Palvelu

Turvakotipalvelut

Palvelun toteuttaa
Lapin hyvinvointialue, Lapin hyvinvointialueen turvakotipalvelut tuottaa Lapin ensi- ja turvakoti ry.
Palvelun kieli
Suomi

Voit hakeutua turvakotiin mihin tahansa vuorokaudenaikaan, jos kotona on väkivaltaa tai sen uhkaa. Turvakoti on avoin kaikille avun tarvitsijoille.

Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Palvelu on maksuton.

Voit hakeutua turvakotiin mihin tahansa vuorokaudenaikaan, jos kotona on väkivaltaa tai sen uhkaa. Naiset, miehet ja muunsukupuoliset ovat tervetulleita yksin tai lasten kanssa. Turvakoti on avoin kenelle tahansa avun tarvitsijalle, ei ainoastaan lapsiperheellisille. Voit viipyä turvakodissa kriisitilanteen edellyttämän ajan, yleensä muutamasta päivästä pariin kuukauteen.

Henkisen tuen ja keskusteluavun lisäksi saat turvakodista apua käytännön asioiden, kuten asumisen tai lähestymiskiellon, järjestämiseen. Apua on tarjolla myös väkivallan tekijälle.

Turvakoteja ylläpitävät Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistykset ja hyvinvointialueet. Toimintaa koordinoi ja rahoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Laki valtion varoista maksettavasta korvauksesta turvakotipalvelujen tuottajalle: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2014/20141354

Palvelun asiointikanavat

Turvakodin kriisipäivystys

Turvakodin kriisipäivystyksestä saat ympäri vuorokauden apua ja tukea, jos koet perhe- tai lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa.

Lisätietoja

Turvakoti

Voit hakeutua turvakotiin mihin vuorokauden aikaan tahansa, jos koet perhe- tai lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa.

Lähteentie 5, 96400 ROVANIEMI,
Turvakoti sijaitsee noin 2 km juna- ja linja-autoasemalta, noin 1 km Rovaniemen keskustasta.

Aukioloajat

Lisätietoja
Asiasanat
turvakodit, turvakotipalvelu, ensi- ja turvakodit