Palvelu

Starttiraha, tuki aloittavan yrittäjän toimeentuloon

Palvelun toteuttaa
Rovaniemen kaupunki
Palvelun kieli
Suomi
Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Kun suunnittelet yritystoimintaa ja starttirahan hakemista, ota ensin yhteyttä Yritys-Suomi-puhelinpalveluun, jonka yritysneuvojat neuvovat ja ohjeistavat sinua yritystoiminnan perustamisessa ja starttirahan hakemisessa.

Ole myös yhteydessä kotikuntaasi jo suunnitellessasi yritystoiminnan aloittamista. Starttirahaa ei pääsääntöisesti myönnetä, jos päätoiminen yritystoiminta on jo käynnistynyt ennen kuin starttirahan myöntämisestä on tehty päätös. Varaa aika jättämällä yhteydenottopyyntö Henkilöasiakkaan Oma asiointi -verkkoasiointikanavassa tai soittamalla.

Varaudu keskustelemaan kunnan asiantuntijan kanssa suunnitellusta yritystoiminnasta ja liikeideasta, kyseisen alan kilpailutilanteesta paikkakunnalla sekä valmiuksistasi yrittäjäksi ryhtymiseen ja tuen tarpeesta yritystoiminnan alussa. Tarvittaessa sinulle voidaan tarjota yrittäjyyteen valmistavaa koulutusta. Liiketoimintasuunnitelmasta voidaan pyytää lausuntoa ulkopuoliselta taholta, esim. paikalliselta yrityspalvelukeskukselta.

Hae starttirahaa Henkilöasiakkaan Oma asiointi -verkkoasiointikanavassa. Kun haet verkossa, voit seurata miten hakemuksesi käsittely etenee. Käytä tulostettavaa lomaketta vain poikkeustapauksessa. Kuvaa hakemuksessa mahdollisimman selkeästi tulevaa liiketoimintaa. Hakemusta tehdessäsi tarvitset mm. tulevan yrityksen toiminta- ja rahoitussuunnitelman.

Kun olet saanut myönteisen päätöksen ja olet aloittanut yritystoiminnan, tutustu KEHA-keskuksen ohjeeseen maksatuksen hakemisesta. Tee starttirahan saamiseksi maksatushakemus. Hae starttirahan maksatusta KEHA-keskukselta Henkilöasiakkaan Oma asiointi -verkkoasiointikanavassa. Sähköiseen maksatushakemukseen liittyvät lisätiedot tai mahdolliset täydennyspyynnöt näkyvät Oma asiointi -kanavassa, joten seuraa lähettämäsi hakemuksen tilannetta säännöllisesti. Jos et voi hakea maksatusta sähköisesti, toimita lomake Maksatushakemus starttirahasta liitteineen KEHA-keskukseen.

Jos tarvitset starttirahaa ensimmäistä päätöstä pidemmältä ajalta, tee jatkohakemus joko verkkoasiointikanavassa tai tulostettavalla lomakkeella viimeistään kuukautta ennen voimassa olevan starttirahajakson päättymistä.

Voit saada starttirahaa yrittäjyytesi tueksi, jos olet työtön työnhakija, työssä oleva tai opiskelija tai kokoaikaiseksi yrittäjäksi siirtyvä sivutoiminen yrittäjä ja asut Suomessa ja perustat yrityksesi Suomeen.

Starttirahan myöntämisessä arvioidaan

  • yritystoiminnan päätoimisuutta
  • kannattavuutta ja jatkuvuutta
  • valmiuttasi toimia yrittäjänä
  • tuen tarvetta

* yritystoimintaan mahdollisesti vaikuttavien lupien voimassaoloa.

Starttirahan jatkohakemuksen hyväksymisessä arvioidaan, onko yritystoiminta alkanut suunnitellusti ja kuinka paljon toiminta on tuottanut tulosta.

Palvelun asiointikanavat

Oma asiointi henkilöasiakkaille

Oma asiointi henkilöasiakkaille on TE-palveluiden verkkoasiointikanava.

Lisätietoja

Rovaniemen kaupungin työllisyyspalvelut

Työllisyyspalvelut kokoaa yhteen Rovaniemen kaupungin kuntatyöllistämisen, työllisyyden kuntakokeilun, Ohjaamon ja Osaamon palvelut.

Koskikatu 25, 96200 ROVANIEMI,
Työllisyyspalvelut sijaitsevat Ohjaamon ja Osaamon kanssa samoissa tiloissa Kauppakeskus Rinteenkulman toisessa kerroksessa.

Aukioloajat

Ma - To: 10:00 - 16:00
Pe: 10:00 - 15:00

vappu (suljettu) (1.5.2024)

Lisätietoja
Asiasanat
starttiraha, alkava yrittäjä, palkkatuki (valtiontuki), yrityksen perustaminen (perustaminen (kohdistuva toiminta), tiedollinen luonti), yrityksen perustaja