Palvelu

Ruokamyrkytysepäilystä ilmoittaminen

Palvelun toteuttaa
Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Palvelun kieli
Suomi

Kun epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen, voit ilmoittaa siitä ympäristöterveydenhuoltoon. Tee ilmoitus Rovakaaren ympäristöterveydenhuoltoon, jos olet ostanut epäillyn elintarvikkeen Rovaniemeltä, Ranualta, Pellosta, Kolarista tai Ylitorniolta taikka olet syönyt elintarvikehuoneistossa tällä alueella.

Jos olet elintarvikealan toimija, ilmoita käsittelemäsi elintarvikkeen aiheuttamasta ruokamyrkytyksestä tai sinulle tulleesta ruokamyrkytysepäilystä välittömästi ympäristöterveydenhuoltoon.

Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Ruokamyrkytysoireet alkavat yleensä 1-12 tunnin kuluttua ruokailusta. Jos epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen, mieti mitä ja missä olet syönyt. Ota näyte ruuasta, jos se on mahdollista. Säilytä ruokanäyte jääkaapissa. Jos epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen elintarvikehuoneistossa ruokailemisesta, voit ilmoittaa epäilystäsi suoraan myös ruokailupaikkaan.

Soita terveysvalvonnan asiakaspalvelupuhelimeen tai ilmoita sähköpostitse ruokamyrkytysepäilystä osoitteeseen terveystarkastaja@rovaniemi.fi

Palvelun asiointikanavat

Palautepalvelu: Ympäristö, ympäristöterveys ja eläinlääkintä

Rovaniemen kaupungin palautekanava asioissa, jotka koskevat aihetta ympäristönsuojelu, ympäristöterveys, eläinlääkintä ja eläinsuojelu.

Lisätietoja

Ympäristöterveydenhuollon asiakaspalvelupuhelin

Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon toimiston yhteinen asiakaspalvelupuhelin.

Lisätietoja

Ympäristövalvonnan toimipiste

Ympäristönsuojelun ja Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon toimipiste.

Mäntyvaarantie 2, 96100 ROVANIEMI,

Aukioloajat

Ma - Pe: 08:00 - 16:00

Lisätietoja
Asiasanat
botulismi, ruokamyrkytys