Palvelu

Perheiden kotipalvelut

Palvelun toteuttaa
Lapin hyvinvointialue
Palvelun kieli
Suomi

Kotipalvelu on konkreettista apua perheenne arkeen. Kotipalvelun työntekijä voi auttaa esimerkiksi lastenhoidossa, ruuan valmistuksessa, vaatehuollossa, siivouksessa ja muissa kotiaskareissa.

Voit hakea kotipalvelua, jos perheenne aikuisten toimintakyky on alentunut synnytyksen, sairauden, vamman tai muun vastaavan syyn takia, tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen perusteella. Perheellänne on oikeus kotipalveluun, jos lapsen hyvinvoinnin turvaaminen ei ole muuten mahdollista.

Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Tilapäisen lapsiperheiden kotipalvelun hinta on käynnin pituuden perusteella 16,50-49,50 euroa vuorokaudessa.

Lapsiperheiden kotipalvelusta ei peritä maksua, jos palvelu kuuluu lapsiperheiden sosiaalityön, vammaispalvelun tai lastensuojelun asiakkaan palvelutarpeen arvioinnin mukaisiin palveluihin tai asiakasperhe saa toimeentulotukea.

Jatkuvasta ja säännöllisestä kotipalvelusta peritään kuukausimaksu, joka määräytyy palvelupäätöksen palvelutuntien, maksukyvyn ja perheen koon mukaan.

Palvelun asiointikanavat

Pyydä apua! - yhteydenotto perheiden palveluihin (Rovaniemi)

Palvelussa voi ottaa yhteyttä perheiden palveluihin Pyydä apua! -palvelun kautta. Palvelun käyttö ei vaadi tunnistamista.

Lisätietoja

Yhteydenotto lapsiperheiden kotipalveluun (Posio, Ranua, Rovaniemi)

Yhteydenottopyynnön avulla tavoitat lapsiperheiden kotipalvelun ammattilaiset tietoturvallisesti.

Lisätietoja

Kaakkois-Lapin lapsiperheiden palveluvastaava

Ota yhteyttä palveluvastaavaan lapsiperheiden kotipalveluun liittyvissä kysymyksissä. Palveluvastaavan tavoitat puhelimitse arkipäivisin.

Lisätietoja
Asiasanat
kylvetyspalvelut, kodinhoitoapu, perhepalvelut, vaatehuoltopalvelut, siivouspalvelut, saattajapalvelut, sosiaalipalvelut, ateriapalvelut (kotipalvelut)