Palvelu

Kunnassa laadittava kotoutumissuunnitelma

Palvelun toteuttaa
Rovaniemen kaupunki
Palvelun kieli
Suomi

Kotoutumissuunnitelmaan kirjataan toimenpiteet ja palvelut, jotka tukevat mahdollisuuksiasi saada riittävä kielitaito ja muita valmiuksia, joita tarvitset osallistuaksesi yhteiskunnan toimintaan.

Kotoutumissuunnitelmassa määritetään kotoutumisaikasi, joka on yleensä kolme vuotta, mutta erityisin perustein sitä voidaan jatkaa enintään viiteen vuoteen.

Suunnitelmaa tehtäessä sinulla on mahdollisuus saada tulkkausta omalla äidinkielelläsi.

Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Kotoutumissuunnitelman tekemisestä varten sinun täytyy varata aika kotoutumisen edistämisen palveluun.

Ajanvarauksella arvioidaan, tehdäänkö sinulle kotoutumissuunnitelma kunnassa.

Ajanvarauksen voi tehdä jättämällä kirjallisen ajanvaraus- ja yhteydenottopyynnön vastaanottoon tai ottamalla puhelimitse yhteyttä työntekijään.

Kotoutumisen edistämisen palvelussa laadittava kotoutumissuunnitelma on tarkoitettu rovaniemeläisille maahanmuuttajille maahanmuuton alkuvaiheessa.

Kotoutumissuunnitelma voidaan tehdä kunnassa, jos et ole TE-toimistossa työnhakijana. Kun sinulle tehdään alkukartoitus kunnassa samalla arvioidaan, tarvitsetko kotoutumissuunnitelman.

Ensimmäinen kotoutumissuunnitelma on mahdollista tehdä kolmen ensimmäisen vuoden aikana ensimmäisen oleskeluluvan tai oleskelukortin myöntämisestä taikka oleskeluoikeuden rekisteröimisestä.

Ensimmäinen kotoutumissuunnitelma laaditaan enintään yhden vuoden ajaksi.

Alaikäiselle ilman huoltajaa saapuneelle ja oleskeluluvan saaneelle laaditaan aina kotoutumissuunnitelma kunnassa tai TE-toimistossa.

Kotoutumisen edistämisen palvelu

Kotoutumisen edistämisen palvelusta saat ohjausta ja neuvontaa maahanmuuton alkuvaiheessa.

Ainonkatu 1, 96100 ROVANIEMI,
3 kerros

Aukioloajat

Ma - To: 09:00 - 15:30
Pe: 09:00 - 15:00

Lisätietoja
Asiasanat
kotoutumissuunnitelma, kotouttaminen (maahanmuuttajat), kotoutumisen edistäminen (sosiaalipalvelut), kotoutuminen, kotoutumislaki, maahanmuuttajat