Tämä sivu on päivitetty 6.6.2022 klo 10:57. 

Matkustaminen & harrastukset

 • THL suosittelee kaikille ulkomaille matkustaville täyden koronarokotussuojan hankkimista ennen matkalle lähtöä. Lisätietoa aiheesta THL:n sivuilla: Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Kokoontumiset ja tilojen käyttö

 • Rovaniemellä ei ole voimassa kokoontumisia tai tilojen käyttöä koskevia rajoituksia. 


Etätyö

 • Etätyösuositus on päättynyt valtakunnallisesti. 

 

Ravintolat

 • Ravintolarajoitukset ovat päättyneet valtakunnallisesti. 


Ohje sairastuneelle ja koronalle altistuneelle

Ohjeet hengitystieinfektioon sairastuneelle ja koronalle altistuneelle löydät sivulta Toimi näin kun sairastut hengitystieinfektioon

 

Koronatestiin hakeutuminen

Kasvomaskien käyttö 

Sosiaali- ja terveydenhuollossa asioitaessa suositellaan käyttämään kasvomaskia potilaiden, asiakkaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi. 

Muutoin Rovaniemen kaupunki suosittelee noudattamaan THL:n suositusta, joka kehottaa käyttämään kasvomaskia oman harkinnan mukaan. Kasvomaski estää pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kun käytät kasvomaskia, suojaat muita tartunnalta. 

Suosittelemme, että käytät maskia edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos 

 • hakeudut koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin
 •  sinulla on hengitystieinfektion oireita, mutta sinun on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella
 •  tiedät altistuneesi koronavirukselle, esimerkiksi perheessäsi on todettu tartunta, mutta et voi välttää kodin ulkopuolisia lähikontakteja.

 Maski suojaa maskityypistä riippuen jonkin verran myös kantajaansa.  Vaikka rokotukset suojaavat erinomaisesti vakavalta taudilta, voit yhä saada tartunnan.

Erityisesti rokottamattomien 12 vuotta täyttäneiden sekä kaikkien, joilla on riski saada vakava koronatauti, kannattaa harkita sellaisen maskin käyttöä, joka suojaa myös kantajaansa tehokkaasti. Riskiryhmiin kuuluvan kannattaa harkita maskin käyttöä, vaikka hän olisi täysin rokotettukin.

Tietoa suu-nenäsuojuksesta ja hengityksensuojaimista (Työterveyslaitos)

Ulkona tartunnan riski on hyvin pieni, ellet oleskele pitkään kovassa tungoksessa. 

Kasvomaskien jakelu

 • Vähävaraisille jaetaan kasvomaskeja Rovaniemen keskustassa Kansalaistalolla. Viikosta 24 alkaen (13.6.2022 alkaen) maskeja ei enää jaeta kylillä. Vähävaraisille opiskelijoille jaetaan kasvomaskeja oppilaitosten kautta. 
 • Kasvomaskeja jaetaan Kansalaistalolla (Rovakatu 23) maanantaisin ja perjantaisin ruokajakelun yhteydessä klo 10-11.30 (eteisaulasta) sekä torstaisin klo 15–16.30 (Kansalaistalon infopisteeltä). Jos et pääse näinä ajankohtina hakemaan maskeja, soita ja varaa aika p. 0400 514510. Maskiaikoja on tarjolla ensisijaisesti tiistaisin. Jakeluun kuljetaan Ainonkadulta. 
 • Jakelupisteestä voi noutaa maskeja kahden viikon välein enintään 26 kappaletta ja kerran kuukaudessa enintään 50 kappaletta.
 • Maskeja jonottaessa tulee noudattaa THL:n ohjeita turvaväleistä ja hygieniasta. Jakelutilaan saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa tulee desinfioida kädet.