Palvelu

Laboratoriopalvelut

Palvelun toteuttaa
Nordlab
Palvelun kieli
Suomi,Englanti

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä.

Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Ota yhteyttä omaan terveysasemaasi hoidontarpeenarviointia varten. Lääkäri tai hoitaja ohjelmoi tarpeelliset kokeet, saat samalla tarvittavat valmistautumisohjeet näytteenantoa varten. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua. Saatuaan lähetteen, asiakas varaa itse ajan näytteenantoa varten puhelimitse tai sähköisesti Nordlabin laboratorio palveluista. Vastaukset näkyvät Omakannassa tai niitä voi tiedustella terveysasemilta soittamalla, ellei toisin ole sovittu.

Näytteenotto vaatii aina lähetteen lääkäriltä tai hoitajalta.

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Lähetteessä määritellään, mitä seikkoja näytteestä tutkitaan. Ennen näytteenantoa on syytä tutustua hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Palvelun asiointikanavat

Laboratorion sähköinen ajanvaraus

Voit varata ajan laboratoriokokeisiin, jos sinulle on tehty sähköinen lähete.

Lisätietoja

Omakanta

Omakanta on kansalaisten verkkopalvelu, jossa voit nähdä reseptit, laboratorio- ja kuvantamistutkimusten tulokset sekä hoitoon liittyvät kirjaukset.

Lisätietoja

Pulkamontien terveysasema

Pulkamontien terveysasemalla on lääkärin ja hoitajan vastaanotto

Pulkamontie 4, 96900 SAARENKYLÄ,

Aukioloajat

Terveysasema
Ma - To: 08:00 - 16:00
Pe: 08:00 - 15:00

Laboratorio
Ma - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 12:00

Lisätietoja

Rinteenkulman terveysasema

Rinteenkulman terveysasema sijaitsee Rinteenkulman ostoskeskuksen tiloissa. Terveysasemalla on lääkärin ja hoitajan vastaanotto

Koskikatu 25, 96200 ROVANIEMI,
Koskikatu 25, 3.krs (eteläpääty) Terveysasemalle pääsee kätevimmin hissillä katutasosta sekä Rinteenkulman parkkihallin eri kerroksista.

Aukioloajat

Terveysasema
Ma - To: 08:00 - 16:00
Pe: 08:00 - 15:00

Laboratorio
Ma - Pe: 07:00 - 15:00

Lisätietoja
Asiasanat
laboratoriotutkimus, näytteenotto, laboratoriot, verinäytteenotto