti valitsemasi palvelun perusteella.

Taksa ja muut hintatiedot löytyvät hintatietoa -sivulta tai niitä voi tiedustella jäteneuvonnan tai asiakaspalvelun puhelinpalvelusta.

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Jätelaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110646

Palvelun asiointikanavat

Asiakaspalvelun puhelinpalvelu

Napapiirin Residuum Oy:n toimialueen asiakaspalvelun puhelinpalvelu.

Lisätietoja
Asiasanat
jätteet, jätehuolto, jätteenkuljetus