Palvelu

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

Palvelun toteuttaa
Rovaniemen kaupunki
Palvelun kieli
Suomi,Englanti
Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Voit hakeutua oma-aloitteisesti terveydenhoitajan vastaanotolle kun tarvitset apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa tai sairastuessasi.

Opiskelijat kutsutaan ensimmäisenä opiskeluvuotena terveydenhoitajan tarkastukseen ja toisena opiskeluvuotena tarjotaan lääkärintarkastusta.

Opiskeluterveydenhuollon puhelinpalvelu on avoinna arkisin maanantaista torstaihin klo 8-16 ja perjantaisin 8-14.

Avovastaanotto on auki ilman ajanvarausta arkisin maanantaista perjantaihin klo 8-9 Pohjolankadun yksikössä.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut järjestetään kunnassa sijaitsevien lukioiden, toisen asteen oppilaitosten ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille riippumatta heidän asuinkunnastaan ja palvelut ovat käytettävissä myös työharjoittelun aikana.

Terveydenhoitajan terveystarkastukset sekä muut ennaltaehkäisevät palvelut ovat maksuttomia. Sairaanhoidollisista lääkärikäynneistä peritään terveyskeskusmaksu yli 18-vuotiailta. Yli 15-vuotiailta asiakkailta perimme peruuttamattomasta lääkärikäynnistä 51,40 euron suuruisen maksun.

Terveydenhoitajan terveystarkastukset sekä muut ennaltaehkäisevät palvelut ovat maksuttomia, sairaanhoidollisista lääkärikäynneistä peritään terveyskeskusmaksu yli 18-vuotiailta.

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Terveydenhuoltolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/smur/2010/20101326
Tartuntataukilaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2016/20161227
Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110338
Terveydenhuoltolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20101326

Palvelun asiointikanavat

Opiskeluterveydenhuollon keskitetty puhelinpalvelu

Puhelinpalvelusta voit varata tai perua terveydenhoitajan/lääkärin ajan. Sekä saada ohjausta ja neuvontaa.

Lisätietoja

Opiskeluterveydenhuolto rinteenkulma

Rovaniemen opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat suunnattu lukiolaisille, ammattiopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

Koskikatu 25, 96100 ROVANIEMI

Aukioloajat

Ma - Ti: 08:00 - 16:00
Ke - To: 08:00 - 16:00
Pe: 08:00 - 14:00

Lisätietoja
Asiasanat
opiskelijaterveydenhuolto, opiskeluterveydenhuolto

Aiheeseen liittyviä uutisia