Palvelu

Nuorisotoiminnan toiminta-avustus

Palvelun toteuttaa
Rovaniemen kaupunki
Palvelun kieli
Suomi

Nuorisotoiminnan avustuksilla toteutetaan nuorisolain tavoitteita. Rovaniemen kaupunki tukee rovaniemeläistä nuorisotoimintaa myöntämällä avustuksia nuorisojärjestöille ja -ryhmille.

  • Toiminta-avustusta myönnetään rovaniemeläisille nuorisoyhdistyksille, jotka ovat aloittaneet toimintansa vähintään edellisenä kalenterivuonna 1.6. mennessä. Avustus on tarkoitettu yhdistysten toimintasuunnitelman mukaisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen.
  • Hakuaika vuosittain helmikuussa.
Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Lue avustusohjesääntö huolellisesti.

Hae avustusta verkkolomakkeella.

Kysy tarvittaessa lisätietoja nuorisotoiminnan avustuksista soittamalla tai lähettämällä sähköpostia vapaa-ajan palvelujen hallintosihteerille tai nuorisopalvelujen esimiehelle.

Avustuksia myönnettäessä otetaan huomioon suunnitellun toiminnan laatu, laajuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä se, miten toimija edistää nuorten yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta.

Myös liikunta- ja kulttuuripalvelut myöntävät avustuksia omien toimialojensa toimintaan. Samalle hakijalle voidaan myöntää vain yhtä avustusmuotoa kalenterivuoden aikana, joko toiminta-avustusta tai kohdeavustusta. Lisäksi ei ole mahdollista hakea avustusta useammalta toimialalta samana vuonna (nuorisopalvelut / kulttuuripalvelut / liikuntapalvelut).

Hakuaika:

  • Toiminta-avustuksen hakuaika on vuosittain helmikuussa. Hakulomake on saatavilla hakuaikana.

Lisätiedot avustuksista löytyvät avustusohjesäännöstä. Hakemukset tulee toimittaa sähköisesti lomakkeella sekä vaaditut liitteet sähköpostilla vapaa-ajan palvelujen hallintosihteerille.

Avustuksen hakija vastaa siitä, että avustushakemus ja raportti toteutuneesta toiminnasta toimitetaan avustusohjesäännön mukaisesti ja määräajan puitteissa. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Palvelun asiointikanavat

Nuorisopalveluiden palautelomake

Verkkolomakkeella voit antaa palautetta Rovaniemen nuorisopalveluiden tiloista ja toiminnasta anonyymisti silloin kun sinulle sopii.

Lisätietoja

Nuorisotoiminnan toiminta-avustus hakulomake

Sähköinen lomake, jolla nuorisoyhdistykset ja nuorisoryhmät hakevat avustuksia nuorisotoiminnan järjestämiseen. Hakuaika vuosittain helmikuussa!

Lisätietoja

Osviitta asiointipiste

Rovaniemen kaupungin Osviitta asiointipisteestä saat ohjausta ja neuvontaa kaupungin palveluista sekä voit maksaa kaupungin laskuja ja maksuja.

Koskikatu 19, 96200 ROVANIEMI,
Käynti Koskikadun ja Rovakadun kulmasta.

Aukioloajat

Ma - To: 09:00 - 16:30
Pe: 09:00 - 15:30

Lisätietoja
Asiasanat
nuorisopalvelut, avustukset, asukasyhdistykset, nuorisotoiminta, julkiset tuet, lasten ja nuorten osallisuus, nuorisojärjestöt