Palvelu

Työvoimakoulutus

Palvelun toteuttaa
Rovaniemen kaupunki
Palvelun kieli
Suomi
Siirry asiointiin

Tietoa palvelusta

Haussa olevat työvoimakoulutukset näet TE-palveluiden verkkosivulta. Samalla sivustolla voit myös ottaa käyttöösi Koulutusvahdin, jolla saat sähköpostiisi tiedot uusista alkavista työvoimakoulutuksista.

Miten haen koulutukseen?

Hae työvoimakoulutukseen verkkoasioinnissa. Todista henkilöllisyytesi tunnistautumalla ennen koulutushakemuksen täyttämistä, tai henkilökohtaisesti kotikunnassasi passilla tai henkilökortilla.

Ellet voi käyttää verkkoasiointia, voit hakea koulutukseen myös Hakemus työvoimakoulutukseen -lomakkeella.

Tutustu huolellisesti sinua kiinnostavan koulutuksen pääsyvaatimuksiin ennen kuin jätät hakemuksesi.

Jos olet työtön, voit hakea kotikunnalta korvausta matka- ja yöpymiskustannuksista matkasta:

  • työvoimakoulutuksen valintatilaisuuteen tai soveltuvuuskokeeseen
  • oppilaitokseen ennen työvoimakoulutuksen aloittamista, jos vammasi tai sairautesi edellyttää tutustumista oppilaitoksen esteettömyyteen ja soveltuvuuteen.

Koulutukseen valitaan ensisijaisesti työttömiä tai henkilöitä, joiden työt ovat loppumassa. Voit kuitenkin tulla valituksi vaikka olisit työssä tai yrittäjä, jos koulutuksen todetaan edistävän työllistymistäsi nykyisessä työssäsi tai tukevan alan vaihtoa. Koska koulutukset ovat aikuiskoulutusta, alle 20-vuotiaat pääsevät niihin harvoin.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitsee valintaryhmä, johon kuuluu TE-palvelujen asiantuntijoita ja koulutuksen järjestäjän edustaja. Kun työnantaja on mukana koulutuksen suunnittelussa ja rahoittamisessa, osallistuu valintoihin myös työnantajan edustaja. Tarvittaessa voidaan käyttää myös muita asiantuntijoita.

Valinta tehdään hakemusten, haastattelujen ja tarvittaessa soveltuvuuskokeiden perusteella. Koulutuksen alussa voi olla myös kartoitusjakso, jonka jälkeen vain osa opiskelijoista jatkaa opiskelua.

Valinnassa huomioitavia asioita:

* Kotikunta on todennut, että hakijalla on koulutustarve.

* Opiskelijoiksi valitaan henkilöitä, jotka soveltuvat koulutukseen ja sen tavoitteena olevaan työhön. Soveltuvuus määritellään kyseisen ammattialan tai ammatin edellyttämien taitojen, ominaisuuksien ja terveydellisten vaatimusten perusteella.

* Hakijan oma kiinnostus ja motivaatio opiskeluun ovat tavoitteiden saavuttamisen kannalta tärkeitä – siksi näitä kysytään myös hakemuksessa.

* Valinnassa arvioidaan myös aikaisempaa koulutusta ja työkokemusta sekä sitä, millainen vaikutus koulutuksella on työllistymiseesi.

* Osa koulutuksista on suunniteltu etukäteen rajatulle kohderyhmälle kuten pitkään työttömänä olleille, maahanmuuttajille tai tietylle ikäryhmälle.

Valinnasta tiedottaminen:

Opiskelijavalinnoista vastaava TE-toimisto ilmoittaa valintapäätöksestä hakijoille kirjeellä yleensä noin kuukauden kuluessa siitä, kun koulutuksen hakuaika on päättynyt. Tunnistautuneena voit seurata koulutushakemusten tilannetta verkkoasioinnissa.

Jos sinut valitaan työvoimakoulutukseen, saat koulutuksen järjestäjältä yleensä erillisen kutsun koulutukseen. Kutsussa kerrotaan tarkemmat tiedot koulutuksen alkamisesta ja muista järjestelyistä.

Palvelun asiointikanavat

Oma asiointi henkilöasiakkaille

Oma asiointi henkilöasiakkaille on TE-palveluiden verkkoasiointikanava.

Lisätietoja

Rovaniemen kaupungin työllisyyspalvelut

Työllisyyspalvelut kokoaa yhteen Rovaniemen kaupungin kuntatyöllistämisen, työllisyyden kuntakokeilun, Ohjaamon ja Osaamon palvelut.

Koskikatu 25, 96200 ROVANIEMI,
Työllisyyspalvelut sijaitsevat Ohjaamon ja Osaamon kanssa samoissa tiloissa Kauppakeskus Rinteenkulman toisessa kerroksessa.

Aukioloajat

Ma - To: 10:00 - 16:00
Pe: 10:00 - 15:00

vappu (suljettu) (1.5.2024)

Lisätietoja
Asiasanat
työvoimakoulutus, täsmäkoulutus, työvoimapoliittinen koulutus, ammatillinen työvoimakoulutus, rekrytointikoulutus, muutoskoulutus