Palvelu

Talousvettä toimittavan laitoksen tai tukkulaitoksen hyväksyntä

Palvelun toteuttaa
Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Palvelun kieli
Suomi
Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Hae hyväksyntää kunnan asioista vastaavalta terveydensuojeluviranomaiselta.

On hyvä ottaa yhteyttä ympäristöterveydenhuoltoon ennen hakemuksen tekemistä. Tee Rovaniemen, Ranuan, Pellon, Ylitornion tai Kolarin alueelle suunnitellusta toiminnasta kirjallinen hakemus Rovakaaren ympäristöterveydenhuoltoon hakemuslomakkeella (ks. verkkosivu). Lomakkeista näet ilmoitukseen tarvittavat tiedot, liitettävät pakolliset liitteet.

Huom! Lomakkeessa on vanhentunut postiosoite, käytä ensisijaisesti sähköpostiosoitetta. Jos hakemus tai liitteet ovat paperisia, toimita ne ympäristöterveydenhuoltoon kahtena (2) kappaleena.

Talousvettä toimittava laitos ei saa toimittaa vettä ennen kuin sen toiminta on hyväksytty. Myöskään tukkulaitos ei saa aloittaa toimintaansa ennen hyväksymistä.

Laitoksen on haettava hyväksymistä myös, jos se laajentaa tai muuttaa vedenottoaan tai -käsittelyään olennaisesti. Lisäksi sen on haettava hyväksyntää, jos veden laadussa tai jakelussa tapahtuu olennaisia muutoksia.

Laitoksen on tehtävä toiminnan muuttamista koskeva hakemus viimeistään 30 vuorokautta ennen muutosta. Laitos ei saa muuttaa toimintaansa ennen kuin hakemus on hyväksytty.

Jos toiminnanharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat hyväksynnät kuin Suomeenkin sijoittautuneilta toiminnanharjoittajilta.

Hakemuksen käsittelystä peritään Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon taksan mukainen maksu.

Palvelun asiointikanavat

Palautepalvelu: Ympäristö, ympäristöterveys ja eläinlääkintä

Rovaniemen kaupungin palautekanava asioissa, jotka koskevat aihetta ympäristönsuojelu, ympäristöterveys, eläinlääkintä ja eläinsuojelu.

Lisätietoja

Ympäristöterveydenhuollon asiakaspalvelupuhelin

Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon toimiston yhteinen asiakaspalvelupuhelin.

Lisätietoja

Ympäristövalvonnan toimipiste

Ympäristönsuojelun ja Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon toimipiste.

Mäntyvaarantie 2, 96100 ROVANIEMI,

Aukioloajat

Ma - Pe: 08:00 - 16:00

Lisätietoja
Asiasanat
asumisterveys (ympäristöterveys), talousvesi, vedenjakelu, talousveden valvonta, terveydensuojelu, vedenkäsittely, ympäristöterveydenhuolto, vesilaitokset, juomavesi, vedenotto (vedenhankinta)